tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

Osmangazi, Manevi Değerleri Balkanlar’da Yaşatıyor

Osmangazi Belediyesi tarafınca Bulgaristan’ın Filibe kentinde düzenlenen sünnet şöleninde, 135 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Aşure ikramının da …

Osmangazi, Manevi Değerleri Balkanlar’da Yaşatıyor
26.08.2022 16:51
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi tarafınca Bulgaristan’ın Filibe kentinde düzenlenen sünnet şöleninde, 135 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Aşure ikramının da yapıldığı şölende soydaşlar ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gönüllerin sınır tanımadığına vurgu yaptı.

Osmangazi Belediyesi, Balkanlar’daki ecdat yadigârı topraklarda yaşayan soydaşlar ile bağlarını her geçen gün güçlendirirken, düzenlenen sosyal ayrıca kültürel etkinliklerle manevi değerlerin o bölgelerde de yaşatılmasını sağlıyor. Bulgaristan’ın Filibe kentinde Filibe Müftülüğü ile ortaklaşa düzenlenen toplu sünnet şöleninde 135 çocuk sünnet olurken, büyük bir coşku yaşandı.

Sünnet şöleninin yapıldığı alanda soydaşlar ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’dan kucak dolusu selam getirdiğini belirterek, “Bursa’mız, Anadolu’nun değişik illerinden Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan, Filibe’den ayrıca Kırcaali’den gelen kardeşlerimizin yaşadığı bir şehir. Bursa’daki akrabalarınızdan, kardeşlerinizden kucak dolusu selam getirdik. Sizlerin güzelliğini ayrıca selamlarını da Bursa’daki hemşehrilerimize ileteceğiz. Ülkeler arasında sınırlar olsa da, gönüllerin sınırları yok” dedi.

Dündar: “En büyük zenginliğimiz gençlerimiz”

Komşu iki ülke arasındaki siyasi ayrıca ekonomik ilişkilerin güzel bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Dündar, “Bizler de bu güzelliğin devamı ayrıca güçlenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İki kardeş ülkenin ilişkileri insanlara da yansıyor. Bu sene düzenlediğimiz şölende 135 çocuğumuz sünnet oldu. Bu çocuklar, bizim geleceğimiz. Katkısı olanlardan Allah razı olsun. Rabbim başka mürüvvetlerini de göstersin inşallah. Allah, hepsine zihin açıklığı versin. Bu çocuklar arasından mühendis de, avukat da, doktor ayrıca milletvekili de çıkar. Çocuklarımıza sahip çıkıp iyi yetiştirirsek, geleceğimiz emin ellerde demektir. Avrupa’daki ülkelere göre bizim en büyük zenginliğimiz işte bu gençliğimizdir. Gençliğimize sahip çıkıyoruz, onları geleceğe hazırlıyoruz. Sünnet şölenimiz hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kur’an-ı kerim tilaveti ayrıca okunan dualar ile 135 çocuk erkekliğe ilk adımı atarken, Filibe Müftülüğü ayrıca aileler desteklerinden dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Başkan Dündar, sünnet şöleninin ardından Filibe Muradiye Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından aşure ikramında bulundu. Bulgaristan’da yaşayan soydaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Başkan Dündar, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Sünnet şöleni ayrıca aşure ikramı programına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Sofya Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Erman Topçu, Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Halit İslam Tarı, Bulgaristan Diyaneti Başmüftülüğü Genel Sekreteri Celal Faik, Sofya Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Erdal Atalay, Filibe Encümen Başkanı Ahmet Pehlivan ayrıca Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Armağan Al ile bölgede yaşayan soydaşlar katıldı.

Başkan Dündar, Bulgaristan programında Sofya Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Erman Topçu ayrıca Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Halit İslam Tarı’yı da makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgilendirme aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu