tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3484
EURO
35,0098
ALTIN
2.329,81
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Odeabank O’art “Planet I – Benküre” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor

Heykeltıraş Hande Şekerciler ayrıca yeni basın sanatçısı Arda Yalkın’dan oluşan sanatçı ikilisi ha:ar’ın; disiplinler arası çalışmalarından …

Odeabank O’art “Planet I – Benküre” sergisini sanatseverlerle buluşturuyor
24.10.2022 15:11
0
A+
A-

Heykeltıraş Hande Şekerciler ayrıca yeni basın sanatçısı Arda Yalkın’dan oluşan sanatçı ikilisi ha:ar’ın; disiplinler arası çalışmalarından oluşan “Benküre”/Planet I” başlıklı sergisi, Odeabank’ın sanat platformu O’art tarafınca 27 Ekim – 4 Kasım 2022 tarihleri arasında Zülfaris, Karaköy’de sanatseverlere sunulacak.

Sanatın tüm disiplinlerini herkes için ulaşılabilir kılma hedefiyle 2015 tarihinde Odeabank tarafınca hayata geçirilen O’art, sanatseverlere ayrıca sanat yaşamına yeni bir değer katmak amacıyla orijinal işlere imza atmayı sürdürürken yeni vizyonu ile dijital ayrıca yeni basın satına odaklanıyor. Geleneksel sanat tekniklerinin yeni basın ile harmanlandığı “Benküre/Planet I” sergisi, 27 Ekim- 4 Kasım 2022 tarihleri arasında tarihi Zülfaris Karaköy’de ziyaret edilebilecek. Sergi her gün 11:00-21:00 saatleri arasında ücretsiz bir şekilde gezilebilecek.

Sergide ha:ar’ın daha önce Ankara, Venedik, Milano ayrıca son olarak Londra’da sergilenen İmkansız Heykeller serisinden son işlerinin yanı sıra; Mindflow isimli, bir müzik parçası olarak da görülebilecek, 11 kanallı bir video-ses enstelasyonu ayrıca Refraction adını verdikleri, yapay zeka kullanarak ürettikleri vitray serisinden parçalar görülebilecek. Sergide aynı zamanda Hande Şekerciler’in son solo çalışmaları olan, mermer ayrıca bronz heykellerden oluşan saudade serisi de izlenebilecek. ha:ar ile Hande Şekerciler’in disiplinler arası diyaloğun önemine vurgu yapan çalışmalarından oluşan “Benküre”, mermer, cam, metal gibi geleneksel malzemeleri ışık, ses, ekran, bilgisayar yazılımları, yapay zekâ gibi teknolojik araçlarla birleştiriyor.

Geleneksel sanat ile yeni medyanın buluşması “Benküre”

Sergide sanatı yeni basın ile harmanlayan ha:ar, odağına her daim “insan”ı aldığı yapıtlarında konvansiyonel sanat yapma şekillerini ters yüz ederek çıktığı estetik arayışına devam ediyor. İkili teknik konulardaki ustalıkları vasıtasıyla, sanat tarihinin değişmez kurallarından dijital teknolojinin rastgele kaynaklarına, kullandıkları detayları bir arada sunarak belirsizlikle oynuyor.

ha:ar, “Benküre”de “kendimize bakışımızı” yani kim olduğumuz hakkındaki düşüncelerimizi; bu düşüncelerin nasıl geliştiklerini ayrıca ne tür etkileşimler yaratabileceklerini yeni üretim şekilleri aracılığıyla keşfetmeyi irdeliyor. İsmi “Yerküre” kelimesi dönüştürülerek oluşturulan “Benküre”, bu etkileşimler ayrıca benlik duygusundan uzaklaşarak tek tipleşen, yine de benzersiz ayrıca özel olduğuna inandırılan insanlar üzerine yoğunlaşıyor.

Apple Music’te dinlenebilecek sanat eseri; Mindflow

Serginin girişinde izleyicileri ha:ar’ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir video-ses yerleştirmesi olan “Mindflow” karşılayacak. Mindflow farklı disiplinlerde çalışan yaratıcı zihinlerin aynı veri karşısında verdikleri tepkileri inceleyen, çok katmanlı bir proje.

İkili bu düzenlemeyi bir müzik yapıtı gibi ele almasa da eserin en önemli çıktılarından birisi müzik. Enstrüman seçimi ayrıca üretim yöntemi düşünüldüğünde “Yeni Müzik” olarak kategorize edilebilecek olan Mindflow, dinleyiciye en iyi ses deneyimini sağlayabilmek için Dobly Atmos Studio’larında Spatial Audio olarak mikslenecek ayrıca Apple Müzik’te yayınlanacak. Bu sayede Spatial Audio uyumlu kulaklıklarla dinlediğinde eserin içinde geziyormuş gibi bir ses deneyimi yaşanabilecek.

Yapay zeka ile üretilmiş vitraylar: Refraction

O’art’ın katkılarıyla düzenlenen sergide ” “Refraction” serisiyle ha:ar bir Orta çağ geleneği olan vitrayı salt bir mekâna ait olmaktan çıkararak, mekândan bağımsız, kendi ışığını taşıyan bir yapıta dönüştürüyor. ha:ar geleneksel teknikle üretilen vitrayların tasarımında yapay zekâ kullanıyor ayrıca her bir vitrayı kendi ışığıyla birlikte sunuyor.

İkilinin 2018’den beri ürettiği, başta New York, Venedik, Milano ayrıca Londra olmak üzere birçok şehirde sergilenen “Impossible Sculptures | İmkansız Heykeller” serisi, ilk bakışta erken Rönesans dönemi üslubunda Avrupa sanatı estetiğini hatırlatan görsel bir dünya aracılığıyla yaratmış olduğu medeniyet içerisinde insanın kendi ürettiği teknolojiyle doğasının çatışmasını ele alıyor.

saudade, asla kavuşamayacağımızı bildiklerimiz, bir türlü bırakamadıklarımız…

Hande Şekerciler’in sergide yer alan “saudade” başlıklı mermer ayrıca bronz heykellerden oluşan serisi ile geleneksel heykeli, çağdaş insanın perspektifinden tekrardan yorumluyor. Heykeller ismini Portekizce’de bir daha kavuşulamayacağı bilinen, çok sevilen, önemsenen ayrıca özlenen kişi ya da olaylara duyulan özlem anlamına gelen “saudade” kelimesinden alıyor.

Fijital bankacılık anlayışımızı sanata yansıtıyoruz

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü; bankanın yenilikçi ayrıca dinamik vizyonuyla beraber büyüyen O’art’ın son dönemde dijital sanat ayrıca yeni basın alanında genç sanatçılara destek vermeyi misyonunun en başına eklediğini vurguladı. Öncü yeni basın sanatına verdikleri destek hakkında şunları söyledi: “Dijital alanda çalışmalar yapmak isteyen, hayalleri ayrıca vizyonları olan genç sanatçılara sürdürülebilir destek vermeyi önceliklerimizden biri haline getirdik. Geleneksel sanat ayrıca yeni medyayı içinde harmanlayan “Benküre” sergisi, fijital vizyonumuz çerçevesinde hayata geçirdiğimiz bir sergi oldu. Çünkü sanatın ayrıca sanat yapma biçimlerinin de dünya gibi dönüştüğüne, teknoloji ile evrildiğine inanıyoruz. Teknoloji ile sanatın bir araya geldiği ayrıca Apple Music’te yayınlanacak Mindflow’u da Türkiye’de sanatseverlere ulaştıracak olmanın mutluluğu içindeyiz”.

17. İstanbul Bienali’ne destek sponsoru olan Odeabank’ın, ha:ar ile birlikte hayata geçirdiği “Benküre/Planet I” sergisi aynı zamanda Bienal paralel etkinleri çerçevesinde de gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu