tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Samsung, ‘Galaxy for the Planet’ yaklaşımıyla binlerce ağacı kurtardı, atık balıkçı ağlarını dönüştürdü!

Kullanıcılara en ileri teknolojileri güvenle sunan Samsung, ‘Galaxy for the Planet’ isimli sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevresel inovasyonlar …

Samsung, ‘Galaxy for the Planet’ yaklaşımıyla binlerce ağacı kurtardı, atık balıkçı ağlarını dönüştürdü!
10.08.2022 17:06
0
A+
A-

Kullanıcılara en ileri teknolojileri güvenle sunan Samsung, ‘Galaxy for the Planet’ isimli sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevresel inovasyonlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Samsung’un Mobil Deneyim Bölümü, ‘Galaxy for the Planet’ vizyonu aracılığıyla daha az kaynak kullanarak, daha fazla iş başarma hedefinde; atıktan, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına kadar gerçekleştirdiği önemli ilerlemeleri paylaştı.

Samsung Electronics, Mobil Deneyim (MX) Bölümü, 2025 yılı için belirlenen sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma özelinde önemli ilerlemeler kaydettiğini açıkladı. Şirketin Agustos 2021’de açıkladığı ‘Galaxy for the Planet’ vizyonu, tüm ürünler için geri dönüştürülmüş malzemelerin geliştirilmesi ayrıca kullanımı, daha çevreci ambalaj tasarımı ayrıca eski Galaxy cihazlarının tekrardan işlevlendirilmesi yoluyla elektronik atıkların azaltılmasına öncülük ediyor.

Galaxy Z Fold4 ayrıca Z Flip4’te daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı gerçekleştirildi

Yeni geri dönüştürülmüş malzemelerin geliştirilmesi, Galaxy for the Planet’ın odaklandığı en önemli alanlardan biri. Samsung, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını arttırdıkça, daha fazla kaynağın korunmasını sağlıyor. Samsung bu bakış açısıyla, yeni Galaxy Z serisi ayrıca Galaxy Buds2 Pro ürünlerini, okyanusta atık olarak duran balıkçı ağlarını tekrardan işlevlendirerek tasarlıyor.

Atık balıkçı ağları bilgisayar, tablet ayrıca telefonlar dahil 11 farklı cihazda kullanılıyor

İlk olarak Şubat 2022’de Galaxy S22 serisinde kullanılmak üzere tekrardan işlevlendirilen balıkçı ağı atıkları, artık Galaxy Book2 Pro serisi ayrıca Galaxy Tab S8 serisi dahil 11 farklı cihazda kullanılıyor. Samsung, atık halindeki balıkçı ağlarını Galaxy teknolojisi için yüksek performanslı malzemeye dönüştürerek plastik kirliliğinin etkilerinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Çünkü her yıl 640.000 ton balıkçı ağı atığa dönüşerek

denizleri ayrıca okyanusları kirletiyor. Samsung ayrıca, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy cihazlarının 90’ında, geri dönüştürülmüş balıkçı ağları, tüketici sonrası malzemeler (PCM) veya biyo-bazlı reçine dahil olmak üzere birçok çevre dostu malzeme kullandı. Örneğin, Galaxy Buds2 Pro’nun 90’ından fazlası, geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor.

Galaxy ürünleri, artık tamamen çevreci ayrıca doğa dostu ambalajlarla sunuluyor

Samsung, 2025 yılına kadar mobil ürün ambalajlarındaki tek kullanımlık plastik ürünlerinin kullanımını tamamen bırakmayı hedefliyor. Şirket, ilk olarak Galaxy S22 serisinin piyasaya sürülmesiyle birlikte amiral gemisi ürün ambalajlarında 100 geri dönüştürülmüş karton kullanmaya başladı. Böylece, bu yıl Galaxy S22 ayrıca yeni Galaxy Z serisinde kullanılan çevreci ambalajlar sayesinde yaklaşık 51.000 ağaç kurtarılmış olacak.

Ambalaj hacimleri 50’yi aşkın oranda azaltıldı

Samsung tüm bunların yanında, birinci nesil Galaxy katlanabilir cihazların ambalajlarıyla kıyaslandığında, Galaxy Z Flip4’ün ambalaj hacmini 52,8; Galaxy Z Fold4’ün 58,2 oranında azaltmayı başardı. Şirket, paket boyutlarını azaltarak, ürünlerin kamyon, uçak ayrıca gemi gibi taşıtlarla nakledilmesiyle ortaya çıkan ekolojik ayak izini de azaltıyor. Samsung’un hesaplamalarına göre ambalaj hacmindeki düşüş sayesinde 2022 yılı sonuna kadar karbon emisyonlarında yaklaşık 10.000 tonluk bir azalma mevzu bahis olacak. Amiral gemisi akıllı telefonlarda kullandığı ambalajları sürekli olarak iyileştiren Samsung, çevreye duyarlı ambalajları diğer ürün kategorilerinde de kullanmaya başladı.

Sürdürülebilirlik ayrıca inovasyonu bir araya getiriyor

Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Başkanı TM Roh, konuyla ilgili, “Samsung olarak insanların ayrıca gezegenin korunmasına yardımcı olmak amacıyla istikrarlı ayrıca etkin adımlar atıyoruz. Yapığımız her şeyde sürdürülebilirlikle inovasyonu bir araya getiriyoruz. Şimdiye kadar kaydettiğimiz ilerleme gurur verici. Bu deneyim aynı zamanda, sürdürülebilirlik vizyonumuzu daha da kararlı ayrıca hevesli bir yaklaşımla başarma yolunda emin adımlarla ilerlememizi sağlıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu