tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

SAHİM-SEN’den Memur Maaş Zammı Değerlendirmesi: ”Taban Aylığı Arasındaki Uçurum Aynı Kurumda Hizmet Verenleri Ayrıştıracak!”

En düşük memur maaşının 22.500 TL olması ile ilgili çalışmalar sürerken memur maaşları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken

SAHİM-SEN’den Memur Maaş Zammı Değerlendirmesi: ”Taban Aylığı Arasındaki Uçurum Aynı Kurumda Hizmet Verenleri Ayrıştıracak!”
24.05.2023 11:27
0
A+
A-

En düşük memur maaşının 22.500 TL olması ile ilgili çalışmalar sürerken memur maaşları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, ‘En yüksek Memurun bile taban aylığı 6.787 TL iken, En düşük kamu işçisinin taban aylığı ise 15.000 TL olacak. Maalesef bu taban aylığı arasındaki uçurum, aynı kurumda hizmet verenleri ayrıştıracak. Yapılacak bu memur zam oranının taban aylık artışı temelinde yapılması gerekmektedir. Taban aylığa yapılmadığı takdirde mağduriyetlerin oluşması kaçınılmaz olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Temmuz ayı itibarıyla en düşük memur maaşın 22.500 TL olacak.  Çalışmaların bu yönde devam ettiğinin kulislere düşmesi, beraberinde tartışmaları ayrıca soru işaretlerini de getirdi. En yüksek memurun bile taban aylığı 6.787 TL iken, en düşük kamu işçisinin taban aylığı ise 15.000 TL olacak. Maalesef bu taban aylığı arasındaki uçurum, aynı kurumda hizmet verenleri ayrıştıracak.

ZAM, TABAN AYLIK TEMELİNDE YAPILMADIĞI TAKDİRDE MAĞDURİYET OLUŞTURACAK 

Yapılacak memur zam oranının taban aylık temelinde yapılmadığı takdirde mağduriyetlerin oluşmasının kaçınılmaz olacağının özenle altını çizen Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, “Memurluk statüsü devleti temsil ettiği gibi yaptığı hizmet devletin işleyişini gösterir. Memurluğun eğitim düzeyi, liyakatli atanmaları, statülerine uygun hizmet vermesi, hizmet alanların düzgünlüğü devletin iskelet sağlamlığını gösterir. Ancak gelinen noktada memurluk; maddi, sosyal ayrıca psikolojik olarak yıpratılmıştır. Seçim dolasıyla vaatler de maalesef sınıfta kalmıştır” yorumunda bulundu.

ANA HEDEF HALKIMIZIN GELİŞMİŞLİĞİ AYRICA REFAHI OLMALI

“Memurluk statüsünün korunması, geliştirilmesi ayrıca tercih edilebilirliğinin artırılması ile birlikte, kalitenin ayrıca üretkenliğin artırılması, ülkemiz ayrıca halkımızın gelişmişliği ayrıca refahı ana hedef olmalıdır” diyen SAHİM-SEN Başkanı Akarken, “Ülkemiz bürokrasi sistemindeki, devletin ayrıca halkın doğrudan etkilendiği düzenlemelerin, resen ayrıca talepler doğrultusunda olgunlaştığı kurumlarda görev yapan kişi ayrıca kişilerin çoğunlukla devlet memuru statüsünde olması, gelişmişliğin önemli bir parçası olan memurluk statüsünün önemini açıkça göstermektedir. Ve uluslararası platformlarda ülkemizi temsil görevi de üstlenen memurlarımızın üst düzey liyakati ayrıca gelişmişliğinin önemi de tartışmasızdır. Memurluk statüsünün, vurguladığımız gerekçeli önemi dikkate alındığında, memurlarımızın maddi ayrıca sosyal yönden desteklenmesi kaçınılmazdır.” dedi ayrıca ekledi: “ Bu noktada 375 sayılı KHK’nın 1. maddesi ile memuriyet taban aylığı gösterge rakamı (1000) ayrıca kıdem aylık gösterge rakamı (20) nı üç katına kadar artırmaya yönelik yetkilendirilen Sayın Cumhurbaşkanımızın, 1000 olan memuriyet taban aylık gösterge rakamını 3000, kıdem aylık gösterge rakamını ise 45 şeklinde ivedi olarak güncellemesi; emekli keseneğine ayrıca kurum karşılığına tabi tutulan ayrıca 7417 sayılı kanunun 2’nci maddesi ile düzenlenen en yüksek devlet memuru aylığına uygulanacak yüzdelik oranlarına esas teşkil eden ek göstergelerin, ana ayrıca ara ek gösterge şeklinde düzenlenerek, oranların hakkaniyet ayrıca ölçülülük ilkelerine göre tekrardan belirlenmesi noktasında, kanunun Sayın Cumhurbaşkanımıza verdiği artırma, değiştirme ayrıca tekrardan düzenleme yetkisi kapsamında ivedilikle yapılması gereklidir. Bu durum, gerek ülkemizin ayrıca halkımızın gelişmişliği, gerekse de görevdeki ayrıca emekli memurlarımızın refahı, aidiyet duygularının güçlendirilmesi ayrıca çalışma barışının sağlanması açısından kaçınılmaz hale gelmiştir.”  

DEVLET VARSA ÇALIŞAN, ÇALIŞAN VARSA DEVLET VAR 

Son olarak SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken şunları söyledi: “Taban aylıktaki artışa ilaveten, kamu düzeninde eşitlik ayrıca adaletin sağlanması, refahın artırılması, enflasyona memurun yenik düşmemesi, yıllara göre memur maaşlarının değerini yitirmesi nedeniyle, alım gücünün artırılmasına yönelik alınacak tedbir ayrıca takdir kapsamında; memur maaş hesaplamalarında dikkate alınan kat rakamların en az % 40 oranında artırılması (Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon farkı ayrıca maaş artış oranları hariç); gelir vergisi dilimleri ayrıca oranlarının, bir kısmının devlet tarafınca sübvanse edilecek şekilde gelir vergisi adaletinin sağlanarak tekrardan düzenlenmesi; devlet kurumlarının kendi içlerinde, iş güçlüğü, iş riski ayrıca eleman temininde güçlük şartlarını dikkate alarak, yan ödeme puanlarına hakkaniyet ayrıca ölçülülük ilkesi kapsamında artış yapılması gereklilik haline gelmiştir. 

SİYASET AMAÇ DEĞİL, ARAÇ OLMALIDIR

Yukarıda gerekçeli haklı taleplerimize ek olarak; ülkemizdeki sendikal anlayışın görev ayrıca sorumluluk bilinci içinde; kişisel menfaatlerden uzaklaşmış; “Devlet varsa çalışan, çalışan varsa devlet var.” bakışıyla; ülkemizin ayrıca çalışanların refahı ayrıca gelişmişliğine yönelik çalışmalarda, siyaseti amaç olarak değil, araç olarak gören bir anlayışla; demokratik ayrıca hür sendikal sistemin tesis edilmesi, sendikalaşma oranlarının artırılmasında ayrıca sendikal anlayışın sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir. 

SAHİM-SEN’İN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ

Bu noktada; SAHİM SEN olarak diyoruz ki; menfaat sendikacılığının egemen olduğu değil, hukuku ayrıca liyakati ön planda tutan sendikacılığın egemen olduğu; toplu sözleşme ikramiyesi gibi orantısız düzenlemelerle, tabir yerindeyse, devlet kaynaklarının üyeleri aracılığı ile sendika ayrıca yöneticilerine aktarıldığı değil, bütünlük çerçevesinde her bir vatandaşın hakkının korunduğu, devletin ayrıca çalışanın kazanacağı; sendika üye/istifa işlemlerinin, yöneticilerin mobbingine maruz bırakılacak şekilde değil, çalışanların demokratik haklarını özgürce e-devlet üzerinden yapabileceği; sendikalı yöneticilerin değil, liyakatli yöneticilerin yöneteceği şekilde yapılacak olan düzenlemelerin, ülke ayrıca çalışan çıkarları, sendikal sistemin etkin ayrıca kaliteli şekilde sürdürülebilirliği, sendikalaşma oranlarının artırılması, memurların mali ayrıca sosyal haklarının korunup, sendikal anlayışın ayrıca memurların mali ayrıca sosyal haklarının geliştirilmesine katkı sağlayacak şekilde, memurların grev haklarının hukuki düzenlemeyle tesis edilmesi gerekmektedir. Bizlerin çözüm önerileri ayrıca tespitleri kamu personellerinin mali ayrıca diğer özlük haklarının    geliştirilmesi açısından görmezden gelinmemelidir.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu