tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Osmangazi ‘Türkiye Yüzyılı’na hazır

Bursa’nın merkezinde kentsel dönüşüm, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ayrıca sosyal belediyecilik başta olmak üzere şehircilik ayrıca hayata dokunan birçok örnek yatırıma imza atan Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılını önemli kazanımlarla karşılıyor.

Osmangazi ‘Türkiye Yüzyılı’na hazır
11.01.2023 00:29
0
A+
A-

Bursa’nın merkezinde kentsel dönüşüm, tarihi mirasın ayağa kaldırılması ayrıca sosyal belediyecilik başta olmak üzere şehircilik ayrıca hayata dokunan birçok örnek yatırıma imza atan Osmangazi Belediyesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılını önemli kazanımlarla karşılıyor. 

Bursa’nın kalbi konumundaki Osmangazi’nin son 14 yılına imzasını atan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bugüne kadar hayata geçirdikleri vizyon projeler ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı’na hazır olduklarının mesajını verdi.

1 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiye’de birçok ilden daha büyük ilçe konumunda olan Osmangazi’de 3 dönemdir önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Dündar, 2023 yılına ‘gelişen ayrıca değişen bir Osmangazi” olarak girmeye hazırlandıklarını söyledi. 

“Şehrimize değer katmaya devam ediyoruz”

Göreayrıca seçildikleri 2009 tarihinde açıkladıkları “Bir gün herkes Osmangazi’de yaşamak isteyecek” hedefine ulaşmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Dündar, “Göreayrıca geldiğimiz günden itibaren daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için çalışıyor; kentsel dönüşüm, tarihi mirası ayağa kaldırma çalışmalarımız, spor, eğitim, kültür-sanat faaliyetlerimiz ayrıca tesislerimizle çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, toplumun her kesimine ayrıca şehrimize katma değer sağlıyoruz. Başardıkça görüyoruz ki; yaptığımız her iş, her proje çevresine değer katıyor, insanlarımızın refahını yükseltiyor ve Osmangazi’nin yıldızı parlıyor. İnanıyoruz ki; Osmangazi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de parmakla gösterilecek kentler arasında yer alacak. Belediyecilikte Türkiye’nin ufkunu açan kadronun fertleri olarak biz, buna yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

2022’de 3 Vizyon Proje Daha Hizmete Sunuldu

Geride kalan 2022 tarihinde Osmangazi’deki 136 mahalleye hizmet götürürken, Bursa’nın yüz akı projeleri de hayata geçirdiklerini kaydeden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vizyon projelerden Bakım ayrıca Rehabilitasyon Merkezi (BAREM), Macera Bursa ayrıca Osmangazi Atletizm Salonu’nu hizmete açtıklarını hatırlattı. 

Yaşlı ayrıca engelli vatandaşları rehabilite etmek amacıyla Demirtaş’ta 20 bin 140 metrekare alan üzerine inşa edilen BAREM bünyesinde hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) biriminin açılışı, geçtiğimiz Mart ayında AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle hizmete açıldı. Sosyal belediyecilikte zirayrıca olan merkez, Bursa’daki büyük bir ihtiyacı karşılarken, Türkiye’de örnek bir proje oldu. 

Osmangazi Belediyesi’nin adrenalin tutkunları için Hamitler Mahallesi’nde 50 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği Macera Bursa, geçtiğimiz yıl içinde kapılarını vatandaşlara açtı. Spor ayrıca eğlenceyi aynı yerde buluşturan ayrıca ‘Zipline, Kızak Sistemi ayrıca Macera Parkı’ olmak üzere 3 bölümden oluşan Macera Bursa’nın açılışını Çevre, Şehircilik ayrıca İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum gerçekleştirdi.

Osmangazi Belediyesi tarafınca Bursa’ya kazandırılan vizyon projelerden olan Osmangazi Atletizm Salonu da 2022 tarihinde Türk sporunun hizmetine sunuldu. Toplam 16 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu, Gençlik ayrıca Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Kasapoğlu, 73 metre çatı açıklığı ile Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise sayılı atletizm salonlarından biri olan modern kompleksi, “Türkiye’nin sembol tesislerinden biri” olarak nitelendirdi.

Osmangazi Meydanı ayrıca Hisar’da Sona Yaklaşıldı

Hizmete açılan bu 3 dev eserin yanı sıra Bursa’nın yeni vitrini olacak Osmangazi Meydanı ayrıca Eski Bursa’nın adım adım ortaya çıktığı “Yaşayan Bursa Hisar İçi” projelerinde de sona yaklaşıldı. Her iki proje de 2023 tarihinde Bursa’nın değişimine ayrıca gelişimine katkı sağlayacak.

Şehrin merkezinde 155 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan ayrıca 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerine inşa edilen Osmangazi Meydanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan meydan projesinin ilk etabı önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 2 bin araçlık 4 katlı otoparkıyla şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, bünyesindeki nikâh salonu, sosyal ayrıca kültürel mekânları, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile Bursa’nın yeni marka değeri olacak.  

Tarihi mirası yaşatıp, geleceğe taşımaya yönelik çalışmalarını Yaşayan Tarih Hisar İçi projesiyle en üst noktaya taşıyan Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski 5 mahallesinin yer aldığı tarihi bölgeyi açık hava müzesine dönüştürmeye hazırlanıyor. Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışmalarını tamamlayan Osmangazi Belediyesi, bölgedeki çalışmalarını arkeolojik kazı alanı ayrıca Filiboz Mescidi çevresinde yoğunlaştırdı.

Ve Kavaklı Mahallesi’nde toprak kaymasının yaşandığı Üftade Tekkesi’nin çevresindeki riskli binalar da Osmangazi Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkıldı. Üftade Camii ayrıca Türbesi’nin çevresini güzelleştiren bu çalışmalar sayesinde, Bursa’nın manevi kimliği de ortaya çıkmış olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex