tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Öğrenciler çevre eğitimini yerinde alıyor

Çocuklara çevre bilinci aşılamak için okullarda eğitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu eğitimleri görsel olarak da desteklemek için ilgili …

Öğrenciler çevre eğitimini yerinde alıyor
25.11.2022 00:06
0
A+
A-

Çocuklara çevre bilinci aşılamak için okullarda eğitimler düzenleyen Nilüfer Belediyesi, bu eğitimleri görsel olarak da desteklemek için ilgili tesislere geziler düzenliyor. Tesislerde çocuklara, arıtma, katı atık depolama ayrıca tıbbi atıkların bertarafı ile ilgili yerinde bilgilendirmeler veriliyor

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğü, çocukların, çevre özelinde daha bilinçli olmaları için okullarda verdiği eğitimleri genişleterek tesislerde sürdürüyor.

Nilüfer Belediyesi, çocuklardaki çevre bilincinin görsel olarak da desteklenmesi amacıyla Yenikent Katı Atık Depolama Tesisi’nde Çöp Süzüntü Suyu Arıtma Tesisi’ne, Katı Atık Depolama Alanı’na ayrıca Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisi’ne eğitim gezileri düzenlemeye başladı. Çocuklar tesislere yapılan ziyaretlerde atıkların nasıl ayrıştırıldığını ayrıca nasıl bertaraf edildiğini yetkililerden öğreniyor.

Program kapsamında düzenlenen ilk iki geziye Akçalar Fahriye Sayarel İlkokulu ayrıca Alara Ortaokulu öğrencileri katıldı.

Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde, Tesis Müdürü Hakan Yuvanaydın’dan detaylı bilgilendirme alan öğrenciler, Bursa ayrıca Yalova çevresinde bulunan hastane, eczane, sağlık kurumu ya da evlerden çıkan tıbbi atıkların yüksek sıcaklıklarda zararlı organizmalardan nasıl ayrıştırıldığını bizzat görme şansına sahip oldu.

Yenikent Katı Atık Tesisi’nde atıkların nasıl ayrıştırıldığını, atıkların doğaya verdiği zararların önüne nasıl geçildiğine tanıklık eden öğrenciler, çöplerin içinde oluşan gazların elektrik enerjisine dönüşümünü ayrıca atıklardan akan suların yer altı sularına ayrıca doğaya karışmaması için yapılan çalışmayı da yetkililerden öğrendi.

Okullarla iş birliği halinde düzenlenen geziler 2022-2023 eğitim dönemi boyunca devam edecek. Her hafta bir okulun katılımıyla gerçekleştirilen gezilere yıl sonuna kadar toplam 25 okulun öğrencilerinin katılması planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu