tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rolls-Royce’a Türk Ceo: Tufan Erbilgiç’i Ceo Olarak Atandığını Duyurdu

Endüstriyel teknoloji şirketi Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç’in Rolls-Royce Holdings plc CEO’su olarak atandığını duyurdu. Erginbilgiç, 24 Şubat …

Rolls-Royce’a Türk Ceo: Tufan Erbilgiç’i Ceo Olarak Atandığını Duyurdu
26.07.2022 17:36
0
A+
A-

Endüstriyel teknoloji şirketi Rolls-Royce, Tufan Erginbilgiç’in Rolls-Royce Holdings plc CEO’su olarak atandığını duyurdu. Erginbilgiç, 24 Şubat 2022 yılında yılın sonunda görevinden ayrılacağını açıklayan Warren East’in yerini 1 Ocak 2023 yılında alacak.

Mühendislik geçmişine sahip olan ayrıca pek çok uluslararası şirkette görev yapan Tufan Erginbilgiç, 5 yılı yönetim grubunda olmak üzere 20 yılı aşkın süredir BP’de kariyerine devam etti. Erginbilgiç, 2020’de son görevinden ayrılmadan önce BP’nin Rafineri, Petrokimya, Servis İstasyonu Ağı, Madeni Yağlar, Midstream operasyonları ayrıca Air BP jet yakıtı operasyonlarını da içine alan alt iş birimini yönetiyordu. Türk yöneticinin başarılı görev süresi boyunca büyük bir dönüşümün yaşandığı iş biriminde, rekor kârlılık elde edildi ayrıca rekor düzeyde güvenlik performansı sağlandı. Havacılık ayrıca uzay teknolojisi grubu GKN de dahil olmak üzere ağır sanayi ayrıca imalat şirketlerinin çeşitli yönetim kademelerinde de görev alan Erginbilgiç, halihazırda, altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ayrıca yatırımcılar için 81 milyar dolarlık bir fonu yöneten özel sermaye şirketi olan Global Infrastructure Partners’ın da (GIP) ortağı.

Rolls-Royce Yönetim Kurulu Başkanı Anita Frew, Erginbilgiç’in atanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Tufan Erginbilgiç’in CEO olarak atandığını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Erginbilgiç, çok uluslu kuruluşlarda yüksek performanslı bir kültür yönetme ayrıca yatırımcılara sonuçlar sunma becerisiyle, önemli başarılar elde eden ekipleri yönetmiş bir lider. Kapsamlı bir stratejik ayrıca operasyonel deneyime sahip olan Erginbilgiç, havacılık ayrıca uzay da dâhil olmak üzere güvenlik açısından kritik sektörlerin yanı sıra, düşük karbon teknolojilere geçişin sunduğu zorluklar ayrıca ticari fırsatlar özelinde da oldukça deneyimli. Erginbilgiç ve yönetim, uygulama ayrıca değer yaratma özelinde da güçlü bir geçmişe sahip. Kendisinin son yıllarda Rolls-Royce’un oluşturduğu stratejik temellerin üzerine ekleyeceği katkıları görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Tufan Erginbilgiç ise şunları söyledi: “Önemli ticari fırsatların ayrıca stratejik değişimlerin yaşandığı, müşterilerinin enerji dönüşümünü benimsedikleri bir dönemde Rolls-Royce’a katılmaktan onur ayrıca sevinç duyuyorum. Mühendislik alanındaki mükemmelliği ayrıca yenilikçi teknolojisi ile şirketin uzun yıllar boyunca inşa ettiği pazar konumlarının tam potansiyelini sunmaya ayrıca tüm paydaşlar için değer yaratmak amacıyla bir büyüme altyapısı oluşturmaya kararlıyım. Bu ikonik küresel mühendislik markasının bir sonraki başarılı döneminde dünyanın dört bir yanındaki müşteriler, ortaklar ayrıca Rolls-Royce ekibiyle birlikte çalışacağım için çok heyecanlıyım.”

Tufan Erginbilgiç halen çok uluslu taşıma araçları üreticisi Iveco Group NV; enerji, sağlık ayrıca teknoloji grubu DCC plc ayrıca enerji şirketi Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’de (TÜPRAŞ) yönetim kurulu üyeliği görevlerini sürdürüyor. Erginbilgiç’in önümüzdeki süreçte bu pozisyonlardaki görevlerini tekrar gözden geçirmesi bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu