tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Öğrenciler okulda günün yüzde 44’ünü teknolojiyle geçiriyor

Epson’un araştırmasına göre Türkiye’nin de dahil olduğu MEA (Ortadoğu) Bölgesi’nde öğrenciler okul günlerinin neredeyse yarısını dijital …

Öğrenciler okulda günün yüzde 44’ünü teknolojiyle geçiriyor
30.08.2022 12:36
0
A+
A-

Epson’un araştırmasına göre Türkiye’nin de dahil olduğu MEA (Ortadoğu) Bölgesi’nde öğrenciler okul günlerinin neredeyse yarısını dijital teknolojileri kullanarak geçiriyor. Okullarda dijitalleşme, öğrenme üzerinde yüzde 75 gibi yüksek bir olumlu etkiye sahip. Projektörler, tabletler ayrıca yazıcılar, öğrenme deneyimini yüzde 56 oranında zenginleştiriyor

Japonya merkezli teknoloji devi Epson’un, Ortadoğu Bölgesi’nde yaptığı araştırmaya göre okullarda öğrenciler günün yüzde 44’ünü teknolojiyle geçiriyor. Okullarda dijitalleşme, öğrenme üzerinde yüzde 75 oranında olumlu etkiye sahip olurken projektörler, tabletler ayrıca yazıcılar öğrenme deneyimini yüzde 56 oranında zenginleştiriyor.

Okullarda ortalama 5 yazıcı var

Epson’un Türkiye’den de katılımcıların bulunduğu IT yöneticileri ayrıca karar vericilerden oluşan 1400 kişiyle yaptığı araştırma sonuçları, eğitimde teknoloji kullanımı özelinde ilginç veriler ortaya koydu. Buna göre Ortadoğu’da ilk ayrıca orta dereceli okulların filolarında ortalama 5 yazıcı bulunuyor.

Teknolojiyle öğreniyorlar

Öğrenciler okul günlerinin yaklaşık yüzde 44’ünü dijital teknolojiyi kullanarak geçiriyor. Katılımcıların dörtte üçüne yakını, zayıf teknolojinin sınıf kurulumunu ayrıca ders sunumunu engelleyebileceği özelinde hemfikir.

Maliyetleri arttı

Maliyetler mevzu bahis olduğunda, yanıt verenlerin yüzde 82’si yazıcı sarf malzemesi maliyetlerinin 2021’e kıyasla arttığını söylüyor. Okulların sadece yüzde 30’u baskı teknolojilerinin daha fazla kullanıldığını söylüyor. Ancak bu hala diğer tüm bölgelerden daha yüksek. Ve yüzde 76’sı öğrencilerden daha önce olduğundan daha yüksek bir teknoloji kullanımı bekliyor.

Dijital içerikler de artıyor

Okulların yaklaşık dörtte üçü, derslerin verilmesi için en iyi teknolojiyi belirlemede öğretmenlerin etkili olması gerektiğine inanıyor ayrıca yine dörtte üçü, sınıf içindeki dijital içeriğin arttığını anlatıyor.

Öğrenme deneyimi zenginleşiyor

Dijitalleşme ayrıca dijital teknoloji kullanımının etkili öğrenme üzerinde yüksek bir etkiye sahibi olduğu (yüzde 75) düşünülüyor. Burada projektörler yüzde 75, tabletler/kişisel cihazlar yüzde 68 orana sahip oluyor. Bu durum öğrencilere öğrenme materyallerine daha fazla erişim (yüzde 60) sağlamanın yanı sıra tüm öğrenme deneyimini (yüzde 56) zenginleştiriyor.

Kilit oyuncular öğretmenler

Artan dijitalleşmeyle birlikte, eğitimdekilerin yaklaşık dörtte üçü, doğru ayrıca sürdürülebilir teknolojinin nasıl seçileceği özelinde öğrencilere eğitim verilmesinin önemini kabul ediyor. CO2 emisyonlarını azaltmak da verimliliği (yüzde 65) iyileştirme çabasının bir parçası olarak kabul ediliyor. Okulların yüzde 72’si, teknolojinin genel öğretime sorunsuz bir şekilde entegre edilmesi gereken bir araç olduğu özelinde hemfikir. Ancak, okulların yalnızca dörtte biri öğretmenlerin teknoloji kullanımı özelinde uygun şekilde eğitildiklerini ayrıca böylece dijital dönüşümde kilit oyuncular olarak hareket edebileceklerini kabul ettikleri için, teknoloji kullanımı özelinde öğretmen eğitimi hala bir zorluk teşkil ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu