tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Pandemi Etkisi Azaldı, Temizlik Kimyasalı Alışverişi Hız Kesmeden Devam Etti

Tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını değiştiren, iş dünyasında yeni çalışma modellerini getiren Covid-19 pandemisiyle birlikte hijyen, temizlik ürün grupları ayrıca tek kullanımlık ürünlere olan ilgi devam ediyor.

Pandemi Etkisi Azaldı, Temizlik Kimyasalı Alışverişi Hız Kesmeden Devam Etti
02.02.2023 00:01
0
A+
A-

Tüketicilerin satın alma alışkanlıklarını değiştiren, iş dünyasında yeni çalışma modellerini getiren Covid-19 pandemisiyle birlikte hijyen, temizlik ürün grupları ayrıca tek kullanımlık ürünlere olan ilgi devam ediyor. İş yerinin alışveriş yeri Avansas, 1.000’e yakın müşterisi ile yaptığı temizlik kimyasalları alışveriş ayrıca tüketim alışkanlıkları araştırmasını yayımladı. En çok satılan 5 temizlik grubu ürünü sıvı el sabunu, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık deterjanı ayrıca banyo temizleyici oldu. Satın alımlarda ilgi litrelik ürünlere kaydı.

Pandemi döneminde temizlik ürünlerinin satın alma alışkanlıkları hızlı bir şekilde değişiklik gösterdi. Hijyen, hem evlerde hem de çalışma ortamlarında daha çok özenilen konuların başında geldi. Avansas’ın yaptığı “Çalışanların Temizlik Kimyasalları Ürünleri Satın Alma Alışkanlıkları” araştırmasına göre pandemi etkisi giderek zayıflasa da bu ürünlere olan talep devam ediyor.

LİTRELİK ÜRÜNLER REVAÇTA

Türkiye genelinde 1.000’e yakın Avansas müşterisi ile yapılan araştırmaya göre en çok tercih edilen temizlik kimyasalı ürünü ‘sıvı el sabunu’ olurken; ‘yüzey temizleyici’, ‘çamaşır suyu’, ‘bulaşık deterjanı’ ayrıca ‘banyo temizleyici’ hemen ardından sıralanıyor.

Yapılan araştırmada küçük ayrıca orta büyüklükteki işletmeler temizlik kimyasalı alışverişi yaparken yüksek gramajlı ürünleri tercih ediyor. Sıvı el sabunu, yüzey temizleyici, çamaşır suyu ayrıca banyo temizleyici ürünlerinde 5 litrelik ürünler satın alınıyor. Bireysel müşteriler ise ürünlerde daha çok 1 litrelik ürünleri satın alıyor. Yalnızca sıvı el sabununda 2,5 litrelik ürünler oransal olarak daha çok tercih ediliyor. 

ETKİN TEMİZLİK, FİYATIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Temizlik kimyasalı ürünleri alışverişlerinde çalışanlar satın alma yaparken etkin temizliğe daha çok dikkat ediyor. Sıvı el sabunu alışverişlerinde bireysel müşteriler ayrıca küçük işletmeler ürünün güçlü temizlik sağlamasını ön plana alırken orta büyüklükteki işletmeler fiyatı da göz önünde bulunduruyor. 

Çamaşır suyu satın alınırken en çok önem verilen unsurlar ise ürünün etkili bir temizlik sağlaması, uzun süreli etki sağlaması ile son dönemde hayatımızın daha çok içinde yer alan hayvan ayrıca insan sağlığına uygunluk olarak belirlendi. 

Banyo temizleyicisi satın alırken ise ürünün uzun süreli etki sağlaması, insan ayrıca hayvan sağlığına uygunluğu, etkili bir temizlik sağlaması ile fiyata önem veriliyor. 

Bulaşık deterjanı satın alırken bireysel müşterilerin en çok önem verdikleri unsur; ürünün kolay durulanması olurken; küçük işletmeler yağ çözücü etkisi ayrıca sağlıklı olması/kimyasal içeriğine dikkat ediyor. Orta büyüklükteki işletmeler de bu niteliklere ek olarak ürünün cildi kurutmamasını göz önünde bulunduruyor.

TEMİZLİK KİMYASALLARI TÜKETİCİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Avansas müşterisi çalışanların temizlik kategorisinden alıveriş davranışları incelendiğinde pandemi döneminin daha yoğun olarak hissedildiği 2021 yılına göre 2022 tarihinde önemli değişimler yaşandığına işaret ediyor.

Küçük ayrıca orta büyüklükteki işletmelerin 2021 tarihinde alışveriş sepetinin en üst sıralarında yer edinen bone, galoş, maske ayrıca kolluklar 2022 tarihinde en çok alınan ilk 10 temizlik kategorisi içerisinde yer almıyor. Yüzde 70’lere varan oranda talep düşüşü yaşanan maske, bone, galoş ayrıca kollukların aksine pandemi döneminde hijyene gösterilen yoğun ilgi temizlik kimyasalları alışverişinde süreklilik gösteriyor. Bu kapsamda çamaşır suyu ayrıca yüzey temizleyicisi ürünlerine talep 2022 tarihinde 2021 yılına göre yüzde 20’lere varan oranda arttı.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu