tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Pirelli P Zero Corsa, Pağanı’nin En Yeni Başyapıtı Utopia’nın Donanımı Oldu

Pagani’nin en yeni hiper otomobili de dahil tüm ürün yelpazesinde özel olarak geliştirilen Pirelli lastikleri kullanılıyor. Milano, 13 Eylül …

Pirelli P Zero Corsa, Pağanı’nin En Yeni Başyapıtı Utopia’nın Donanımı Oldu
13.09.2022 11:36
0
A+
A-

Pagani’nin en yeni hiper otomobili de dahil tüm ürün yelpazesinde özel olarak geliştirilen Pirelli lastikleri kullanılıyor.

Milano, 13 Eylül 2022. Horacio Pagani’nin en yeni kreasyonu olan Utopia, özel olarak geliştirilen Pirelli P Zero Corsa lastikleriyle Milano’daki Leonardo da Vinci Bilim ayrıca Teknoloji Müzesinde görücüye çıktı. Yeni hiper otomobilin donanımı olan lastikler, Pirelli tarafınca sadece her sürüş koşulunda mükemmel performans sağlamak değil aynı zamanda araç içinde konforu artırmak ayrıca bir yandan da aracın heyecan verici dinamiklerini ayrıca sürücünün deneyimlediği benzersiz keyfi iyileştirmek için geliştirildi.

Pirelli, bu hedeflere ulaşmak için motor sporlarından alınan derslerin tümüyle kullanıldığı P Zero Corsa lastiği seçti. Hamurların ayrıca sırt deseninin oluşturulmasında kullanılan teknolojiyle lastiğin her sıcaklık seviyesinde ayrıca her zeminde son derece yüksek güç ayrıca tork üretimine yanıt verebilmesi sağlanıyor. Bu lastiği baz alan Pirelli, Horacio Pagani’nin hayal ettiği şekilde Utopia projesinin ayrılmaz bir parçası olan konforu sağlamak için P Zero Corsa’nın çok yönlü özelliklerini daha da geliştirdi. Özel bir geliştirme olduğunu göstermek için lastiğin yanağına otomobilin silueti damgalandı. Sürüş dinamikleri, önde 265/35ZR21 ayrıca arkada 325/30ZR22 olmak üzere iki farklı ebatlı lastiklerle güçlendirildi. Daha soğuk koşullar için ‘terzi işi’ olarak üretilen bir P Zero Winter lastiği de bulunuyor.

Pagani Utopia için lastik geliştirme sürecinde motor sporlarında uygulanan ayrıca daha sonra yol ürünlerine yansıtılan bir yaklaşım olarak sanal teknolojilerden yararlanıldı. En ileri teknikler, Pirelli’nin fiziksel bir prototip üretilmeden önce doğru bir şekilde kalibrasyonu yapılıp test edilebilen dijital bir lastik modeli oluşturabilmesini sağlıyor. Pirelli geleneksel sürece göre daha hızlı, sürdürülebilir ayrıca verimli olan bu metodolojiyle bir lastiği üreticinin talep ettiği spesifikasyonlara göre isabetle tanımlayabiliyor ayrıca sanal ortamda test edebiliyor. Bu sayede hem zamandan hem ana malzemelerden tasarruf edilebiliyor.

Pirelli’nin Pagani ile on yıldan uzun süredir devam eden iş birliği en ileri teknolojiyi çığır açan stille birleştirme hedefiyle tanımlanıyor. Bugüne dek Zonda için P Zero, Huayra Roadster BC için P Zero Trofeo R ayrıca şimdi de Utopia için en yeni P Zero Corsa lastikler bu hikayede öne çıkarken bir sonraki bölüm yazılmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu