tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Rektör Prof. Dr. Budak, Tüm göstergelerdeki başarılarımızı sürdürülebilir kılmak istiyoruz

YÖK 2022 Yılı Üniversite İzleme ayrıca Değerlendirme Raporu açıklandı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, üniversitelerin faaliyet …

Rektör Prof. Dr. Budak, Tüm göstergelerdeki başarılarımızı sürdürülebilir kılmak istiyoruz
26.11.2022 00:20
0
A+
A-

YÖK 2022 Yılı Üniversite İzleme ayrıca Değerlendirme Raporu açıklandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, üniversitelerin faaliyet alanlarına ilişkin süreçlerini şeffaflık ayrıca hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda yürütmesine katkı sunmak ayrıca üniversitelere ilişkin kanıt temelli değerlendirmelerin yapılabilmesine imkân sağlamak amacıyla hazırlanan, 2022 Yılı Üniversite İzleme ayrıca Değerlendirme Raporları yayımlandı. Ege Üniversitesi raporda; Eğitim-Öğretim ana başlığında 3, Araştırma-Geliştirme, Proje ayrıca Yayın ana başlığında 7, Topluma Hizmet ayrıca Sosyal Sorumluluk ana başlığında ise 7 göstergede ilk 5’te yer aldı.

Dört alandaki 45 ana göstergelerde ilerleme sağlayan Ege Üniversitesi, “Düzenlenen uluslararası etkinlik sayısına göre üniversitelerin dağılımı”, “Ar-Ge, inovasyon ayrıca ürün geliştirme kapsamında verilen laboratuvar hizmeti sayısının en yüksek olduğu üniversiteler”, “Sosyal sorumluluk projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” ayrıca “Kariyer merkezleri tarafınca gerçekleştirilen faaliyet sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorilerinde Türkiye birincisi oldu.

Raporu değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak bir yandan yüzde 70’ini akredite ettiğimiz programlarımızda eğitim ayrıca öğretim faaliyetlerimizi yürütürken diğer yandan da ülkemizin kalkınmasına öncülük edecek nitelikli bilim insanlarını, araştırmacılarını ayrıca yetkin insan kaynağını yetiştirmeye devam ediyoruz. Başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz ekonomisini, Ar-Ge ayrıca inovasyon ekosistemine cansuyu olan güncel bilimsel bilgileri sektörle paylaşma noktasında lokomotif görevi üstleniyoruz. Ve bilimsel potansiyelimizi topluma hizmet misyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluk çalışmaları ile toplumun bütün katmanları ile buluşturuyoruz. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz atılımlar neticesinde araştırma üniversitesi ayrıca tam kurumsal akreditasyon etiketi alan üniversitemiz, kalite odaklı yapısal dönüşüm özelinde büyük bir başarı gösterdi. Bölgemizin ilk, ülkemizin köklü üniversitelerinden birisi olarak kalitenin, idari çalışanından üst yöneticisine, öğretim görevlisinden öğrencisine tüm paydaşlar tarafınca bir kültüre dönüştürdüğünü ifade etmek isterim. Bu kültür ayrıca ekosistemin de başarılara yansıdığını müşahede ediyoruz” diye konuştu.

Dünyadaki değişimi ayrıca dönüşümü yakinen takip ediyoruz”

Türkiye’deki 199 üniversitenin 2022 yılı verileri doğrultusunda genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı, ‘Üniversite İzleme ayrıca Değerlendirme Genel Raporu’nun YÖK tarafınca yayımlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Rapor, mevcut durumunuz ile ilgili detaylı değerlendirme olanağı sunuyor. Biz yöneticilere şeffaflık ayrıca hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda kanıt temelli politika geliştirme özelinde referans oluyor. Hem güçlü yanlarımızı hem de geliştirmemiz gereken alanları görmemizi sağlıyor. Rapordaki verileri üniversitemiz konusunda değerlendirdiğimizde öncelikle gururlu ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ana kategorilerde ilerleme gösteren üniversitemiz; Eğitim-Öğretim başlığında 3, Araştırma-Geliştirme, Proje ayrıca Yayın başlığında 7, Topluma Hizmet ayrıca Sosyal Sorumluluk başlığında 7 göstergede ilk 5’te yer aldı. Ege Üniversitesi olarak, Yükseköğretim Kurulunca önerilen pandemi ile birlikte önemi daha da belirginleşen Dijitalleşme ayrıca Uluslararasılaşma ile Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Proje ayrıca Yayın, Topluma Hizmet ayrıca Sosyal Sorumluluk ana kategorileri ayrıca alt parametrelerinde nitelikli çalışmalar sürdürdük, bu faaliyetlerimize yenilerini ekleyerek, marka değerimizi küresel düzeyde artırmak için durmayacak duraksamayacağız. Dünyadaki değişimi ayrıca dönüşümü yakinen takip edip hedefimizi sürekli büyüteceğiz. Başarılı olmak önemli ama asıl mesele kazanımları geliştirerek sürdürülebilir hale getirmek. Ege Üniversitesi olarak YÖK Üniversite İzleme ayrıca Değerlendirme Raporu’ndaki genel durumumuzu analiz ederek tüm ana ayrıca alt parametrelerdeki gelişimimizi, araştırma üniversitesi statümüz başta olmak üzere başarılarımızı kalıcı ayrıca sürdürülebilir kılmak için aralıksız çalışacağız. Ülkemizin saygın markası olan üniversitemizin dünyanın en iyilerinden birisi olması hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu başarıda emeği geçen akademisyenlerimizi, araştırmacılarımızı ayrıca tüm mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Ar-Ge ayrıca İnovasyonda marka üniversite

Ege Üniversitesi Eğitim-Öğretim ana başlığında “Düzenlenen Uluslararası Etkinlik Sayısına Göre Üniversitelerin Dağılımı” alt kategorisinde 204 etkinlik ile birinci sırada, “Öğrenciler tarafınca Yürütülen Sosyal Sorumluluk Projesi” sayısında 764 ile üçüncü sırada, “Teknokent veya TTO Projelerine katılan Öğrenci Sayısı” kategorisinde 2 bin 964 ile ikinci sırada yer aldı. Araştırma-Geliştirme, Proje ayrıca Yayın ana başlığında “YÖK 100/2000 Proje Doktora Bursiyer Sayısı” kategorisinde 170 ile ikinci sırada, “Faydalanılan TÜBİTAK Destek Programı” sayısında 408 ile beşinci sırada, “Desteklenen Ar-Ge projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde 650 ile ikinci sırada, “Üniversitenin Dünya ayrıca Bölge ARWU Sıralamasında” 901-1001 aralığı ile beşinci sırada, “Ar-Ge, inovasyon ayrıca ürün geliştirme kapsamında verilen laboratuvar hizmeti sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” sıralamasında 283 bin 333 ile birinci sırada, “Ar-Ge, inovasyon ayrıca ürün geliştirme kapsamındaki laboratuvar hizmeti gelirinin en yüksek olduğu üniversiteler” sıralamasında 37,07 milyon TL ile ikinci sırada, “Endüstri ile ortak yürütülen proje sayısı en yüksek üniversiteler” kategorisinde 540 ile üçüncü sırada yer aldı.

Topluma hizmette öncü üniversite

EÜ, Topluma Hizmet ayrıca Sosyal Sorumluluk ana başlında ise; “Sosyal sorumluluk projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde 604 ile birinci, “Verilen sertifika sayısı en yüksek üniversiteler” kategorisinde 22 bin 140 ile dördüncü, “Kariyer merkezleri tarafınca gerçekleştirilen faaliyet sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde 2 bin 105 ile birinci, “Kamu kurumları ile ortak yürütülen proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde 260 ile üçüncü, “Dezavantajlı gruplara yönelik düzenlenen faaliyet sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde 968 ile dördüncü, “Sıfır atık, yeşil kampüs ayrıca çevrecilik alanlarında alınan ödül sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” sıralamasında 10 ile ikinci, “Yeşil, çevreci üniversite endeksinde en iyi sıralamaya sahip üniversiteler” sıralamasında ise108 ile beşinci sırada yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex