tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Samsung ve Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan atık suyu arıtabilen çevre dostu tuvalet prototipi!

Teknoloji devi Samsung’un bünyesinde yer alan Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü (SAIT), ‘Tuvaletin Tekrardan Keşfi’ projesi kapsamında Bill …

Samsung ve Bill & Melinda Gates Vakfı’ndan atık suyu arıtabilen çevre dostu tuvalet prototipi!
29.08.2022 11:36
0
A+
A-

Teknoloji devi Samsung’un bünyesinde yer alan Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü (SAIT), ‘Tuvaletin Tekrardan Keşfi’ projesi kapsamında Bill & Melinda Gates Vakfı iş birliğinde yeni nesil, atık su arıtma özelliğine sahip çevre dostu bir tuvalet prototipi geliştirdi. Dünya Sağlık Örgütü ayrıca UNICEF’in açıklamasına göre her yıl 5 yaşın altındaki yarım milyon çocuk, temiz ayrıca güvenli olmayan tuvaletler sebebiyle ishal türü hastalıklardan hayatını kaybediyor.

Samsung, 2019 tarihinde başlanan ‘Tuvaletin Tekrardan Keşfi’ projesinde Bill & Melinda Gates Vakfı iş birliğiyle, ev kullanımı için tasarlanmış, daha verimli ayrıca güvenli bir tuvalet prototipinin tasarımını tamamladığını duyurdu.

Yeni tuvalet prototipi, atık su arıtma özelliği sayesinde enerji verimliliği sağlıyor

Samsung İleri Teknoloji Enstitüsü (SAIT), yaklaşık üç yıl süren araştırma ayrıca geliştirme dönemi boyunca, projenin temel tasarımı üzerinde çalıştı ardından parçalara yönelik geliştirmelerle birlikte modüler teknolojiyi geliştirdi. Bu sayede ev kullanımına uygun başarılı bir prototip elde edildi. Ürün, atık su arıtma özelliği sayesinde enerji verimliliği sağlarken, ev kullanımı için de uygun olmasıyla dikkat çekiyor.

Samsung’un ürün için geliştirdiği temel teknolojiler, insan atıklarındaki patojenlerin yok edilmesine ayrıca katı maddelerin çevre açısından güvenli hale getirilmesine yönelik ‘ısıl işlem’ ayrıca ‘biyoişleme’ teknolojilerini kapsıyor. Bu sayede sistem, arıtılmış suyun tamamen geri dönüştürülmesini de sağlıyor. Katı atıklar kurutularak ayrıca yakılarak kül haline getirilirken, sıvı atıkların arıtımı biyolojik arıtma işlemiyle sağlanıyor.

Patent ayrıca telifleri gelişmekte olan ülkelere ücretsiz olarak verilecek

Yeni tuvalet prototipinin son kullanıcıya sunulma ayrıca ticarileştirme aşamasına gelindiğinde Samsung, projeyle ilgili patentlerin telif lisanslarını gelişmekte olan ülkelere ücretsiz olarak temin etmeyi planladığını duyurdu. Samsung ayrıca, yeni nesil teknolojilerin seri üretime geçmesine yardımcı olmak için Bill & Melinda Gates Vakfı’yla yakından çalışarak, Vakfa danışmanlık sağlamaya da devam edecek. İki kuruluş, tuvalet prototipini seri üretim için daha verimli hale getirilmesinden sonra, teknolojiyi ticari olarak kullanmak isteyen endüstriyel iş birliklerini belirlemek için de beraber çalışacak.

UNICEF’e göre 3,6 milyar insanın hala güvenli tuvalete erişimi bulunmuyor

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca UNICEF’e göre, yaklaşık 3,6 milyar insan temiz ayrıca güvenli olmayan tuvaletleri kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum her yıl, 5 yaşın altındaki yarım milyon çocuğun güvenli su ayrıca hijyen ortamına erişemedikleri için ishal türü hastalıklardan hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu