tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Osmangazi felaketin yaralarını sarıyor

Bursa’da Çarşamba günü aniden bastıran şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketinin ardından harekete geçen Osmangazi Belediyesi, yağıştan en …

Osmangazi felaketin yaralarını sarıyor
01.09.2022 16:06
0
A+
A-

Bursa’da Çarşamba günü aniden bastıran şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketinin ardından harekete geçen Osmangazi Belediyesi, yağıştan en çok etkilenen Karabalçık, Ovaakça, Demirtaş Sakarya Mahallesi ayrıca Yunuseli Mahallelerinde gerçekleştirdiği çalışmalarla selin izlerini siliyor.

Aniden bastıran şiddetli yağışla birlikte Osmangazi Kaymakamı Ali Partal ayrıca belediye başkan yardımcıları ile birlikte selden etkilenen mahalleleri ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatıyla hareke geçen ekipler, su baskını yaşanan konutlardan tahliye işlemi gerçekleştirdi. Selden en çok etkilenen mahallelerden biri olan Karabalçık Mahallesi’nde çok sayıda evi su basarken, yollar ayrıca birçok evin bahçesi selin getirdiği çamurla kaplandı, bazı araçlar hasar gördü. Şiddetli yağışın etkisiyle çamurla kaplanan yollar, Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafınca kepçe ayrıca greyderlerle temizlendi. Çamur deryasına dönen sokak ayrıca caddeler, vidanjörlerin çalışmasının su tankerleriyle yıkandı.

İl genelindeki şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde zarar gören mahalleleri ziyaret ederek mahalle muhtarı ayrıca vatandaşlarla görüşen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Ani bastıran yağış devamında yaşanan sel baskınında çok şükür can kaybı yaşanmadı. Ancak, Karabalçık, Ovaakça, Demirtaş başta olmak üzere bazı mahallelerimizde ciddi hasarlar meydana geldi. Özellikle ‘Bursa Siyahı’ olarak bilinen siyah inciriyle adını dünyaya duyuran Ovaakça ile her yıl üzüm festivali düzenlediğimiz Karabalçık Mahallemiz’de üreticilerimizin ürünleri de ciddi hasar gördü. Osmangazi Belediyesi olarak meteorolojinin uyarıları doğrultusunda gerekli tedbirlerimizi almıştık. Şiddetli yağış ile birlikte ekiplerimiz harekete geçerek bölgede hummalı bir çalışma başlattı. Kapanan yollar, dere yatakları iş makinaları ile açıldı. Evlerin bahçelerine dolan çamurlar iş makinaları ile temizleniyor. Çamurla kaplanan yollar yine suyla yıkanarak çamurdan arındırılıyor. Selin izlerini silmek için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun ayrıca rabbim tekrarını yaşatmasın.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu