tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Panorama 1326 Bursa’da muhteşem buluşma

Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü ile ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde muhteşem bir konsere imza attı.

Panorama 1326 Bursa’da muhteşem buluşma
05.02.2023 00:40
0
A+
A-

Kültür ayrıca Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü ile ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde muhteşem bir konsere imza attı.

Osmangazi Belediyesi’nin Bursa’ya kazandırdığı dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafınca düzenlenen “Mehter’in Sadası & Serkan Çağrı” konserine Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Dünyanın en eski askeri bandosu olan mehter ile ünlü sanatçı Serkan Çağrı’nın farklı performansını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile sanatseverler büyük bir coşku içinde dinledi. Başkan Dündar, konser öncesinde usta klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’ya Fetih Müzesi’ni gezdirdi. Bursa’nın fetih gününün sanal ortamda canlandırıldığı dev kubbeyi büyük hayranlıkla gezen ünlü sanatçı, dev kubbe içinde konser vermenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açıldığı günden itibaren birbirinden farklı birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, müzemizde gençlerimizle buluşmuştu. Bugün de mehter takımı ile sanatçımız Serkan Çağrı’nın muhteşem performansına tanıklık ediyoruz.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konserde, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Bölümü ayrıca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, kahramanlık türkülerinden, marşlara, Türk Halk Müziği’nden günümüz şarkılarına kadar birçok eseri birlikte seslendirdi.

Müzeyi dolduran vatandaşlar konser sonunda sanatçıları ayakta alkışlarken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Serkan Çağrı ayrıca diğer sanatçılara muhteşem performanslarından dolayı teşekkür ederek Osman Gazi’nin biblosunu hediye etti. Konseri Başkan Dündar’ın yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız ile AK Parti İl Yöneticileri de dinledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu