tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Ruppur NGS’de Düzenlenen Törene Katıldı

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşası devam eden Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin 2’nci Ünitesi …

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Ruppur NGS’de Düzenlenen Törene Katıldı
20.10.2022 14:41
0
A+
A-

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşası devam eden Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin 2’nci Ünitesi’nde reaktör kabının kurulumunun tamamlanması dolayısıyla düzenlenen çalışma ziyareti kapsamında Bangladeş’e geldi.

Rosatom Genel Müdürü Likhachev ayrıca Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, Ishwardi bölgesindeki şantiyede reaktör kabının kurulumunun son aşamasını birlikte başlattı. Kurulum sırasında reaktör, nakliye kilidi aracılığıyla reaktör kabının içine taşındı. Ardından 334 tonluk yapı, bir kutup vinci ile tasarım konumuna yerleştirildi.

Likhachev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir yıl önce 1’inci ünitede reaktör kabının yerleştirilmesine tanık olduk. Bugün aynı işlem 2’nci reaktörde tamamlandı. Pandeminin yol açtığı engellere rağmen Bangladeş’teki ilk nükleer güç santralinin inşaatının hızla ilerlediğini görüyoruz. Tüm inşaat ekibi tarafınca gerçekleştirilen iyi koordine edilmiş çalışmaları takdir ediyorum. Projeye verdikleri kesintisiz destek için Bangladeş Cumhuriyeti yetkililerine en içten şükranlarımı sunuyorum. Ortak çabalarımızla, Bangladeş halkının dört gözle beklediği nükleer enerji santralinin açılışına yaklaşıyoruz.”

Başbakan Şeyh Hasina Vecid de Ruppur NGS projesinin hayata geçirilmesindeki başarılı iş birliği için Rus hükümetine ayrıca Rus halkına teşekkür ederek şunları belirtti: “Santralin III+ nesil VVER reaktörlerine sahip iki ünitesi, her bir üniteden 1200 MW olmak üzere toplam 2400 MW elektrik üretecek. Bu da ülkemizin giderek artan elektrik talebinin karşılanmasında önemli bir rol oynayacaktır. Nükleer gibi en modern teknoloji özelinde bilgilendirme sahibi olmak, yeni nesillerin özel beceri ayrıca yetkinlikler elde etmelerine olanak sağlayacaktır. CO2 salımı yapmadığından nükleer enerji çevre dostudur ayrıca iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadeleye yardımcı olacaktır.”

Reaktör kabı kurulumunun başarıyla tamamlanmasının ardından Aleksey Likhachev, NGS işletme personelinin eğitimi için tasarlanan ayrıca teknolojik altyapı bakımından rakipsiz olan Eğitim Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Bu merkezde Bangladeş halkı özel sınıflarda ayrıca en modern ekipmanlara sahip üretim atölyelerinde eğitim görecek. Bununla birlikte Rus tarafı, Bangladeş tarafının personeline bağımsız olarak eğitim verilmesini sağlayacak gerekli tüm eğitim ayrıca öğretim programlarını da geliştirdi.

Ziyaret kapsamında ve Rosatom Genel Müdürü Likhachev ile Bangladeş Başbakanı Vecid arasında Rosatom ayrıca Bangladeş arasındaki stratejik iş birliği konularının ele alınacağı bir toplantı yapılması da planlanıyor.

2’nci ünitede VVER-1200 reaktör kabının tasarım konumuna yerleştirilmesi birkaç aşamada gerçekleştirildi. İlk olarak, Liebherr-11350 paletli vinç, reaktör kabını güç ünitesinin taşıma portalına kaldırdı. Reaktör kabı özel bir taşıma aracı üzerinde reaktör binasının ana binasına taşındı ayrıca ardından kutup vinci reaktör kabını dikey konuma getirerek reaktör çukurundaki destek halkasına monte etti. Kurulum öncesinde, AEM-Technology tarafınca üretilen, 333,6 ton ağırlığa, 11,18 metre uzunluğa ayrıca 4,57 çapa sahip VVER-1200 reaktör kabı tüm yasal gerekliliklere uygun olarak giriş denetiminden geçirildi.

Toplam 2400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktör ile donatılmış Ruppur NGS, 25 Aralık 2015 tarihli Genel Sözleşme uyarınca Bangladeş’in başkenti Dakka’ya 160 km mesafede Rus tasarımı ile inşa ediliyor. Bangladeş’teki ilk nükleer santral için Novovoronej NGS’nin iki ünitesinde başarıyla uygulanmış olan ayrıca tüm uluslararası güvenlik gerekliliklerine tam olarak uyan modern III Nesil VVER-1200 reaktörlü Rus tasarımı seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu