tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3205
EURO
35,0717
ALTIN
2.280,74
BIST
9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Omurilik Felcine Yenilmedi, 2024 Olimpiyatları İçin Ok Atıyor

Beykoz’da, sağlıklı bir insanken milyonda bir görülen Transvers Miyelit, (Omurilik İltihabı) hastalığına yakalanarak felçli kalan Salih Keçeli …

Omurilik Felcine Yenilmedi, 2024 Olimpiyatları İçin Ok Atıyor
14.10.2022 10:11
0
A+
A-

Beykoz’da, sağlıklı bir insanken milyonda bir görülen Transvers Miyelit, (Omurilik İltihabı) hastalığına yakalanarak felçli kalan Salih Keçeli (48), Alibahadır Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde tanıştığı okçuluk sporu ayrıca olimpiyat hedefiyle yaşam enerjisine tekrardan kavuştu.

Beykoz Belediyesi Spor Kulübü (Beykoz GSK) bünyesinde okçuluk eğitimi alan 6 engelli sporcudan biri olan Salih Keçeli, haftanın 3 günü geldiği tesiste antrenörleri eşliğinde azimle çalışarak olimpiyat şampiyonluğu hedefiyle müsabakalara hazırlanıyor.

3 ay gibi kısa bir sürede sergilediği başarıyla hocalarının da dikkatini çeken Keçeli, antrenmanlardaki her oku milli takım seçmeleri ayrıca 2024 Paris Olimpiyatları hedefiyle atıyor.

Sokağa Çıkmaya Utanıyordum

Sağlıklı bir insanken, 4 yıl önce rahatsızlanarak bel fıtığı teşhisiyle kaldırıldığı hastanede ameliyat hazırlıkları sırasında felç olduğunu öğrenen Salih Keçeli, yaşadığı zorlukları ailesinin ayrıca yakın çevresinin desteğiyle atlatıyor.

“Bel fıtığı ameliyatı için gittiğim hastanede, ameliyat için gelen doktordan felç olduğumu öğrendim. 6 ay ağladım hastanede. Şifa beklerken tekerlekli sandalyeye bağımlı kaldım. İlk başlarda sokağa çıkmaya bile utanıyordum. Allah’tan gelen bu imtihanı eşimin ayrıca arkadaşlarımın desteğiyle zamanla kabullendim.”

Engelli olmadan önceki yaşamında aktif bir insan olan Salih Keçeli, yaşam kalitesini artıracak spor ayrıca sosyal aktivite arayışındayken takipçisi olduğu Beykoz GSK sosyal basın hesabından okçuluk eğitim duyurusunu görüyor.

Ok ayrıca Yayla Hayatım Kolaylaştı

Beykoz Belediyesi’nin davetiyle, Mete Gazoz Okçuluk Tesisi’nde engelli milli takım sporcularının katılımıyla düzenlediği buluşmada okçuluk sporuyla tanışan Keçeli, orada ilk kez ok ayrıca yayı eline aldıktan sonra bir daha bırakamıyor.

Beykoz GSK’da düzenli ok atan Keçeli, hayatına konfor getiren sporun faydalarını şöyle anlatıyor: “Okçuluk sabır, güç ayrıca konsantrasyon gerektiren bir spor. Bu sporu yapmaya başladıktan sonra çevreme bağımlılığım azaldı, kol kaslarım güçlendi, artık günlük işlerimi daha kolay yapıyorum. En iyi spor okçuluk herkese tavsiye ediyorum.”

Mete Gazoz’dan İlham Alıyor

Tarihi olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz’la aynı tesiste çalışmanın kendisi için büyük gurur olduğunu söylen sporcu: “Buranın havası bile insana ilham veriyor. O’nun olimpiyatlara hazırlandığı bu tesiste çalışmak büyük bir motivasyon. Beykoz Belediyesi’ne engellilere yönelik tüm hizmetleri için çok teşekkür ediyorum”.

Hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Hedefinin sıkı bir programla milli takıma girmek ardından olimpiyatlarda Beykoz’u temsil etmek olduğunun altını çizen Salih Keçeli: “Kulübümüz ayrıca hocalarımız çok ilgili. Belediyemiz engelli sporcularımıza her türlü desteği veriyor. En büyük hedefim 2024 Paris Olimpiyatları’nda Beykoz’a ayrıca ülkeme şampiyonluk madalyası getirmek.” şeklinde konuşuyor.

7’den 77’e Herkes Ok Atabilir

Sporcuyu olimpiyatlara hazırlayan Antrenör Ömer Cihat Özkan ise: “Spor özellikle engelli bireylerin hayatına büyük konfor getiriyor. Okçulukta olimpiyatlara katılım için yaş sınırlaması yok. 7’den 77’e herkes ok atabilir. Biz de alan taramasıyla kulübe kazandırdığımız engelli sporcuları müsabakalara hazırlıyoruz.Azim ayrıca disiplinle çalışan herkes bu branşta başarılı olabilir.” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu