tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Osmangazi’de 167 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene …

Osmangazi’de 167 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
12.09.2022 15:51
0
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının ilk gününde, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene katılarak, öğrenci ayrıca öğretmenlerin ilk ders heyecanına ortak oldu. Törende öğrencilere nasihatlerde bulunan Başkan Dündar, “Hayallerinize, hedeflerinize ulaşmak için çok çalışın. Teknoloji sizi kullanmasın, siz onu kullanın. Hiçbir şeyin, sizi hayallerinizden uzaklaştırmasına izin vermeyin” dedi.

Hayırsever iş insanı Şükrü Şankaya tarafınca yaptırılarak 1996 tarihinde Bursa’ya kazandırılan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen yeni eğitim öğretim yılı başlangıç törenine; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Belediye Başkan Yardımcısı Beytullah Seferler, okul müdürü, öğretmenler ayrıca çok sayıda veli katıldı.

Eğitime ‘Osmangazi’ Desteği

Deprem riskine karşı güçlendirme ayrıca yenileme çalışmaları sebebiyle bir yıl kapalı kalan okulun bahçesinde düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Nüfusu bir milyona yaklaşan ilçemizde bulunan 254 okulumuzda 167 bin öğrencimiz eğitim alıyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizler, okullarımızın tamamına hizmet götürüyoruz. Bazılarında boya, badana ayrıca tadilat çalışmaları yaptık, bazılarına ise derslik, spor sahası, çevre duvarı ayrıca bahçe düzenlemeleri ile destek olduk. İlçemize 3 adet sıfırdan okul kazandırdık. Çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, onların başarılarını artırmak için bugüne kadar yaklaşık 125 milyon lira gibi ciddi bir kaynak kullandık” dedi.

Okulda İlk Günkü Heyecan

Törenin yapıldığı okulun da hayırsever iş insanı Şükrü Şankaya tarafınca Bursa’ya kazandırıldığını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Açıldığı günden itibaren başarısı ile marka haline gelmiş okulumuzun o gün açılışına katılmış biri olarak, 26 yıl aradan sonra bugün de ilk günkü o heyecanı yaşıyorum. Değerli büyüğümüz Şükrü Şankaya abimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmasında, başarının sadece teorik eğitimi tamamlayıp üniversiteyi kazanmak olmadığına göze çarpan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Eğitim; vatanını, milletini, şehrini, çevreyi seven yeni bir neslin yetişmesidir. Çok şükür, Türkiye Cumhuriyeti siz gençlerimizin başarıları ile birlikte geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Sevgili çocuklar, eğer başarılı olmak istiyorsak çalışacağız, hem de çok çalışacağız. Teknolojide yaşanan gelişmeler, sakın ola ki sizi çalışmaktan alı koymasan. Özellikle sosyal basın denilen mecraya fazla kapılmayın. Onlar bizi değil, biz onları kullanalım. Teknolojinin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyelim. Allah, tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Geleceğiniz aydınlık olsun. Tüm öğrenci ayrıca öğretmenlerimize, yeni eğitim öğretim tarihinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir yıl süren güçlendirme ayrıca yenileme çalışmalarının ardından tekrardan açılan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü, 30 derslik ayrıca 850 öğrencinin bulunduğu okulun, bir yıl gibi kısa sürede tamamlanmasında katkılarından dolayı Başkan Dündar’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğrenci ayrıca öğretmenler, 2022-20023 Eğitim Öğretim Yılının ilk dersi için sınıflarına geçti. Başkan Mustafa Dündar da öğretmenler odasında sohbet ettiği Okul Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü ayrıca okulda görev yapan öğretmenlere günün anısına kalem hediye etti. Ardından okuldaki sınıfları ziyaret eden Başkan Dündar, öğrencilerin ilk ders heyecanlarına ortak olarak eğitim seti hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu