tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4818
EURO
35,1017
ALTIN
2.325,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sanatseverler Akbank’ın ana partnerliğinde 17’nci kez Contemporary İstanbul ile buluştu

17 yıldır Akbank’ın ana partnerliğinde yapılan Contemporary Istanbul, bu yıl da iş, sanat ayrıca cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımıyla …

Sanatseverler Akbank’ın ana partnerliğinde 17’nci kez Contemporary İstanbul ile buluştu
17.09.2022 14:21
0
A+
A-

17 yıldır Akbank’ın ana partnerliğinde yapılan Contemporary Istanbul, bu yıl da iş, sanat ayrıca cemiyet hayatının önemli isimlerinin katılımıyla sanatseverlere kapısını açtı. Tersane İstanbulda yapılan fuar, 22 Eylüle kadar ziyaret edilebilecek.

Akbank’ın ana partnerliğinde bu yıl 17’ncisi gerçekleştirilen Contemporary İstanbul, Tersane İstanbul’da açıldı. Dünyanın dört bir yanından 65 çağdaş sanat galerisi ayrıca inisiyatifin temsil ettiği 558 sanatçının 1.476 eserini izleyicilerle buluşturan fuarın açılışına iş, sanat ayrıca cemiyet hayatının önde gelen isimleri katıldı.

22 Eylüle kadar açık olacak fuarın açılışında konuşan Akbank Yönetim Kurulu ayrıca Contemporary İstanbul Danışma Üst Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank olarak 17 yıldır CI ile birlikte elele verip yaptıkları çalışmalar ayrıca dayanışma sonucunda fuarın geldiği bu başarılı noktayı görmekten sevinç duyduğunu söyledi.

Ülkeler arası ilişkilerde yakınlaşmayı sağlayan, Türkiye’nin global platformlarda öne çıkmasına destek olan kültür sanat faaliyetleri arasında Contemporary İstanbul’un varlığının öneminin altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, “Akbank olarak İstanbul’umuza yakışır böylesi uluslararası bir faaliyetin ilk günden bu yana itici gücü olmaktan çok mutluyuz. Uluslararası sanat etkinlikleri günümüzde iletişim açısından çok önemli, çok da rekabetçi oldular. Daha iyilerini yapabilmek ayrıca öne çıkabilmek için hem emek hem kaynağa ihtiyaç var. Hep beraber elele, farklı destekçiler, farlı farklı etkinlikler ile daha da azimli çalışıp çıtayı yükseltmeye bakmalıyız” diye konuştu.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ise gecede şunları söyledi:

İstanbul tarihi bir şehir ama aynı zamanda geleceğin ortaya çıkacağı yer. Son on yılda karşılaştığı tüm iniş çıkışlara rağmen, İstanbul ayakta kaldı ayrıca şimdi muhteşem bir küresel şehir olma rolünü üstlenmek için geri dönüyor. Contemporary Istanbul, Akbank ana partnerliğinde Haliç’teki Osmanlı tersaneleri olan bu muhteşem yerde Tersane İstanbul’da gerçekleşiyor. Birkaç yıl içinde Haliç, kültürel faaliyetlerle de zenginleşen kentin ana merkezi haline gelecek. 17. yaşında Tersane İstanbul’da, 558 sanatçının 1.476 eserini izleyicilerle buluşturmanın, ticari kimliğinin yanında bu sene; ikinci edisyonuyla “The Yard” dış mekan heykel, video ayrıca enstalasyonlardan oluşan sergisi, Jeff Koons’un BMW işbirliğindeki araba tasarımı, sürdürülebilirlik temasıyla göze çarpan Contemporary Istanbul Vakfı – Artist in Residence projesi, her sene farklı programıyla göze çarpan CIF Dialogues by TAV Passport konuşmaları ayrıca İstanbul çemberinin dışına taşan çağdaş sanat girişimlerinin eserleri sanatseverlerin karşısına çıkacak. Dünyada eşi benzeri olmayan Haliç yaşanmışlığı ile tarih, kültür-sanat ayrıca mimarisiyle birlikte İstanbul’un merkezi olmaya aday. Contemporary Istanbul planlanan projeleri ile Haliç üzeri ayrıca sahil boyunca kültür sanatı izleyiciyle buluşturmaya devam edecek”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu