tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Örgü dersleri Anne Şehir’de

Anne Şehir’deki el sanatları kursunda makrome, örgü çanta yapımı, amigurumi (örgü oyuncak) ayrıca örgü kıyafet yapımı gibi tığ işi el örgüsü …

Örgü dersleri Anne Şehir’de
26.08.2022 11:06
0
A+
A-

Anne Şehir’deki el sanatları kursunda makrome, örgü çanta yapımı, amigurumi (örgü oyuncak) ayrıca örgü kıyafet yapımı gibi tığ işi el örgüsü dersleri veriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programında yer alan katılımcılara yönelik haftanın üç günü Gebze Ailem Kocaeli Eğitim Merkezinde yüz yüze örgü kursu veriliyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgın sürecinde de kurslar çevrimiçi olarak devam etmişti. Anne Şehir katılımcıları bu süreçte el emeği göz nuru ürünler ortaya çıkarttı.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI

Gebze’de Ailem Kocaeli Eğitim Merkezinde yaklaşık 5 yıldır çevrimiçi ayrıca yüz yüze olarak gerçekleştirilen kurslarda makrome, örgü çanta yapımı, amigurumi(örgü oyuncak) ayrıca örgü kıyafet gibi birçok örgü modelini öğrenen kadınlar, yaptıkları ürünleri çevrimiçi satış sayfalarında ya da etrafındaki kişilere satarak aile ekonomisine katkıda bulundu. Ve ortaya çıkartılan ürünler ihtiyaç sahibi çocuklara da hediye ediliyor.

BELGE TAKDİM EDİLDİ

Derslerde; evde kenarda kalan örgü ipleri, geri dönüştürülmüş malzemeler materyal olarak değerlendirilerek, ortaya çıkan ürünlerde tığ işi sık iğne ayrıca trabzan örgü tekniği kullanılıyor. Kursiyerler, eğitmenlerin hazırladığı tarif ayrıca şablonları okumayı öğrenerek, tekniklere uygun ürün hazırlamaya geçiyor. Kursu başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi takdim ediliyor. Ve 9-12 yaş arası çocuklara yönelik el sanatları atölyesinde, çocukların el becerileri ayrıca ince motor gelişimlerine katkı sağlayacak sanatsal aktiviteler düzenleniyor.

İYİ Kİ KOCAELİ’NDEYİZ

İki yıldır Büyükşehir Belediyesinin sunduğu Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programından faydalandığını aktaran Remziye Ödemiş, “Bize bu imkânı sunan herkese çok teşekkür ederiz. Pandemi döneminde bizleri yalnız bırakmadınız, evlerimizdeki o sıkıntılı, stresli dönemleri çok rahat geçirdik. Amigurumi bebek örgü dersleri aldık, çantalar ördük, çocuklarımıza çeşit çeşit oyuncaklar yaptık. Hem kendimiz eğlendik, hem çocuklarımız eğlendi. Etkinliklere benimle birlikte oğlum da katıldı. Anahtarlıklar yaptı, halı dokudu, Kocaeli’nde olup bu ayrıcalıklardan faydalanmak bizim için gerçekten çok önemli, kendimi çok şanslı hissediyorum. Yaptığımız ürünler, çocuğumun aktiviteleri her şey çok güzel. İyi ki Kocaeli’ndeyiz, iyi ki de buradayız” dedi.

ALIŞVERİŞ İÇİN ÇANTA HAZIRLADIK

Uzun zamandan beri Gebze’de örgü bebek kursunun katılımcısı olan Derya Karaman ise “Spora devam ederken, Gebze Ailem Kocaeli Eğitim Merkezi’nin çevrimiçi el işi kurslarında amigurumi atölyesinin başladığını gördüm. Evde kullanabilecek, yemek masası için suplalar hazırladık, çocukların güvenle oynayabileceği organik ürünlerden bebekler yaptık, oyuncaklar tasarladık. Alışverişlerimizde artık plastik poşet yerine, iplerden hazırladığımız çantaları gönül rahatlığıyla kullanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı ayrıca Ailem Kocaeli Eğitim Merkezi hizmetlerinden faydalanmak isteyenler 318 27 29 nolu telefondan detaylı bilgilendirme alabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex