tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3984
EURO
35,0370
ALTIN
2.322,52
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C

Renk, Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konu

Kastamonu Entegre’nin “Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları” başladı Kastamonu Entegre’nin sektör profesyonelleri için bir ilham merkezi olarak …

Renk, Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konu
10.10.2022 13:11
0
A+
A-

Kastamonu Entegre’nin “Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları” başladı

Kastamonu Entegre’nin sektör profesyonelleri için bir ilham merkezi olarak hayata geçirdiği KEAS Konsept Stüdyo, yeni bir buluşma dizisine ev sahipliği yapmaya başladı. “Doğadan Hayata Köprü” başlıklı buluşmaların ilkinde, içmimar Jale Kulin ayrıca Doç. Dr. Ayşegül, “Renk” teması üzerine ilham verici bir sohbet gerçekleştirdi. Dünya Mimarlık Haftası’nda düzenlenen etkinliğin katılımcıları arasında farklı kuşaklardan mimar ayrıca içmimarlar yer aldı.

Ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, faaliyetlerinin odağında yer alan “Doğadan Hayata Köprü” felsefesi çerçevesinde, farklı temalarda buluşmalar düzenliyor. Yapı Kataloğu moderatörlüğünde gerçekleşen Doğadan Hayata Köprü Buluşmaları’nın “Renk” temalı ilk oturumunda, içmimar Jale Kulin ayrıca MSGSÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül Kuruç konuşmacı olarak yer aldı. Makro ayrıca mikro ölçeklerde renk kullanımının tasarım dünyasındaki yeri ayrıca önemi üzerine bilgilerin paylaşıldığı oturumda, renk ayrıca bellek arasındaki ilişkinin önemi vurgulandı.

“Renk bir kent politikası aslında”

Rengin bir bellek olduğunu söyleyen Doç. Dr. Ayşegül Kuruç, belli bir şehrin bizde uyandırdığı hisse ayrıca ‘imge renk’e dair şunları aktardı: “Bulunduğumuz coğrafyadaki renkler üzerine şehirlerimizi kuruyoruz. Bu renkler belleğimizde yer ediyor. Yabancı bir şehre gitmeden onu düşündüğümüzde bile, o coğrafyayla özdeşleşmiş renkler zihnimizde beliriyor. Kahire’yi düşündüğümüzde zihinde beliren piramit imgesi ayrıca sarı çöl rengi gibi… Renk bir kent politikası aslında. Farklı dönem yapılarına bakıp her on bu yılın renk kartelaları kolaylıkla çıkarılabilir. Önemli olan o şehrin ruhuna ayrıca dokusuna uyan renklerin kullanılması. Doğru kullanıldığında gri çok iyi bir arka plan rengi olabilir.” dedi.

“Renkten ne kadar etkilendiğimizi unutuyoruz”

Mikro ayrıca makro ölçeklerde renk kullanımı hakkında bilgilendirmeler paylaşan içmimar Jale Kulin, mimaride hacim değiştikçe rengin de değiştiğine dikkat çekti. Rengin yaşadığımız her alan üzerinde psikolojik bir etkisi olduğunu, bu nedenle renk ayrıca duygunun birbirine çok bağlı olduğunu hatırlatan Kulin,sözlerini şöyle sürdürdü: “Renkten ne kadar etkilendiğimizi unutuyoruz, oysaki doğadaki her canlı kendi içinde bir renk barındırıyor ayrıca biz bunu her gün bir çiçekte, bir böceğin ya da kelebeğin kanadında görebiliyoruz. Renk, ne kadar minimal olsa da aslında bir ifadedir ayrıca Türkiye’de insanların çok konuştuğu ama cesaret edemediği bir konudur.” dedi.

“Doğadan Hayata Köprü” buluşma serisi, mimarları, içmimarları ayrıca sektör profesyonellerini yıl sonuna kadar farklı temalarda bir araya getirecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu