tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sabancı Holding, Wef’in Metaverse Platformu Olan “Küresel İş Birliği Köyü”nün Tek Türk Kurucu Ortağı Oldu

16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı.

Sabancı Holding, Wef’in Metaverse Platformu Olan “Küresel İş Birliği Köyü”nün Tek Türk Kurucu Ortağı Oldu
25.01.2023 00:36
0
A+
A-

16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village – GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafınca Accenture ayrıca Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi. 

Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), MIT, UNICEF gibi kamu, sivil toplum ayrıca akademi dünyası temsilcilerinin yanı sıra kendi alanlarında dünyanın lider şirketlerinin destek verdiği projenin kurucu ortakları arasında Sabancı Holding de yer aldı. Mevzu Bahis projeyle, dijital teknolojiler alanında imza attığı ilklere bir yenisini ekleyen Sabancı Holding, 80 kurumun yer aldığı Kurucu Ortaklar listesindeki tek Türk şirket oldu.

Uluslararası iş birliğini güçlendirme ayrıca tekrardan harekete geçirme amacı taşıyan projenin, küresel sorunların teşhisi ayrıca bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi için derinlemesine deneyimler sunarken, toplumun ana paydaşları arasında da etkileşimi artırması planlanıyor. 

GCV bünyesinde, WEF’in ana prensiplerini yansıtan ayrıca “4. Sanayi Devrimi”, “Sanayi Dönüşümü”, “Doğa ayrıca İklim”, “Yeni Ekonomi ayrıca Toplum”, “Bölgesel ayrıca Küresel İş Birliği” olarak isimlendirilen beş farklı merkez bulunuyor. Bu merkezlerin yanı sıra, farklı paydaşların temsili için proje bünyesinde “İş Dünyası”, “Hükümetler ayrıca Uluslararası Organizasyonlar”, “Sivil Toplum”, “Bilim” ayrıca “Eğlence, Spor ayrıca Kültür” başlıkları altında 5 farklı ‘paydaş kampüsü’ yer alıyor. 

OYUN KURUCU POZİSYONUMUZU GÜÇLENDİRİYORUZ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, sürdürülebilirlik ayrıca dijitali odağa alan bir yaklaşımla, “Dünya’nın Sabancı’sı” vizyonunu güçlendirmeye devam ettiklerinin altını çizerken, “Sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak, öncü girişimler ortaya koymak ayrıca Türkiye ile dünya arasında köprü görevi görmek, Sabancı olarak bizim Topluluk Vaadimizin üç ana unsuru. Bu vaadimizin izinde ilerlerken, dünyada her geçen gün önem kazanan ‘yeni ekonomi’yi odağımıza alarak enerji ayrıca iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ayrıca dijital teknolojiler alanlarının her birinde oyun kurucu pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu olan GCV projesinde, tek Türk Kurucu Ortak olarak yer almak, bizim dijital teknolojilerdeki öncü rolümüzün çok önemli bir göstergesi” şeklinde konuştu. 

Sabancı Topluluğu’nun, gelecek 5 yıllık dönemde yapacağı yatırımların yüzde 75’inin yeni ekonomiye ayrılacağını hatırlatan Cenk Alper şunları söyledi: “Yeni ekonomi odaklı büyüme stratejimiz, Dünya Ekonomik Forumu’nun ana ilkeleri ayrıca bu kapsamda GCV bünyesinde oluşturulan merkezlerle de son derece uyumlu. Bu doğrultuda, Topluluğumuz bünyesinde 2022 tarihinde yaygınlaşmaya başlayan metaverse yaratma ayrıca kullandırma yetkinliklerimizi, GCV bünyesindeki ‘4. Sanayi Devrimi’, ‘Doğa ayrıca İklim’ ayrıca ‘Yeni Ekonomi ayrıca Toplum’ merkezlerinde hayata geçireceğiz. Bu merkezlerde yıl boyunca aktif olarak yer alarak Dünya’nın Sabancı’sı vizyonumuzu pekiştireceğiz. İklim teknolojileri ayrıca yenilenebilir enerji öncelikli olmak üzere, Topluluğumuzun yeni ekonomi odaklı yatırım planlarını ayrıca odak alanlarını tüm küresel paydaşlarla paylaşacağız.”

ULUSLARARASI BİRİKİMİMİZİ ÜLKEMİZ İÇİN SEFERBER EDİYORUZ

Sabancı Topluluğu şirketlerinden SabancıDx, Enerjisa ayrıca Kordsa’nın, 2022 tarihinde metaverse alanında öncü projeler hayata geçirdiğini hatırlatan Cenk Alper, “Topluluk şirketlerimizin attıkları adımlarla güçlendirdiğimiz Dünya’nın Sabancı’sı vizyonumuzun en önemli unsurlarından biri de uluslararası bilgilendirme birikimimizi ülkemizin toplumsal kalkınması için seferber etmek. Özellikle yeni teknolojileri ülkemize ayrıca insanımıza kazandırmak. Bu, bizim Topluluk Vaadimizin de vazgeçilmez bir parçası. Bu kapsamda, metaverse gibi dijital teknolojilere yön veren alanlardaki tecrübemizi genç nesillere aktarmayı en büyük sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yılki Sabancı Cumhuriyet Seferberliği etkinliklerimiz kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lise öğrencilerine metaverse eğitimleri verdik. Tüm Topluluk şirketlerimiz ayrıca Sabancı Gönüllülerimizle birlikte, benzer etkinliklerle, gençlerimizi teknolojiye, bilime, inovasyona yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu