tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Özyeğin Üniversitesi, Teknoloji Girişimcilerini Yatırımcılarla Buluşturdu

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafınca Avrupa İnovasyon ayrıca Teknoloji Enstitüsü (EIT) desteğiyle gerçekleştirilen HEIght Projesi kapsamında “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı”, Demo Day (Sunum Günü) ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında girişimciler, yenilikçi projelerini hem yatırımcılarla hem de ekosistemle paylaştılar.

Özyeğin Üniversitesi, Teknoloji Girişimcilerini Yatırımcılarla Buluşturdu
15.01.2023 00:18
0
A+
A-

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafınca Avrupa İnovasyon ayrıca Teknoloji Enstitüsü (EIT) desteğiyle gerçekleştirilen HEIght Projesi kapsamında “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı”, Demo Day (Sunum Günü) ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında girişimciler, yenilikçi projelerini hem yatırımcılarla hem de ekosistemle paylaştılar.   

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, Yüksek Öğretimde İnovasyon Büyümesi ayrıca Eğitimi Projesi (HEIght) kapsamında ürün gelişim sürecinde ileri aşamada olan ayrıca şirketleşmiş girişimcilerin yatırım süreçlerine yönelik bilgilendirme kapasitelerini geliştirmek amacıyla “Teknoloji Girişimcileri için Yatırıma Hazırlık Programı” düzenledi. 

Yürütülen program kapsamında girişimcilik ekosisteminin önde gelen temsilcilerinin yer aldığı online eğitim oturumlarına katılan girişimciler yatırım öncesi, sırası ayrıca sonrası aşamaları başta hukuk olmak üzere farklı konu başlıkları açısından tahlil etme fırsatı yakaladılar. 

Yenilikçi projeler paylaşıldı

Kavlak Avukatlık Bürosu iş birliği ile gerçekleştirilen program sonunda girişimciler, düzenlenen Demo Day (Sunum Günü) ile yenilikçi projelerini hem yatırımcılar hem de ekosistemle paylaştılar.  Gerçekleşen program kapsamında; ‘3 boyutlu baskı’, ‘eğitim’, ‘seyahat’, ‘ulaşım’, ‘insan kaynakları’, ‘sürdürülebilirlik’ ayrıca ‘biyoteknoloji’ alanlarında yenilikçi çözümler sunan girişimciler, sunumlarını gerçekleştirdiler. Tripnly Girişimi Kurucu Ortağı Alper Aydın, katılımcılarla seyahat öncesi, sırası ayrıca sonrası deneyimlerine nasıl yeni bir boyut getireceğini paylaşırken, Alloy Additiayrıca Kurucusu Mehmet Emre Çetinkaya ise yazıcıdan çıktı alma kolaylığında titanyum işleyebilen 3 boyutlu yazıcılara yönelik teknolojileri aktardı. Devamapp Kurucu Ortağı Ahmet Özçelik de farklı mikro mobilite çözümlerini tek bir arayüzden sunarak kullanıcı deneyimini iyileştirme çalışmaları hakkında bilgilendirmeler verdi. 

Zorlu problemlere inovatif çözümler

StemXR Kurucu Ortağı Nuray Özmen, öğrencilerin okul deneyimlerini sanal ayrıca artırılmış gerçeklik teknolojileri ile zenginleştiren eğitim içeriklerini anlatırken, OSEA Biyoteknoloji Kurucu Ortağı Enes Görkem Kekeç ise biyoteknolojik üretim yöntemleri ile polyester ayrıca polimer endüstrilerine yönelik hammadde geliştirme süreçlerini paylaştı. GreaTR Kurucu Ortağı Araz Alemfamian, tersine beyin göçünü teşvik edecek çalışmaları aktarırken, Blueit Kurucusu Hülya Tomak da dinleyicilere sınırlı su kaynaklarının en verimli şekilde kullanılabilmesi için geliştirdikleri yazılım ayrıca donanım ürünlerinden bahsetti. 

2023’te yatırımlar devam edecek

Etkinlik kapsamında; DOMiNO Ventures Yönetici Ortağı Mustafa Kopuk ve StartupFon Kurucu Ortağı Gülsüm Çıracı’nın katıldığı “Yatırım Ekosisteminin 2022 Yılı Değerlendirmesi ayrıca 2023 Yılı Öngörüleri” başlıklı oturum da gerçekleşti. 

Mustafa Kopuk, sadece yerli girişimcilerden değil son dönemde uluslararası girişimcilerden de yatırım talepleri aldıklarını ayrıca bu durumun yeni kurulan fonlar için avantaj oluşturduğunu paylaştı. Gülsüm Çıracı ise 2023 tarihinde da yatırımlarına aktif bir şekilde devam edeceklerini ayrıca 40’ın üzerinde girişime yatırım yaparak büyüme yolculuklarına katkı vermeyi hedeflediklerini aktardı. 

“Hayır demekten çekinmeyin”

Etkinlik kapsamında ilk girişimlerini başarılı bir şekilde satan Girişim Fabrikası Hızlandırma Programı mezunları İlke Karaboğalı ile Ali Selim Aytuna, “Yatırım Tek Yol mu? Bootstrap bir SaaS Girişiminin Globalde Exit Süreci” başlıklı oturumda tecrübelerini paylaştı. Kurucu ortağı olduğu dijital girişimi başarılı bir şekilde satarak çıkış gerçekleştiren İlke Karaboğalı konuşmasında; girişimcilerin çözüme değil probleme âşık olmaları gerektiğini ayrıca müşterilerinin problemlerini anlamaya öncelik vererek, çözümlerini o doğrultuda geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Alim Selim Aytuna da yeni ürün geliştiren girişimciler için en önemli yetkinliklerden birinin ‘hayır’ diyebilmek olduğunu ayrıca girişimcilerin ‘hayır’ demekten çekinmemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Ekosistemdeki çeşitliliğe katkı sunuluyor

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi ayrıca Girişim Fabrikası tarafınca yürütülen HEIght Projesi, Avrupa İnovasyon ayrıca Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafınca 2021 tarihinde ilk kez açılan Yükseköğretim Kurumları için İnovasyon Kapasitesi Geliştirme Programı (EIT HEI Initiative) kapsamında destekleniyor. Ekosistemdeki çeşitliliğe katkı sunması ayrıca ekosisteme yeni yeteneklerin katılımını teşvik etmesi hedeflenen proje kapsamında, Özyeğin Üniversitesi yenilikçi eğitimlerle gelişimi destekleyen ayrıca güçlü bir network oluşturan çalışmalara devam ediyor. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu