tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rektör Prof. Dr. Budak’ın da dahil olduğu AB projesiyle Tohumculuk sektörüne istihdam sağlanacak

Türkiye’nin referans tohumculuk merkezi EGE- TOTEM; başarılı projelerine devam ediyor Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ayrıca …

Rektör Prof. Dr. Budak’ın da dahil olduğu AB projesiyle Tohumculuk sektörüne istihdam sağlanacak
10.11.2022 00:16
0
A+
A-

Türkiye’nin referans tohumculuk merkezi EGE- TOTEM; başarılı projelerine devam ediyor

Ege Üniversitesi Tohum Teknolojisi Uygulama ayrıca Araştırma Merkezi (EGE TOTEM) bünyesinde hazırlanan ayrıca Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın da ekipte yer aldığı Avrupa Birliği projesi Türkiye’nin önde gelen tohum kuruluşları ile birlikte yürütülecek. EGE TOTEM Merkez Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan’ın koordinatörlüğünde yürütülecek olan proje ile ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin (NEET’ler) tohumculuk sektörüne kazandırılması amaçlanıyor.

“Hem gençler hem de sektör kazanacak”

Projenin tohumculuk sektörüne doğrudan katkı sağlayacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Avrupa Birliği ile Çalışma ayrıca Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın iş birliğinde hayata geçirilecek olan ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (EUROPEAID NEET PRO)’ kapsamında desteklenen projemiz ile 20-25 yaş aralığında üniversitelerin Ziraat Mühendisliği, Doğa Bilimleri ayrıca Biyoloji Bölümlerinden mezun olan gençler, verilecek yoğun eğitimlerle Türk tohumculuk sektöründe iş imkanı bulabilecekler. Böylelikle gençlerimize iş istihdamı sağlanırken, tohumculuk sektörümüz de ihtiyaç duyduğu genç, dinamik ayrıca eğitimli insan kaynağına ulaşmış olacak. Projemiz, bu niteliğiyle Ülkemizin Ulusal Genç İstihdam Eylem Planı’na da katkı sağlıyor” dedi.

“Kariyer planlamaları desteklenecek”

Projenin detaylarını anlatan Prof. Dr. Budak, “Projemiz süresince Ege TOTEM’de eğitim faaliyetleri, laboratuvar faaliyetleri, serolojik ayrıca moleküler analizler, ISTA eğitimi, teknik gezi gibi yoğun bir programdan geçirilecek olan Ziraat Mühendisi, Doğa Bilimleri ayrıca Biyoloji bölümü mezunu gençler, eğitim sonunda Türk tohumculuk sektöründe faaliyet gösteren firmalarda staj imkânına kavuşacak. Böylelikle kendi bilgi, beceri ayrıca kabiliyetlerini gösterebilme imkânına sahip olabilecekler. Temel eğitim süresi boyunca projeye dâhil olan gençlere proje süresince AB proje kriterleri kapsamında maaş ayrıca tam kapsamlı özel sağlık sigortası sağlanacak. Eğitimler sonunda gençlerimizin kariyer planlamaları ayrıca iş arama süreçlerinin desteklenmesi için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile birlikte yenilikçi uygulamalar ortaya konulacak. İŞKUR’un iş ayrıca meslek danışmanları tarafınca oluşturulacak bireysel eylem planları ile gençlere iş arama özelinde da destek olunacak. Tohumculuk sektörü için son derece önemli olan bu proje ekibinde yer almaktan ben de şahsım adına onur duydum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu