tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0555
ALTIN
2.326,55
BIST
9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Osmangazi Meydanı’nda geri sayım başladı

Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan Osmangazi Meydanı’nın inşaat çalışmalarında sona gelindi.

Osmangazi Meydanı’nda geri sayım başladı
08.02.2023 00:04
0
A+
A-

Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan Osmangazi Meydanı’nın inşaat çalışmalarında sona gelindi. Yakın zamanda Bursalıların hizmetine sunulacak olan dev meydan, ortaya çıkan ihtişamıyla AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu da kendisine hayran bıraktı. Dev meydanı gezen Çavuşoğlu, “İnşaat çalışmaları başladığında nasıl bir eserin ortaya çıkacağını hayalimizde canlandıramamıştık. Geldiğimiz noktada hayal ettiğimizin çok ötesinde güzellikte bir eser ile karşılaştık” dedi.

Şehrin merkezinde 150 milyon lira gibi dev bir bütçe ile kamulaştırılan 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Osmangazi Meydanı, 2000 araçlık otoparkının yanı sıra bünyesinde yer alacak sosyal ayrıca kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile de Bursa’nın yeni marka değeri olacak. Osmangazi Belediyesi tarafınca hiçbir ticari kaygı gözetilmeden tamamen şehrin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen Osmangazi Meydanı, Bursalılarla buluşmak için gün sayıyor. İnşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Osmangazi Meydanı, sosyal ayrıca kültürel alanların yer alacağı bölümlerin çatılarının kaplanmasıyla birlikte, ihtişamını da gözler önüne serdi. Otoparkıyla şehir içi trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, şimdiden kent için ne kadar önemli bir eser olduğunu ortaya koyuyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Osmangazi Meydanı’nı gezerek incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili ayrıca Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, dev meydanın ihtişamından etkilendi. Meydandaki tüm detayları büyük dikkatle inceleyen Çavuşoğlu, Başkan Dündar’dan inşaat çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgilendirmeler aldı. Osmangazi Belediyesi olarak kente kazandırdıkları Osmangazi Meydanı’nı Bursalılarla buluşturmak için geri sayımın başladığını dile getiren Başkan Dündar, “ İnşaat çalışmaları devam eden projemiz, artık son aşamaya geldik. Şu anda devam eden çatı ayrıca zemin kaplama çalışmaları tamamlanmak üzere. Osmangazi Meydanı, hem bir geçiş noktası, hem de insanların bir araya geleceği bir buluşma noktası. Şehir merkezine gitmek isteyen vatandaşlarımızın araçlarını park edebilecekleri 2 bin araçlık bir otoparkı sayesinde şehrin araç trafiğini rahatlatacak, yayalaşmasına sebep olacak bir proje. Şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.   

“BURSA’NIN İHTİYACINA CEVAP VERECEK DEVASA BİR MEYDAN”

AK Parti Bursa Milletvekili ayrıca Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, meydan sayesinde daha önce çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj bölgesinin çehresinin tamamen değiştiğini söyledi. İnşaat çalışmalarının tamamlanma aşamasına gelmesi ile birlikte meydanın ihtişamının da ortaya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, “Önceki ziyaretlerimizde çalışmalar daha çok yerin altında olduğu için, burayla ilgili yapılacakları hayalimizde tam olarak tasavvur edememiştik. Bugün gezdiğimizde büyük bir oranda üst yapının tamamlandığına şahitlik ettik. Gördüğümüz şey, Bursa’nın ihtiyacına cevap verecek devasa bir meydan. Kapalı alanları ile birlikte vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağı güzel bir mekan ortaya çıkmış durumda” dedi.

“BU ESER ADETA İĞNE İLE KUYU KAZILARAK ORTAYA ÇIKARILDI”

Sahibi olduğu fonksiyonları ile de Osmangazi Meydanı’nın hayatın tam merkezinde yer alacak devasa bir alan olacağını belirten Hakan Çavuşoğlu, “Herkesin bildiği gibi şehirler meydanları ile anılır. Meydanları ile markalaşır. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, şehrin merkezindeki bu çöküntü alanında kamulaştırmalar yapıp, projenin yapımına başlamış ayrıca tamamlama aşamasına getirmiştir. Mustafa Başkanımızın adeta iğne ile kuyu kazar gibi ortaya çıkarttığı bu eser bize gurur veriyor. Bursa’mız adına son derece gurur verici. Şehre böyle bir eser kazandırdığı için ben kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Şu anda Bursa’mızın tam merkezi diyebileceğimiz bir noktada bulunuyoruz. Böyle bir merkezin 17 bin metrekarelik bir meydanla taçlandırılmış olması da son derece kıymetli. Üzerinde çocukların koşup oynadığı, büyüklerin oturup hoş zaman geçirdiği, vatandaşlarımızın araçları ile gelip park ederek yaya olarak şehrin merkezine kadar yürüyebildiği günleri iple çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER: , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu