tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5874
EURO
34,7793
ALTIN
2.506,64
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu yayında

14 Kasım Dünya Diyabet Günü hastalıkla ilgili farkındalık özelinde özel ayrıca önemli bir gün. Her sene tüm dünyada, diyabet farkındalığını …

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu yayında
15.11.2022 00:08
0
A+
A-

14 Kasım Dünya Diyabet Günü hastalıkla ilgili farkındalık özelinde özel ayrıca önemli bir gün. Her sene tüm dünyada, diyabet farkındalığını artırmak amacıyla önemli bir fırsat yaratan gün için Uluslararası Diyabet Federasyonu yılın temasını ‘Diyabet Bakımına Erişim’ olarak belirledi. Bu noktada eğitim ihtiyacı da diyabet yönetimini başarılı bir şekilde yürütmek için gerekli olan bir başka önemli konu olarak ortaya çıkıyor.

Tip 1 diyabetin erken tanısına destek olmak ayrıca diyabetli çocukların okuldaki yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ayrıca Çocuk Endokrinoloji ayrıca Diyabet Derneği tarafınca Sanofi Türkiye’nin koşulsuz desteği ile hayata geçirilen Okulda Diyabet Programı da 12’nci tarihinde bu bağlamda anlamlı bir yeniliğe daha imza attı.

Bugüne kadar gerçekleştirdiği okulda eğitimler ayrıca şehir toplantıları sayesinde diyabet özelinde güçlü bir farkındalık yaratan proje kapsamında, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü öncesinde, diyabet bilincini toplumda çok daha geniş kitlelere yaymak üzere Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu hizmete açıldı.

“Ülkemizdeki diyabetli çocukların 23 bini okul çağındaki çocuklar”

Platformla ilgili bilgilendirme veren Okulda Diyabet Programı Koordinatörü, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi ayrıca Diyabet Dalı Başkanı ayrıca Çocuk Endokrinolojisi ayrıca Diyabet Derneği Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, şunları söyledi: “Ülkemizde 18 yaş altında 30.000 dolayında Tip 1 diyabetli çocuk bulunmakta ayrıca bunların en az 23.000’ini okul çağındaki çocuklar oluşturmaktadır. Günümüzde Tip 1 diyabetli çocukların tedavisinde günde 6-10 kez kan şekeri ölçümü ya da sensörle sürekli glukoz izlemi ayrıca bu bilgilere dayalı olarak günde 4 kez insülin enjeksiyonu veya insülin pompa tedavisi kullanılmaktadır. Tip 1 diyabetli çocuklar tedavinin gerekleri yapıldığında normal ayrıca başarılı bir ömür sürdürebilmektedir. Bunun için çocuk diyabet ekipleri, aileler ayrıca öğretmenler arasında iş birliği yapılması gerekmektedir.

Diyabetli çocuklar haftada en az 30 saatlerini okulda geçirmekte ayrıca tedavilerinin kesintisiz sürmesi yanında kendi akranları gibi bütün okul aktivitelerine katılmaları için öğretmenlerinin desteğine ihtiyaç duymaktadır. Öte yandan günümüzde, öğretmenlerin diyabet tedavisindeki rolü giderek artmaktadır. Öğretmenler, kan şekeri düşüklüğünde ayrıca diğer acil durumlarda ne yapmaları gerektiği özelinde eğitim almalıdır.

Ve diyabetli çocukların gerektiğinde ara öğünlerini almaları, insülinlerini yapmaları için kolaylık sağlanmalı, arkadaşları ile uyumlu ayrıca ayrımcılığa uğramadan bir okul yaşamı sürmeleri için çaba gösterilmelidir.

Okulda Diyabet Programı Eğitim Platformu’nun amacı da diyabetli çocukların okulda, evlerindeki gibi güvenli bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamak, onları desteklemek ayrıca bunun için başta öğretmenler olmak üzere okul çalışanlarını eğitmektir.

Eğitim Platformu ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonunda başta okullarında tip 1 diyabetli çocuk olan okul personeli olmak üzere, bütün öğretmenlerin platformun eğitim seviyelerini tamamlayarak eğitim belgesi almalarını amaçlıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex