tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Saray’da Muhtarlar Günü törenle kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Saray Muhtarlar Derneği ayrıca 1918 Muhtarlar Derneği tarafınca Atatürk Alanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. ATA’YA …

Saray’da Muhtarlar Günü törenle kutlandı
19.10.2022 14:26
0
A+
A-

19 Ekim Muhtarlar Günü, Saray Muhtarlar Derneği ayrıca 1918 Muhtarlar Derneği tarafınca Atatürk Alanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

ATA’YA ÇELENK SUNULDU
Türkiye genelinde kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü, Saray Muhtarlar Derneği ayrıca 1918 Muhtarlar Derneği’nin öncülüğünde çarşamba günü saat 11.00’da Atatürk Alanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Saray Muhtarlar Derneği ayrıca 1918 Muhtarlar Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı duruşu ayrıca İstiklal Marşı ile devam etti.

“MUHTAR, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”
Törende günün anlam ayrıca önemini belirten konuşma Küçükyoncalı Muhtarı İrfan Gündüz tarafınca yapıldı. Gündüz konuşmasında şunları ifade etti:

“Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarihli ayrıca 11 sayılı genelgesiyle, Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 19 Ekim 1829 yılında 2. Mahmut tarafınca yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ayrıca Galata kadılıklarında, daha sonra Anadolu’da Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesi 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık müessesi, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.

Muhtarlarımız bir yandan köy ayrıca mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile Devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlığın 187 yıllık Yerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Bugünü bize “Muhtarlar Günü” olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, ilçemizde her daim çalışmalarımızda yanımızda olan Sayın Kaymakamımıza, Garnizon Komutanımıza, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarma Komutanlığımıza ayrıca tüm kamu kuruluşlarına teşekkürü bir borç biliyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor ayrıca meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BAŞKAN ERKİŞ TÖRENE KATILDI
Atatürk Alanında gerçekleşen törene Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Ak Parti Saray İlçe Başkanı Samet Derviş ayrıca Yönetimi, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç ayrıca Yönetimi, MHP Saray İlçe Başkanı Yusuf Duman, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, siyasi parti ayrıca STK temsilcileri ayrıca Mahalle Muhtarları katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu