tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3654
EURO
34,9610
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Okulun İlk Gününü Çocuğunuz İçin Kolaylaştırmak Elinizde

Okula yeni başlayacak miniklerin kaygıları nasıl giderilir? Okulun ilk gününde ebeveynlere düşen görevler nelerdir? DoktorTakvimi uzmanlarından …

Okulun İlk Gününü Çocuğunuz İçin Kolaylaştırmak Elinizde
26.08.2022 12:21
0
A+
A-

Okula yeni başlayacak miniklerin kaygıları nasıl giderilir? Okulun ilk gününde ebeveynlere düşen görevler nelerdir? DoktorTakvimi uzmanlarından Psk. Buğrahan Kırbaş anlatıyor.

Okul, çocukların hayatında önemli bir rol oynar. Okula olumlu bir başlangıç yapmak çocuğun ilerleyen yıllarda olumlu bir okul deneyimi sahibi olması için de büyük önem taşır. Ancak bazı çocuklar doğal olarak okula ilk kez başlayacakları için endişeli ayrıca heyecanlı olur. DoktorTakvimi uzmanlarından Psk. Buğrahan Kırbaş, endişe ayrıca kaygı yaşayan çocukların bu sorunları ele alınmazsa, daha kötü akademik sonuçlara sahip olabileceklerini söylüyor. Çocukların daha başarılı olması için kaygı duygusunu etkili bir şekilde yönetmek gerektiğini belirten Psk. Kırbaş, okula başlayacak çocukların daha az kaygılı hissetmelerine yardımcı olmanın yollarını şöyle anlatıyor.

Küçük başarılar okul başarısı için temel sağlar

Okula başlayan çocukların daha çok belirsizlikten korktuğunu hatırlatan Psk. Kırbaş, şöyle devam ediyor: “Yapılan bir çalışmada okula başlayan çocukların öğretmenlerinden, okulda ne yapacaklarını bilmediklerinden ayrıca eşyalarını nereye koyacaklarına emin olmadıklarından korktukları ortaya çıkmıştır. Öncelikle çocuklarla gelecekteki olaylar hakkında konuşmak ayrıca onların endişelerini dinlemek kaygılarının hafiflemesine yardımcı olabilir. Böyle bir konuşma yapılarak çocukların zihinlerindeki endişeler giderilebilir. Ebeveynler, önceki olumlu deneyimler ile okula başlama arasında bağlantı kurmayı deneyebilir ayrıca bu sayede çocuklar daha az endişeli olur. Örneğin ebeveynler, çocuklarına gergin olduklarında yüzmede başarılı oldukları zamanı hatırlatabilir. Başta biraz kaygılı ama devamında başarılı olduğunu anımsayan çocuk bu bağlantıyı okul için zihninde birleştirir. Bu küçük başarılar, çocukların okul başarısı için bir temel sağlayabilir.”

Çocuğa okula başlama özelinde biraz kontrol ayrıca kesinlik sunmak da kaygısının azalmasına yardımcı oluyor. Çocukların çantalarını ayrıca kırtasiye malzemelerini seçmelerine izin vermenin, onlarla okul bahçesinde dolaşmanın, yaşıtı bir çocukla tanıştırmanın yararlı olabileceğini anlatan DoktorTakvimi uzmanlarından Psk. Buğrahan Kırbaş, “Belirsizlik içinde bir miktar kesinlik sağlıklıdır. Okul heyecan verici ayrıca harika deneyimlerle dolu olabilir. Okulu, potansiyel olarak olumlu ayrıca sabırsızlıkla beklenecek bir deneyim olarak çerçeveleyin. Çocuğunuz okula başlamak için gergin olabilir ama üstesinden gelebileceğini de unutmayın” diyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu