tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sağlıklı gebeliğe giden yolun tarifleri

Kadın Hastalıkları, Doğum ayrıca Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, ‘Bu Tariflerle Gebe Kalınır’ isimli kitabında sağlıklı bir hamilelik …

Sağlıklı gebeliğe giden yolun tarifleri
10.09.2022 15:21
0
A+
A-

Kadın Hastalıkları, Doğum ayrıca Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, ‘Bu Tariflerle Gebe Kalınır’ isimli kitabında sağlıklı bir hamilelik dönemi için lezzetli tarifler paylaşıyor.

Kadın Hastalıkları, Doğum ayrıca Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Günümüzde sağlıksız beslenme ayrıca giderek artan kötü alışkanlıklarla kısırlık oranlarını artırdı. Bu kitapla bilimsel olarak etkin vitamin ayrıca mineralleri içeren besinlerle Türk kültürüne uygun tarifler geliştirdik ayrıca bu şekilde sağlıklı beslenme için bir rehber kitap olarak planladık. Ve bizlere çocuk istemi ile başvuran çiftlerimizin en çok sorduğu soru olan ‘Nasıl beslenmeliyiz?’in en bilimsel ayrıca lezzetli halini bu kitapta anlattık. Sizler için gebe kalabilmede en etkin besinleri bir araya getirerek lezzetli ayrıca hem kadın yumurtasına hem de erkek spermine fayda sağlamaya yönelik tarifler oluşturduk. Hem erkek hem kadın için bilimsel besinlerin lezzetli buluşması ile dünyada ilk kez sağlıklı gebeliğe giden yolun tariflerini sunuyoruz.

Oluşturduğumuz lezzetli ayrıca pratik tariflerle nasıl gebe kalınacağı ayrıca gebeliğinizin nasıl sağlıklı bir şekilde devam edeceğinin sırrını veriyoruz. Nasıl beslenmeliyim? Ne şekilde beslenirsem daha rahat gebe kalırım? Hangi vitaminleri tüketmeliyim? Gebe kaldıktan sonra beslenmem nasıl olmalı? Soruların cevapları bu kitapta…”

‘MESLEĞİM KADERİMDİ’

‘Bazı kişilerde meslek seçimi onun kaderidir. Benim hikayem daha doğmadan başladı’ diyen Prof. Dr. Gökalp Öner, ‘Neden kadın doğum uzmanı olduğunu’ şu sözlerle anlatıyor:

‘Annem üç düşükten sonra ablama gebe kalmış ayrıca 1979 tarihinde 29 haftalıkken Çorum’da erken doğum yapmış. O vakit Çorum’da küvez olmadığından Ankara GATA’ya babamla ablamı göndermişler. Üç gün yaşadıktan sonra ablam vefat etmiş. Ben 1981’de yine olaylı bir şekilde sezaryenla dünyaya geldim. Annemim gece suyu gelir ayrıca benim kordonum sarkar, acil sezaryena alınmam gerekirken Çorum olaylarından dolayı anestezi uzmanı sabah gelir. Annem tam 7 saat soğukta, ameliyathanede bekler ayrıca kadın doğum uzmanı ‘Kalp atımı alamıyorum’ der. Anneannemin ricası üzerine sezaryena alınırım. Doğduğumda ağlamamışım ayrıca bilinenin aksine sıcak tutulmam gerekirken buzlu suyun içine sokulurum ayrıca Rabbimin takdiri yaşarım. Ama annem zatürre olur ayrıca 2 ay Ankara İbni Sina hastanesinde yoğun bakımda yatar. 1985’de kardeşime gebe kalınca bu olumsuzluklardan dolayı 9 ay boyunca Çorum’un en popüler kadın doğum uzmanına gider. Annemin yine akşam suyu gelir, doktoru ararlar ama doktor eşinin hasta olduğunu bahane edip doğuma gelmez. Annem Devlet Hastanesi’ne geldiğinde ‘Seni normal doğuma alacağız’ derler. Daha önceden sezaryan olmasına ragmen, açıklığı tam olmasına rağmen başı takılır ayrıca vakum kullanılarak kardeşim doğar. O sabahı hiç unutamam; çok heyecanlıydım, uyandığımda rahmetli dedem başımdaydı. ‘Abi oldun, annenin yanına gideceğiz’ dedi. Önce çiçek yaptırdık ayrıca sonra devlet hastanesine gittik. Kardeşimi ilk gördüğümde uzaylı zannettim çünkü alnında vakuma bağlı ödem olmuştu ayrıca kocaman bir kafası vardı. Sonra zamanla azaldı ama halen alnı öndedir. Bu arada SSVD (sezaryen sonra vajinal doğum) vakumlu ilk doğum kardeşim olmuş olabilir. İşte annemin ayrıca benim yaşadıklarımdan dolayı daha okula gitmeden ‘Ne olacaksın?’ diye sorduklarında; ‘Kadın doğum uzmanı olacağım’ derdim. Aslında genlerime işlenmiş benim. Çocukluğunuzda yaşadıklarınız sizin karakterinizi oluşturuyor ayrıca mesleğinizi hem severek, hem de yaşayarak yapıyorsunuz.’

Prof. Dr. Gökalp Öner kimdir?

Prof. Dr. Gökalp Öner 1981 Çorum doğumludur. Aslen Kayserili olup ilkokul, ortaokul ayrıca liseyi Kayseri’de okumuştur. 2005 Hacettepe İng. Tıp mezunudur. 2011’de Erciyes üniversitesi’nden Kadın Hastalıkları ayrıca Doğum Uzmanı olmuştur. 2015 tarihinde Türkiye’nin en genç tıp doçenti olmuştur. 2020 tarihinde Profersörlük ünvanını alıp şu an Kayseri System Hastanesi tüp bebek merkezinin direktörlüğünü yapmaktadır. Kendi alanında 6 akademik, 1 uluslararası bilim ödülü bulunmaktadır. 100’den fazla yurtiçi ayrıca yurtdışı makalesi olan Prof. Dr. Gökalp Öner’in yurtharicinde 3 ayrıca yurtiçinde 2 bilimsel kitabı vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu