tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Rosatom ve Gazprom Endüstriyel Tesislerin Yapımındaki Deneyimlerini Paylaşacak

Rusya’nın enerji mühendisliği ayrıca endüstriyel inşaat alanlarındaki liderleri, dünyanın dört bir yanından inşaat sektöründen katılımcıları bir …

Rosatom ve Gazprom Endüstriyel Tesislerin Yapımındaki Deneyimlerini Paylaşacak
27.07.2022 15:51
0
A+
A-

Rusya’nın enerji mühendisliği ayrıca endüstriyel inşaat alanlarındaki liderleri, dünyanın dört bir yanından inşaat sektöründen katılımcıları bir araya getirecek olan uluslararası bir İnşaat Şampiyonası düzenleyecek.

Rusya Federasyonu İnşaat Bakanlığı, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM ayrıca Gazprom Invest Limited Şirketi tarafınca 5-8 Ekim 2022’de düzenlenecek şampiyonaya Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan ev sahipliği yapacak.

Şampiyanoya, BRICS ülkeleri, Avrasya Ekonomik Birliği’ne üye ülkeler, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye, Mısır, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, İran, Sırbistan, İsrail, Nijerya, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuveyt ayrıca Katar olmak üzere 26 farklı ülkeden iş dünyası temsilcileri, kamu görevlileri ayrıca öğrenciler davet edildi:

Uluslararası İnşaat Şampiyonası, inşaat yeterliliklerini ayrıca son teknolojileri sergilemek için büyük ölçekli bir uluslararası merkez olmak üzere tasarlanmış benzersiz bir platform olma özelliği taşıyor. Uluslararası iş birliğini geliştirme ayrıca endüstriyel inşaat endüstrisindeki işçilerin işgücü verimliliğini artırma hedefini taşıyan etkinlik kapsamında, stratejik bakımdan önemli konuların tartışılması ayrıca hem Rusya’da hem de yurtharicinde endüstriyel inşaatın geliştirilmesine ilişkin kararlar alınması için de başka bir etkinlik düzenlendi.

Bu etkinlikte konuşan Rusya Federasyonu İnşaat ayrıca Konut ayrıca Kamu Hizmetleri Bakanı Irek Faizullin, şampiyonanın düzenlenmesinin kapsamlı iş birliği geliştirme ihtiyacı sebebiyle gerekli olduğuna işaret ederek şunları söyledi: “Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Hükümet Başkanları Konseyi’nin 6 Kasım 2020 tarihli kararına göre şampiyonanın her yıl düzenlenmesi konusu. 2030’a kadar olan dönem için BDT Üye Ülkelerinin Bölgeler Arası ayrıca Sınır Ötesi İş Birliği Kavramının Uygulanmasına İlişkin Eylem Planı’na dahil edilmiştir. 2’nci Şampiyona, gelişmekte olan ülke hükümetlerinin karşı karşıya kaldığı sorunları çözmesine yardım edecek ayrıca inşaat alanında iş ortakları ayrıca yabancı ülkelerle etkin endüstriyel iş birliğinin oluşturulması için bir merkez haline gelecektir. Rus uzmanların paylaştıkları enerji altyapı tesisleri inşa etme deneyimi, yüksek verimli projelerin uygulanmasını mümkün kılıyor. Bu ülkede endüstriyel inşaat özelinde gerçek profesyoneller var ayrıca bu kişiler en başarılı uygulamalarımızı paylaşabilir ayrıca yurtdışından meslektaşlarımızın deneyimlerini değerlendirebiliriz.”

Şampiyona, bölgelerin kapsamlı gelişimine, endüstriyel inşaatın geliştirilmesi için stratejik olarak önemli hedeflere çözüm arayışına ayrıca dünya ekonomisi için yeni mücadelelere adanacak. Tüm çalışma ekibi, inşaattaki yeni teknolojilere ayrıca araçlara odaklanacak. Avrasya Ekonomik Birliği ayrıca BDT pazarlarındaki iş birliği zincirleri, yeni lojistik zincirlerin oluşturulması, teknik düzenlemeler ayrıca standartlar konularının ele alınacağı etkinlikte katılımcılar, ortaklar bulabilecek ayrıca resmi olmayan anlaşmalarını resmiyete kavuşturabilecekler.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Rosatom’un inşaat sermaye programı şu an Rusya’nın en büyüklerinden biri. 2022’de tahsis edilen fon yaklaşık 1 trilyon rubleye ulaştı. Rusya’da ayrıca Rusya haricinde en modern nükleer güç ünitelerini, araştırma ayrıca deneysel reaktörleri, nükleer tıp merkezlerini inşa ederek inşaat alanındaki yetkinlikleri kökten genişletiyoruz. Teknik müşteri olarak hareket ediyoruz veya çeşitli projelerde inşaat denetimi yapıyoruz. Yapabildiklerimizi paylaşmaya hazırız. Uluslararası İnşaat Şampiyonası, profesyonel becerilerin sergilenmesi ayrıca paylaşılması için doğru platformdur. Bu yıl 26 ülkeden deneyimli ayrıca genç uzmanların katılacağı yarışma, endüstriyel tesislerin tasarımı, endüstriyel inşaat ayrıca inşaat proje yönetimi olmak üzere 3 alanda yapılacak. Şampiyonanın ödülü en az 44 milyon ruble olacak.”

Gazprom Invest Limited Şirketi CEO’su Vyacheslav Tyurin ise açıklamasındaendüstriyel tesislerin inşası özelinde deneyim paylaşmanın ayrıca uzmanlığın aktarılmasının ekonomi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu belirtti. Tyurin, “Gazprom Invest LLC, Gazprom PJSC için federal öneme sahip endüstriyel tesislerin inşaatının ana yatırımcısı ayrıca müşterisidir. Projelerimiz arasında Baltık Denizi’ni yeraltından kutup bölgesine bağlayan dünyanın en büyük doğalgaz boru hattı projesi bulunuyor. Bölgelerin entegre gelişiminin ayrıca özellikle inşaatın genel olarak dünya çapında ekonomi üzerine son derece olumlu bir etkisi olduğuna ayrıca neredeyse tüm sektörlerde faaliyet gösteren yerli ayrıca yabancı şirketlerin mevcut potansiyelini gerçekleştirmek için yeni fırsatlar yarattığına eminim” dedi.

Etkinlik, Rusya’nın en büyük ekonomik, bilimsel ayrıca kültürel merkezlerinden biri olan Kazan’da gerçekleşecek. Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti geçmiş yıllarda 2018 FIFA Dünya Kupası, 2019 World Skills Ulusal Şampiyonası ayrıca 9’uncu Uluslararası Spor Forumu “Rusya bir Spor Gücüdür”e ev sahipliği yaptı.

Amaç ekonomik entegrasyonu genişletmek

Endüstriyel inşaat alanında uluslararası bir şampiyona olan “Dünya İnşaat Şampiyonası (WCC)” Rusya ayrıca Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin inşaat, konut ayrıca kamu hizmetleri alanlarında ekonomik entegrasyonunu genişletmek amacıyla düzenleniyor.

Şampiyona projesi, Rusya İnşaat Bakanlığı ayrıca ROSATOM tarafınca Şubat 2020’de başlatıldı ayrıca her yıl Rusya’nın farklı bölgelerinde yapılması planlandı. Açılış Şampiyonası 2021’de Soçi’de gerçekleşti. Rusya, Kazakistan, Belarus, Mısır ayrıca Türkiye’den yaklaşık 500 profesyonel inşaatçı şampiyonluk için yarıştı.

Şampiyonanın amacını, ulusal ekonominin güçlendirilmesi, Rusya’nın endüstriyel inşaat sektöründe uluslararası konumunun iyileştirilmesi ayrıca ülkenin küresel rekabet gücünün sağlanması oluşturuyor.

Etkinliğin ortağı olan Gazprom Halka Açık A.Ş’nin yatırım projelerinin uygulanması için tek teknik müşteri Gazprom Invest Limited Şirketi’nin ana faaliyet alanları arasıda ticari ayrıca sivil gaz endüstrisi tesislerinin tasarımı, inşası ayrıca devreye alınması bulunuyor. Şirket, Rusya Federasyonu’nda karada ayrıca denizde Birleşik Gaz Tedarik Sistemi’nin genişlemesinde ayrıca federal öneme sahip bazı projelerin uygulanmasında doğrudan yer alıyor. Bu projeler, Sibirya’nın Gücü ana gaz boru hattı, Chayandinskoye OGCF, Kovyktinskoye GCF, Kharasaveiskoye GCF ayrıca Bovanenkovskoye OGCF için altyapı geliştirmesinin yanı sıra Kuzey-Batı bölgesinin UGSS’sinin geliştirilmesi, Gryazovets – Slavyanskaya CS bölümü, Ukhta-Torzhok, Bovanenkovo Ukhta ana gaz boru hatları, LNGC Portovaya CS ayrıca sivil projeler olarak sıralanıyor.

ROSATOM hem Rusya Federasyonu’nda hem de yurtharicinde büyük ölçekli nükleer santral inşaat programı uyguluyor. Şirket halihazırda Rusya’da 3 yeni güç ünitesi inşa ediyor. Şirketin uluslararası sipariş portföyü, farklı uygulama aşamalarında 35 güç ünitesini içeriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet