tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Prestijli Gastronomi Rehberi Gault Millau Türkiye’de!

Kültür ayrıca Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: ‘İstanbul Gastro City sıfatını kazandı. Ülkemizdeki şehirlerin Gastro City konumlandırılmasını sağlamlaştırmak Bakanlık olarak stratejik hedeflerimizden biri’.

Prestijli Gastronomi Rehberi Gault Millau Türkiye’de!
22.01.2023 00:05
0
A+
A-

Kültür ayrıca Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: ‘İstanbul Gastro City sıfatını kazandı. Ülkemizdeki şehirlerin Gastro City konumlandırılmasını sağlamlaştırmak Bakanlık olarak stratejik hedeflerimizden biri’. 

Dünyanın en prestijli iki gastronomi rehberinden biri olan Gault & Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’ye geldiğini medya toplantısıyla duyurdu. Six Senses Kocataş Mansion’s İstanbul’da gerçekleştirilen medya toplantısı Gökmen Sözen, Gault & Millau CEO’su Patrick Hayoun ayrıca T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

İlk kez 1969 tarihinde Paris’te iki gazeteci ayrıca yemek eleştirmeni Henri Gault ayrıca Christian Millau tarafınca yayımlanan Gault & Millau, Sözen Organizasyon iş birliği ile Türkiye’ye adım attı. 17. ülke olarak Türkiye’yi bünyesine katan Gault & Millau, gastronomi alanında en çok bilinen ayrıca takdir edilen iki rehberden biri sayılıyor. Güçlü gastronomi ağı sayesinde kendisine saygın bir yer kazanan Gault & Millau Rehberi, 2023 yılı içinde Türkiye’deki saha çalışmalarına başlayacak ayrıca 2024 tarihinde yayımlanacak!

Her şefin restoranının özgünlüğüne inanan Gault & Millau, restoran ayrıca şefleri puanlaması için bağımsız şarap ayrıca gastronomi uzmanlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Elli yıldır lezzetin ayrıca yeteneklerin peşinde koşan Gault & Millau sekiz bölgesel rehber, bir şarap rehberi ayrıca bir şampanya rehberine sahiptir. Rehber için değerlendirilen restoran ayrıca şeflere Gault & Millau tarafınca hizmet, fiyat ayrıca restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yaptığı değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ayrıca lezzeti üzerinden 1 ile 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şapkalardan 1 ile 4 arasında şapka kazanıyor.    

Türkiye pazarında Sözen Organizasyon iş birliği ile yerini alan Gault & Millau hakkında çok heyecanlı olduklarını dile getiren Gökmen Sözen, bu iki önemli markanın girişiminin global gastronomi sektörü ayrıca Türkiye arasında köprü olacağını vurguladı. Sözen, ‘Dünyada her geçen gün yıldızı parlayan Türkiye gastronomisi için atılan dev adımlara bir yenisini daha eklediğimiz için gururluyuz. Türkiye’de gastronomi sektöründeki hizmet ayrıca yatırım zincirine Gault & Millau Rehberi ile altın bir halka daha eklemiş bulunuyoruz. Sözen Organizasyon aracılığıyla Gastromasa gibi uluslararası etkinliklerle Türkiye’yi dünya gastronomisinin merkezine taşıyoruz. Türkiye gastronomisinin geleceğini birlikte inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda ilerlerken bizlere destek olan herkese bir kez daha kalpten teşekkür ediyor, sağlık ayrıca lezzet dolu günler diliyorum’ dedi. 

Gault & Millau’nun CEO’su Patrick Hayoun ise şunları söyledi: ‘Gault&Millau Türkiye için Gökmen Sözen ile yeni bir ortaklığa imza atmaktan ayrıca bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca, Gault&Millau çok sayıda rehber ayrıca dir dergi yayımladı, güçlü bir dijital içerik sunmakla birlikte çeşitli etkinlikler düzenledi. Fransa’dan Japonya’ya dünya çapında şefleri ayrıca restoranlarını tanıttı. Gault & Millau, her şeyden önce genç yetenekleri, yaratıcılığı, merakı teşvik etmeye ayrıca tarafsız, bağımsız ayrıca nesnel kalmaya devam ediyor. Yarının yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Restoran seçimimiz, atmosferiyle birlikte eksiksiz bir mutfak deneyimi, kaliteli hizmet ayrıca şarap listesine dayanıyor. Amacımız bir şey empoze etmek, kurallar oluşturmak değil, yeni bir düşünce tarzını teşvik etmek ayrıca gerçekten hak edenleri öne çıkarmaktır. Bizlere yeni bir gastronomi sahnesi sunan ayrıca gastronomi alanında büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye’ye rehberimize hoşgeldiniz diyoruz. 2024 de yayımlanacak ‘milisime’ rehberimiz Türkçe ayrıca ingilizce yayımlanacak ayrıca yerel müfettişlerimizin gezeceği 500 restorandan seçilen 300’ü bu rehberde yer alacak. Öncelikli olarak Marmara, Ege, Akdeniz ayrıca Güneydoğu bölgesini değerlendireceğiz.

T.C. Kültür ayrıca Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ‘ Bugün, gastronomi alanında elde edilen başarılarla potansiyeli tescillenen ülkemizin uluslararası düzeyde bir kez daha öne çıkacağı Gault& Millau Türkiye için bir aradayız. Dünya yeme içme sektöründe saygın ayrıca önemli bir yeri olan Gault & Millau rehberine Türk mutfağının da dahil edileceği bilgisini paylaşmaktan son derece memnuniyet duyuyoruz. Türk restoranları, Türk şefleri ayrıca genel olarak da Türk mutfağı dünyada giderek daha fazla ilgi odağı haline gelmeyi başardı. Zengin yemek kültürümüz, şef restoranların sayısı ayrıca kalitesindeki artışla günümüzde gastronomi alanında önde gelen ülkelerle boy ölçüşecek seviyelere geldik. Özellikle İstanbul için artık bir Gastro City sıfatını rahatlıkla kullanabiliyoruz. Prestijli yeme içme rehberlerinden olan Gault & Millau, Türkiye’yi küresel gastronomi alanına taşıyan hamlesi ayrıca Sözen Organizasyon ile yaptığı iş birliği son derece kıymetli. Bu saygın rehberin ülkemize göstermiş olduğu ilgi, bize hem gastronomide önemli yol aldığımızı gösteriyor hem de gastronomi alanındaki iddiamızı daha üst sıralara taşıyacağımıza işaret ediyor. Gurme turistleri ülkemize çekmek, Türk mutfağını dünya çapında markalaştırmak, aynı zamanda dünya mutfaklarının en iyi örneklerinin de ülkemizde yer alması ayrıca ülkemizdeki şehirlerin Gastro City konumlandırılmasını sağlamlaştırmak Bakanlık olarak stratejik hedeflerimizden biri. Gault & Millau’nun Türkiye’ye gelmesi, sektörümüzün sahibi olduğu yüksek standartların tüm dünyaya tanıtılmasında son derece önemli bir adımı oluşturuyor. Türk turizmine katkı sunan her emeğin önemini biliyoruz, bu yolda sarfedilen tüm çabaların her vakit destekçisi olacağız. Bu rehberin Türkiye’ye gelmesinde emeği geçenleri kutluyorum, Gökmen Sözen’in bu alana verdiği emekler için kendisine teşekkür ediyorum. Umarım uzun soluklu bir iş birliği olacak. Hepinizi sevgi ayrıca saygıyla selamlıyorum’ diyerek duygularını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu