tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

‘Öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz

Üniversite adaylarının tercih heyecanı devam ediyor. 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar, sadece iyi bir …

‘Öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz
03.08.2022 14:21
0
A+
A-

Üniversite adaylarının tercih heyecanı devam ediyor. 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemi 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri özelinde adayları uyarıyor. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ayrıca Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, “İstinye Üniversitesi’nde öğrenmeyi öğrenmiş bireyler mezun etmeyi hedefliyoruz” diyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 18 Temmuz’da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih heyecanı başladı. Adaylar tercihlerini 5 Ağustos’a kadar yapabilecekler. Üniversite adayları tercih etmek istedikleri bölümleri araştırarak, tercih listelerini oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar, sadece iyi bir eğitim değil, öğrencilerinin ders haricinde da donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak bölümleri tercih etmeleri özelinde adayları uyarıyor. Bölümün imkanları, ders dışı öğrencilere sağladığı faydalara dikkat edilmesi gerektiğine değiniyorlar. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Mühendislik ayrıca Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı & Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojilerin sadece yazılım ayrıca bilgisayar alanında değil, mühendislikten tıbba hatta psikolojiye kadar her alanda kullanıldığına dikkat çekiyor. Bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılabildiğini belirten Çetin, hayata dokunan uygulama ayrıca sonuçların bu uygulamalar sayesinde ortaya çıkabildiğini de ifade ediyor. Adayların tercih yaparlarken gelecekte onlara fayda sağlayacak donanımları da kazandıran alanlara yönelmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çetin, İstinye Üniversitesi’nde ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler mezun etmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

Güncel problemlere yenilikçi çözümler

Dünya değişiyor; geleceği yakalamak için eğitim öğretim de bu yeni düzene ayak uydurmak durumunda kalıyor. Günümüzde bir öğrencinin ihtiyacının sadece kitap bilgisini almak olmadığını belirten Prof. Dr. Çetin, öğrencilerin ihtiyacının bilgiyi kullanarak olayları ilişkilendirebileceği ayrıca hayal ederek bunu gerçekleştirebileceğine inandığı yetkinlik ayrıca özgüveni edinmek olduğunu belirterek şunları söylüyor:

“Yapay zekâ veya veri madenciliği gibi teknolojileri düşündüğümüzde akla ilk gelen alanlar klasik anlamda yazılım ayrıca bilgisayar mühendisliği olabilir. Oysa, makine mühendisliğinden endüstri mühendisliğine, tıptan psikolojiye kadar akla gelebilecek her alanda bu teknolojiler sayesinde çok daha ileri araştırmalar yapılarak hayata dokunan uygulama ayrıca sonuçlar elde ediliyor. Örneğin, üniversitemizdeki Tıpta Yapay Zekâ Uygulamaları Araştırma Merkezi, gerek Mühendislik ayrıca Doğa Bilimleri Fakültesi, gerekse Tıp Fakültesi öğrencilerinin güncel problemlere yenilikçi çözümler üretebildikleri fırsatlar sunmaktadır. Bir diğer etkileşim örneğinde ise, CERN gibi dünyanın önde gelen temel araştırma ayrıca teknoloji merkezlerinde görev alan akademisyenlerimiz mühendislik öğrencileriyle yaptıkları çalışmalarla onları 21. yüzbu yılın doğurgan teknolojileriyle tanıştırmaktadır.”

İstinye Üniversitesi’nde ‘etkileşme’ ayrıca ‘erişim’ öncelikli

Öğrencilerine geleceğin koşullarına uygun yetkinlikler kazandırdıklarını belirten Prof. Dr. Çetin, “İstinye Üniversitesinin vizyonunda ‘etkileşme’ ayrıca ‘erişim’ önceliklidir. Bu öncelikleri güvence altına alan kurumsal kültürün temelinde ise Ar-Ge ayrıca sürekli iyileştirme yatmaktadır. Araştırma yönü kuvvetli akademisyenlerin rol-modelliğinde, sürekli güncellenen ayrıca çeşitliliğe imkân veren eğitim-öğretim programlarıyla öğrencilerimize geleceğin koşullarına adapte olabilecekleri yetkinliği kazandırırken onları ‘öğrenmeyi öğrenmiş’ bireyler olarak mezun etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex