tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Petkim’den ilk yarıda 4,3 milyar lira net kâr

Petkim, bu yılın ilk yarısını, geçen bu yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artışla 4,3 milyar lira net kârla tamamladı. Ürün karlılıklarındaki …

Petkim’den ilk yarıda 4,3 milyar lira net kâr
11.08.2022 15:36
0
A+
A-

Petkim, bu yılın ilk yarısını, geçen bu yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artışla 4,3 milyar lira net kârla tamamladı. Ürün karlılıklarındaki azalmaya ayrıca planlı duruşlara rağmen, çevik yönetim anlayışıyla birlikte etkin pazarlama stratejisi, kullanılan finansman yöntemleri ayrıca kurun etkisi sayesinde bu başarı elde edildi.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin grup şirketlerinden Petkim, 2022 yılının ilk yarısını 4,3 milyar lira net kârla kapattı. Petkim bu yılın ilk yarısındaki planlı üretim duruşlarına rağmen net kârını, geçen bu yılın aynı dönemine göre yüzde 93 artırmayı başardı.

Bu yılın ilk yarısında Petkim, kurdaki artışa Kur Korumalı Mevduat sistemini etkin kullanma ile reaksiyon vererek risklerini minimize etmeyi başardı. Yapılan açıklamada, global piyasalarda ürün kârlılıklarında yaşanan düşüşün şirketin genel karlılığını etkilememesi için, etkili pazarlama stratejileri ayrıca geniş ürün yelpazesi sayesinde üretimden satışların yanı sıra ticari ürün satışlarında da başarılı yönetim sergilendiği not edildi. STAR Rafineri ile kesintisiz entegre üretimine devam eden Petkim, iç piyasanın taleplerini aksatmadan karşıladı.

Petkim’in ilk 6 aylık dönemdeki başarısında, 2017 tarihinden beri disiplinli şekilde sürdürülen Değer Benim Dönüşüm Programı sayesinde elde edilen finansal kazanımlar da etkili oldu. Bu yılın ilk yarısında bu program kapsamında yaklaşık 430 milyon lira ilaayrıca değer yaratıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu