tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5148
EURO
34,8406
ALTIN
2.487,73
BIST
9.526,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Sanayide Kadın Eli Projesi ile Kaymet’te istihdama kazandırılan kadın çalışanlar sertifikalarını aldı

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında medikal, savunma sanayi, makine, ziraat aletleri ayrıca mobilya gibi birçok sektöre mamul ayrıca yarı mamul ürün tedariki sağlayan Kaymet’in istihdam sağladığı 6 kadın çalışanına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

Sanayide Kadın Eli Projesi ile Kaymet’te istihdama kazandırılan kadın çalışanlar sertifikalarını aldı
04.02.2023 00:22
0
A+
A-

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında medikal, savunma sanayi, makine, ziraat aletleri ayrıca mobilya gibi birçok sektöre mamul ayrıca yarı mamul ürün tedariki sağlayan Kaymet’in istihdam sağladığı 6 kadın çalışanına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi.

‘Sanayide Kadın Eli’ projesi kapsamında metal işleme sektörünün köklü şirketi Kaymet’te istihdam edilen 6 kadın çalışana düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Türkiye Odalar ayrıca Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Kayseri Valiliği, Çalışma ayrıca İş Kurumu Kayseri İl Müdürlüğü iş birliğiyle sanayide kadın istihdamını ayrıca sürdürülebilir ekonomiye katılımı artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Kaymet’te CNC ayrıca makine operatörü olarak istihdam edilen 6 kadın çalışan sertifikalarını Kayseri Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, Kayseri Çalışma ayrıca İş Kurumu İl Müdür Vekili Ayşe AK ayrıca TOBB Kayseri KGK Başkanı Tuğbahan İlgü’nün elinden aldı.

Sanayide kadın rol modellerin sayısını artırmaya desteğimiz devam edecek

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymet Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca Genel Müdürü Emin Sönmez, “Kaymet olarak, sektörümüzdeki kadın istihdamını artırmak amacıyla dahil olduğumuz proje kapsamında, mesleki açıdan gerekli olan tüm teorik ayrıca pratik eğitimleri vererek istihdama kazandırdığımız 6 kadın çalışanımızın sertifikalarını aldığını görmekten büyük bir sevinç duyuyorum. Bugün bu sertifikalar sadece bir eğitim nişanesi değil, kadınların istediklerinde neler yapabileceklerinin, sektör fark etmeksizin her türlü işe kolayca adapte olabileceklerinin de birer göstergesi. Kaymet’te CNC ayrıca makine operatörü olarak çalışan ayrıca sertifikalarını alan arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, metal gibi ağır bir sanayiye kadın dokunuşunu kattıkları için  teşekkürlerimi iletiyorum. 6 kadın çalışanımız firmamızda üstlendikleri görevleri itibarıyla sanayide çalışmak isteyen kadınlar için de rol model olacak. Biz de istihdama katılmak isteyen kadınların cesaretini, inancını artıracak örneklerin sayısını artırmak adına, kadınlara yeni fırsatlar sunmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

“Kadın çalışanlarımız yapamazlar denilen işlerde erkeklere taş çıkarıyor”

Sonraki süreçte üretim hatlarını kadın çalışanlara göre dizayn edip mavi yakada orta vadede en az yüzde 40 oranında kadın çalışana ulaşmayı hedeflediklerini de vurgulayan Sönmez“Kadın çalışanlarımız yapamazlar denilen işlerde büyük başarı gösteriyor. Sanayide kadın çalışan yapamaz  algısının toplum ayrıca işverenler açısından değişmesi gerekiyor. Bu anlamda farklı sektörlerdeki iş insanlarının da sanayinin her kolunda kadınlara istihdam fırsatları tanıması gerektiğini düşünüyorum. Bunu başarabilirsek ağır sanayi cinsiyetsiz bir yapıya kavuşacak aynı anda işverenlerin sıkça dile getirdiği kalifiye ayrıca nitelikli çalışan sorununu da çözmüş olacağız” dedi. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet