tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3154
EURO
35,1147
ALTIN
2.292,51
BIST
9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Okullar Açıldı Ancak Zihinlerin Açılması İçin Eğitimde Dönüşüm Şart

Küresel çapta fen ayrıca matematik başarısını ölçen TIMMS sonuçlarına göre Türkiye’de öğrencilerin uzun yıllar boyunca orta ölçek noktasının …

Okullar Açıldı Ancak Zihinlerin Açılması İçin Eğitimde Dönüşüm Şart
20.09.2022 12:21
0
A+
A-

Küresel çapta fen ayrıca matematik başarısını ölçen TIMMS sonuçlarına göre Türkiye’de öğrencilerin uzun yıllar boyunca orta ölçek noktasının altında performans gösterdiği biliniyor. Öğrencilerin zihinlerinin açılması için sadece yeni eğitim döneminin başlamasından daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Life School eğitim modeli, eğitimde dönüşümün artık kaçınılmaz hale gelmesine dikkat çekiyor.

Öğrencilerin küresel ölçekte fen ayrıca matematik başarısını ölçen ayrıca 4 yılda bir yapılan Uluslararası Matematik ayrıca Fen Eğilimleri Araştırması olan TIMMS sonuçlarında göze çarpan veriler bulunuyor. Türkiye’de öğrencilerin son TIMMS raporuna kadar olan süreçte 500 puan olarak kabul edilen orta ölçek noktasının altında kalması, çözülemeyen eğitim düğümünün çıktısı olarak görülüyor. Değerlendirmelerde dikkat çekici olan bir diğer bulgu ise sosyoekonomik düzey ile başarı arasındaki değişmeyen ilişki. Yeni eğitim döneminin başlamasının ardından öğrencilerin küresel çapta rekabet avantajı elde etmesinin tek yolunun farkındalıklarını yükseltecek kapsamlı bir eğitim modelinden geçtiğini vurgulayan Life School eğitim modeli, özellikle Z kuşağı öğrenme modelinin göz ardı edilerek kurgulanacak her müfredatın eksik kalabileceğini hatırlatıyor.

Daha Az Kaynak Daha Az Başarıya Neden Oluyor

TIMMS bulguları, öğrencilerin evlerinde bulunan öğrenme kaynaklarının, kendilerine ait bir oda ayrıca çalışma ortamının mevcut olup olmamasının ayrıca ebeveynlerin eğitim durumlarının da başarıya etkisi olduğunu gösteriyor. Son yapılan TIMMS’e göre Türkiye’de 4. Sınıf matematik testinde öğrenme materyali daha çok olan öğrenciler ile daha az olanlar arasında 175 puan fark, fende ise 153 puan fark olduğu raporlanıyor. Öğrencilerin sosyoekonomik durumunun iyileştikçe puanının da iyileştiği bulgusuna göze çarpan Life School eğitim modeli, dezavantajları ortadan kaldırmadan bütüncül bir eğitim kalkınmasının gerçekleşemeyeceğini vurguluyor.

Dezavantajları Gözeten Kuşağa Uygun Bir Eğitim Mümkün

Son dönemlerde yapılan bütün araştırmalarda başarının büyük bir kısmının okul dışı faktörlere bağlı olduğu görülüyor. Öğrencilerin sosyoekonomik ayrıca sosyokültürel arka planının göz ardı edildiğinde dezavantajlı öğrencilerin eğitim dışı kalması, kapsamlı bir eğitim kalkınmasını zorlaştırıyor. Dezavantajlı öğrencilerin okul haricinde bazı fırsatları kaçırdığını ancak gelişimlerini destekleyecek sosyal ayrıca kültürel repertuarı oluşturmaları için gerekli olan kaynakların sağlanmasının mümkün olduğunu hatırlatan Life School eğitim modeli, öğrenciler arasındaki bu dezavantaj farkının ortadan kaldırılarak kuşağın eğitim ihtiyacına yönelik oluşturulan içeriklerle eğitimdeki sosyal mobilitenin sağlanabileceğini hatırlatıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu