tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

PTT Aş İş Yerlerinde Gerçekleşen Kurum Ödemeleri Artık E-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor

PTT AŞ üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadı. Hak sahipleri; Doğal Gaz Tüketim Desteği, Elektrik Tüketim Desteği ayrıca Sosyal Yardım Ödemelerini e-Devlet üzerinden alabiliyor.

PTT Aş İş Yerlerinde Gerçekleşen Kurum Ödemeleri Artık E-Devlet Üzerinden Yapılabiliyor
23.01.2023 00:34
0
A+
A-

PTT AŞ üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için artık PTT iş yerlerine gitmeye gerek kalmadı. Hak sahipleri; Doğal Gaz Tüketim Desteği, Elektrik Tüketim Desteği ayrıca Sosyal Yardım Ödemelerini e-Devlet üzerinden alabiliyor.  

Ulaştırma ayrıca Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak yurt içinde ayrıca yurt haricinde müşterilerine bankacılık, posta ayrıca kargo alanlarında hizmet sunan PTT AŞ, yürüttüğü çalışmalarını her geçen gün geliştirirken aynı zamanda hizmetlerini dijitale taşıyor. Bu sayede iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ayrıca müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor.

PTT AŞ’nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri; kendileri adına yatan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu hizmetlerin yanında ve PTT AŞ üzerinden yapılan kurum ödemelerini sorgulama ayrıca hesaba aktarma hizmeti ile beraber elektik tüketim desteği fatura ödeme hizmeti ayrıca doğal gaz tüketim desteği ile fatura ödeme ayrıca abone / sözleşme numarası güncelleme işlemleri de online olarak yapılabiliyor.

E-Devlet üzerinden PTT AŞ’nin online hizmetlerinden yararlanmak isteyen kullanıcılar iki farklı yol izleyebiliyor. Sunulan hizmetlere e-Devlet kanalı üzerinden direkt aratılarak veya e-Devlet kanalındaki kurumlar sekmesinde PTT AŞ’nin altında listelenen hizmetlerden ulaşılabiliyor. İkinci yol olarak ise, PTT AŞ’nin internet bankacılığı ayrıca mobil bankacılık uygulamasının giriş ekranında yer alan direkt yardım ekranına yönlendirecek “Sosyal Yardım Ödemeleri” butonuna tıklanarak hizmetlere ulaşmak mümkün. 

PTT AŞ ÜZERİNDEN YAPILAN KURUM ÖDEMELERİNİN SORGULANMASI AYRICA HESABA AKTARILMASI İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Hak sahipleri adına yapılan ödemeler, e-Devlet sisteminde “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ayrıca Hesaba Aktarma” hizmeti aracılığıyla PTT hesaplarına ya da başka banka hesaplarına EFT yapılabiliyor. 

“Hesabıma Aktar” hizmeti ile EFT yapılırken hak sahibinin ismi ayrıca EFT yapılacak IBAN numarasına ait ismin uyuşması gerekiyor. Hesap-isim uyumsuzluğu nedeniyle gün içerisinde kişiye ulaşmayıp iade edilen EFT işlemi olması durumunda, hak sahibinin yardım tutarı ekranda tekrardan EFT yapılabilecek şekilde görüntüleniyor.

PTT AŞ ÜZERİNDEN YAPILAN ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ İLE FATURA ÖDEME HİZMETİ

Elektrik Tüketim Desteği ödemeleri e-Devlet üzerinden “Elektrik Yardımı ile Fatura Ödeme” başlığı aratılarak ulaşılabiliyor. Hak sahipleri yardım tutarını görüntüleyip mesken türündeki faturalarını ödeyebiliyor. 

Hizmette yer alan “Fatura Öde” butonu ile yönlendirilen ödeme ekranında ödenmek istenen faturanın ait olduğu kurum seçilip “Abone No” bilgisi girilerek aboneye ait borçlar görüntülenebiliyor.

Elektrik tüketim desteği ödemelerinde, yardım tutarının fatura tutarından büyük olması halinde yardımdan mahsup edilerek, “Ödeme Yap” butonuna basıldığında kartsız olarak ödeme işlemi tamamlanıyor. Yardım tutarının fatura tutarının tamamını karşılamadığı durumda ise, yardım tutarından kalan ayrıca müşteri tarafınca ödenmesi gereken fatura farkı ekranda görüntülenerek, kredi kartı veya debit kart ile ödenebiliyor. Yapılan işlemler bir gün sonra ekrana yansırken, gerçekleştirilen ödeme sonradan iptal edilemiyor.

Hak sahipleri elektrik tüketim desteğinden her ay bir kez yararlanabilirken; yardım yalnızca mesken tipi tarifelerde kullanılabiliyor. Ve faturanın hak sahibi adına olması şartı aranmıyor.

PTT AŞ ÜZERİNDEN YAPILAN DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ İLE FATURA ÖDEME HİZMETİ

Doğal Gaz Tüketim Desteği ile fatura ödemeleri için e-Devlet üzerinden “Doğal Gaz Yardımı ile Fatura Ödeme” başlığı aratılarak ulaşılabiliyor. Bu hizmet vasıtasıyla hak sahipleri kendilerine tanımlanan doğal gaz ödeme yardımlarını görebiliyor ayrıca faturalarını ödeyebiliyor.

”Fatura Öde” butonu ile yönlendirilen ödeme ekranında ödenmek istenen faturanın ait olduğu kurum seçilerek aboneye ait borçlar görüntülenip ödenebiliyor. Ve bu hizmette faturanın hak sahibi adına olması şartı aranmıyor.

Yardım tutarının fatura tutarından fazla olması halinde tutar yardımdan mahsup edilerek, “Ödeme Yap” butonuna basıldığında kartsız olarak ödeme işlemi tamamlanıyor. Yardım tutarının fatura tutarının tamamını karşılamadığı durumda ise kalan tutar ekranda görüntülenerek online işleme açık kredi kartı veya debit kart ile ödenebiliyor.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex