tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
ALTIN
2.324,78
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rektör Hotar, DEÜ Rektörlüğüne Yeniden Atandı Araştırma Üniversitemizin Öyküsüne Yeni Sayfalar Ekleme Zamanı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Nükhet Hotar, Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan …

Rektör Hotar, DEÜ Rektörlüğüne Yeniden Atandı Araştırma Üniversitemizin Öyküsüne Yeni Sayfalar Ekleme Zamanı
29.07.2022 15:21
0
A+
A-

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ilk kadın rektörü olan Prof. Dr. Nükhet Hotar, Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla aynı göreayrıca tekrardan atandı. Rektör Hotar, “Gönülden bağlı olduğum Araştırma Üniversitemize ikinci kez beni Rektör olarak atayan muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Birlikte yola çıktığımız Büyük Ailemize çok teşekkür ediyorum. Araştırma Üniversitemizin 40 yıllık başarı öyküsüne hep birlikte son 4 yılda yeni sayfalar ekledik. Yol gösterici olduk, ülkemize, kentimize ayrıca bilim dünyamıza çok şey kattık. En önemli varlık sebebimiz olan öğrencilerimiz için en iyi imkânları sunduk. Şimdi bu öyküye yeni sayfalar ekleme zamanı…” diye konuştu

Bundan dört yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın Rektörlük görevinin ikinci dönemi resmen başladı. Öğrencilik dönemini ayrıca akademik kariyerini DEÜ’de geçiren ayrıca üniversitenin ilk kadın rektörü olarak tarihe geçen DEÜ Rektörü Hotar, 28 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla aynı göreayrıca tekrardan atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 40.tarihinde tekrardan DEÜ Rektörü olmaktan büyük onur ayrıca gurur duyduğunu söyleyen Hotar, “Gönülden bağlı olduğum Araştırma Üniversitemize ikinci kez beni Rektör olarak atayan muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bundan 4 yıl önce göreayrıca geldiğimde düzenlediğimiz ilk medya toplantısında ‘Bugün benim için çok özel, anlamlı ayrıca heyecanlı bir gün’ ifadelerini kullanmıştım. O günkü heyecanımı bugün de yaşıyor; her şeyimi borçlu olduğum üniversiteme dört yıl daha hizmet edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

DÖRT YILA ÇOK ŞEY SIĞDIRDIK

Rektör Hotar, DEÜ’nün son 4 yıllık süreçte pandemiye rağmen çok önemli kazanımlar elde ettiğini ifade ederek, “Görevde olduğumuz bu dört yıl içerisinde bir rüyayı gerçekleştirdik ayrıca ülkemizdeki 20 araştırma üniversitesinden biri olduk. YÖKAK tarafınca Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ne layık görüldük ayrıca kalitemizi tescilledik. 2022 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri kapsamında Yükseköğretim Kurulu tarafınca 11 bayrak ayrıca 7 nişan aldık. Kentimizin ilk Veteriner Fakültesini kurduk; Diş Hekimliği Fakültesini açtık. Türkiye’nin ilk Translasyonel Onkoloji Anabilim Dalı ile Ergen ayrıca Genç Erişkin Tümör Bilim Dalı’nı hizmete aldık. İzmir’in ilk Mesleki ayrıca Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ni kentimize kazandırma noktasında büyük yol aldık. Türkiye’nin ilk Bayrakbilim ayrıca Türk Bayrakları Müzesini açtık. Yabancı Diller, Ortak Derslikler binasını üniversitemize kazandırdık. Efes Gıda Laboratuvarını, GETAT merkezini açtık, yeni yüzme havuzları ayrıca spor salonlarını üniversitemize kazandırdık. Yeni yatırımlara ciddi bir pay ayırdık” dedi.

Göreayrıca geldiği ilk günde bu yana dünyayı ayrıca Türkiye’yi ilgilendiren konularda üniversitelerin her vakit söyleyecek sözü olması gerektiğini vurguladığını ifade eden Rektör Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz ‘Göç: Önümüzdeki Yirmi Bu yılın Projeksiyonu ayrıca Ötesi Sempozyumu’ ile ‘Uluslararası Adalar Denizi ayrıca Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sempozyumu’ başta olmak birçok etkinlikle toplumsal sorunlara yeni bir bakış açısı ayrıca çözüm önerileri getirdik. Covid-19’la mücadelede sağlıktaki gücümüzü insanlığın hizmetine sunduk, araştırmalarımızla ses getirdik. Uluslararasılaşma vizyonumuzu yeni akademik işbirlikleriyle daha üst noktalara taşıdık. Eylül Bebekler gibi birçok projeye imza attık. Kısacası son dört yıla çok şey sığdırdık” diye konuştu.

MENSUPLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Elde ettikleri kazanımları ayrıca başarıları DEÜ ailesinin özverili çalışmalarıyla elde ettiklerini dile getiren Rektör Hotar, “Birlikte yola çıktığımız DEÜ mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Araştırma Üniversitemizin 40 yıllık başarı öyküsüne hep birlikte son 4 yılda yeni sayfalar ekledik. Yol gösterici olduk, ülkemize, kentimize ayrıca bilim dünyamıza çok şey kattık. En önemli varlık sebebimiz olan öğrencilerimiz için en iyi imkânları sunduk. Şimdi bu öyküye yeni sayfalar ekleme zamanı…” açıklamasında bulundu.

Rektör Hotar yeni dönemde de DEÜ’nün yenilikçilik ayrıca girişimcilik anlayışından taviz vermeden çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Hotar, DEÜ’nün nitelikli bilgilendirme üretmeye ayrıca uluslararası alanda rekabet gücünü artırarak ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı koyacağını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu