tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

SAP Türkiye Ekonomik Etki Analiz Raporu’nu Açıkladı

Kurumsal uygulama ayrıca yazılım lideri SAP Türkiye, Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafınca hazırlanan; yenilikçi teknolojiler ayrıca …

SAP Türkiye Ekonomik Etki Analiz Raporu’nu Açıkladı
27.10.2022 13:41
0
A+
A-

Kurumsal uygulama ayrıca yazılım lideri SAP Türkiye, Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafınca hazırlanan; yenilikçi teknolojiler ayrıca dijitalleşmenin iş dünyasına ayrıca ülke ekonomisine katkılarını ortaya koyan SAP Türkiye Ekonomik Etki Analiz Raporu’nun sonuçları açıklandı. Raporda, SAP Türkiye müşterilerinin 2011-2021 döneminde SAP’nin ERP (kurumsal kaynak planlama) çözümlerini kullanarak elde ettikleri verimlilik kazanımlarının 25 milyar dolarlık ekonomik değere dönüştüğü belirtildi. Dijitalleşmenin ayrıca bulut bilişim kullanımının yaygınlaşmasıyla SAP Türkiye müşterilerinin verimlilik kazanımlarının önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 3 katına çıkarak Türkiye ekonomisi genelinde 74 milyar dolarlık brüt fayda sağlayacağı öngörülüyor.

Sunduğu yenilikçi çözüm ayrıca teknolojiler ile şirketlerinakıllı ayrıca sürdürülebilir işletmelere dönüşmesine destek olan SAP Türkiye, Politika Analiz Laboratuvarı (PAL) tarafınca kapsamlı olarak hazırlanan SAP Türkiye Ekonomik Etki Analiz Raporu’nun sonuçlarını paylaştı. Ankara’da iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri ayrıca SAP iş ortaklarının katılımı ile gerçekleştirilen ayrıca SAP Türkiye Kamu Politikası ayrıca Kurumsal İlişkiler Direktörü Dr. Onur Yıldırım moderasyonunda gerçekleştirilen bir toplantı ile paylaşılan araştırma sonuçları, kurumsal uygulama ayrıca yazılımların; şirketlerin büyüme, verimlilik ayrıca kârlılığında gözle görülür etkiler yarattığını ortaya koydu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Serkan Valandova, ülkelerin ayrıca şirketlerin rekabetçiliklerini korumaları için küresel tedarik zincirlerine daha iyi entegre olmaları, yeşil ekonominin üretim ayrıca ticareti etkileyen unsurlarına uyumlarını artırmalarını ayrıca bu alanlarda başarılı olabilmek için dijital dönüşümlerini gerçekleştirmiş olmaları gerektiğini ifade etti. Valandova, “Dijital dönüşüm şirketlerin sadece kendi rekabetçiliklerini değil tedarikçileri ayrıca müşterilerinin rekabet gücünü de artırıyor. YASED üyelerinin dijital alandaki yatırımları ayrıca hizmetlerinin ülkemizin altyapısını ayrıca düzenleyici çerçevesini geliştirdiğini ayrıca tüm ekosistem üzerinde verimliliği artırıcı yönde dönüştürücü etkileri olduğunu gözlemlemekteyiz” açıklamasında bulundu. Valandova bulut tabanlı ayrıca kurumsal kaynak planlama çözümlerinin etki analizlerinin yer aldığı bu raporun düzenleyici kuruluşlar ayrıca şirketler nezdinde bu alandaki potansiyel kazanımları ortaya koyması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

“Avrupa’nın en önemli Metaverse projelerinden birini Türkiye’de gerçekleştirdik”

İnovasyon gücü ayrıca yetenek açısından Türkiye’nin önemli bir konumda olduğunu belirten SAP SEFA (Güney Avrupa ayrıca Frankofon Afrika) Bölge Başkanı João Paulo da Silva, Türkiye’deki şirketlerin potansiyellerini en iyi şekilde kullanabilmelerini sağlayan kurumsal teknolojiler ayrıca bulut çözümleri ile bölgeye yatırım yapmaya devam ettiklerini belirtti. SAP’nin yaptığı en önemli metaverse projelerinden birinin ülkemizde yapıldığını aktaran Silva, Güney Avrupa’da konumlandırdıkları Türkiye’deki projelerin, birçok yönden yarattıkları fayda ile global müşterileri için başarılı örnekler oluşturduğunu dile getirdi.

İnovasyonun çok hızlı gerçekleştiği bir dönemde, hiçbir şirketin teknolojiyi sıfırdan geliştirme lüksü olmadığını, bu durumun bulut teknolojilerini kaçınılmaz kıldığını belirten Silva, “SAP olarak bulut teknolojilerinde üç alana odaklanıyoruz. Öncelikle bulutta çalışan akıllı bir ERP çözümüyle entegre iş süreçleri yaratarak müşterilerimizin akıllı ayrıca sürdürülebilir işletmelere dönüşmesini sağlıyoruz. İş süreçlerinin kurumlarla sınırlı olmadığını biliyor, tedarik zincirinin her aşamasında uçtan uca bağlantı kurmak için müşterilerimize dünyanın en büyük iş ağını sunuyoruz. Şirketler, akıllı sistemlerle bu ağlar üzerinden ekosistemlerindeki paydaşlarıyla bağlantı kuruyor. Son olarak sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. Bugün SAP çözümleri, dünya genelindeki işletmeleri ayrıca organizasyonları ihtiva eden en kritik ekonomik, sosyal ayrıca çevresel verileri yönetiyor. Bu bize, müşterilerimizin sürdürülebilirliği ayrı bir girişim veya yaklaşım olarak yürütmek- yerine, işlerinin merkezine koymalarını sağlamak için benzersiz bir fırsat sunuyor. Şirketlerin sıfır emisyon hedefine ulaşmaları için bulut teknolojileri sürdürülebilir bir çözüm sunuyor. Hem verimlilik hem de çevresel etkiler açısından buluta yönelik yatırımlar önümüzdeki yıllarda da şirketlerin öncelik sırasında olacak.”dedi.

Verimlilik, Hizmet ihracatı ayrıca İstihdamda Rakamlar Dikkat Çekti

Türkiye’deki şirketlerin ülke ekonomisine katkısını sürdürülebilir kılmak için bilişim ekosisteminin önemli rol üstlendiğini belirten SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, SAP Türkiye’nin verimliliğin yanı sıra istihdam ayrıca hizmet ihracatı alanında da Türkiye ekonomisine önemli katkıları olduğunu vurguladı. Candan “İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı İSO 1000 ayrıca Fortune 500 Türkiye listesinde ilk 100’de yer alan büyük şirketlerin yüzde 70’den fazlası SAP teknolojilerini kullanıyor. Türkiye’de SAP ERP çözümlerini kullanan ortalama bir firma yılda 3,8 milyon dolar verimlilik kazanımı elde ediyor. Ülkemizde 2011-2021 döneminde SAP’nin ERP çözümlerini kullanan müşterilerin 25 milyar dolar olan verimlilik kazançlarının önümüzdeki 10 yılda yaklaşık 74 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Verimliliğin yanı sıra SAP Türkiye olarak iş ortaklarımızın sadece Türkiye’de değil global ölçekte de hizmet sunacakları bir alan oluşturuyoruz. İş ortaklarımızın gelirlerinin yüzde 11’ini yurtdışı operasyonları oluşturuyor.”

Araştırmamızdaki somut sayıların da desteklediği gibi SAP olarak istihdam alanında da Türkiye’de önemli bir katkı sağlıyoruz. SAP Türkiye olarak genel merkezimizde 250 kişilik güçlü bir ekibimiz var. Müşterilerimiz ayrıca iş ortaklarımızla birlikte, SAP danışmanlarından oluşan 13 bin kişilik nitelikli işgücü oluşturuyoruz. Buna göre Türkiye’deki her bir kişilik SAP Türkiye çalışanı istihdamı ekosistem içerisinde 52 kişilik SAP uzmanı istihdamı yaratmış oluyor. Ve mevzu bahis SAP uzmanı istihdamının, Türkiye’nin bilişim sektörü toplam istihdamının yüzde 9’una denk bir büyüklükte olduğunu söyleyebiliriz. Sunduğumuz ileri teknolojiler ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün tam merkezinde yer alarak ülkemize daha çok katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”açıklamasında bulundu.

“Türkiye Bilişim Çözümleri Kullanımında Avrupa’ya çok Yakın”

Yaklaşık 1 yıl süren detaylı bir araştırma süreci devamında bu raporu hazırladıklarını belirten PAL Yönetici Ortakları Esen Çağlar ayrıca Emre Koyuncu, dijitalleşmenin şirketlerin verimliliğini artırdığının somut kanıtlarına eriştiklerini aktardı. Esen Çağlar “Türkiye, Avrupa ülkeleri ortalamasına yaklaşsa da önümüzde uzun bir yol var. Türkiye’de büyük firmaların yüzde 75’i ERP uygulamalarını, yüzde 41’i bulut bilişim sistemlerini kullanıyor. Avrupa’da ise ERP uygulamalarını kullanan büyük ölçekli şirketlerin oranı yüzde 81, bulut bilişim sistemlerini kullanan şirketlerin oranı 72. Dolayısıyla kurumsal kaynak planlama çözümleri özelinde Türkiye’nin başarılı bir tablo çizdiğini, ancak bulut çözümleri özelinde ise henüz kat edilecek uzun bir yol olduğunu söyleyebiliriz. ERP kullanımında Türkiye’deki büyük firmaların Avrupa ülkelerine yakın oranda olmasındaSAP çözümlerinin önemli katkısı olduğu yine raporun göze çarpan sonuçları arasında yer alıyor. Bununla beraber çalışma kapsamında gerçekleştirilen analizlerde SAP kullanmaya başlayan işletmelerin, sonraki 7 yıllık süreçte verimlilik artış hızlarının kullanmayanların yaklaşık 5 katı olduğu görülüyor. Bu sonuçtan yola çıkarak SAP kullanmaya başlayan işletmelerin, kullanmayanlara kıyasla önemli kazanımlar elde ettiklerini söylemek mümkün. ” şeklinde tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu