tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ocak 2023 itibariyle çalışanların maaşına yüzde 70 zam yapıldı!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 1 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere belediyede çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Ocak 2023 itibariyle çalışanların maaşına yüzde 70 zam yapıldı!
08.01.2023 00:50
0
A+
A-

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 1 Ocak 2023’ten geçerli olmak üzere belediyede çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak belirlenmesi ayrıca yüksek enflasyon rakamlarının ardından Gaziemir Belediyesi’nde çalışan işçilerin maaşlarına zam kararı alındı. Bu karara göre belediyede en düşük işçi maaşı sosyal haklarla birlikte 12 bin 500 liraya, en yüksek işçi maaşı da 16 bin liraya yükseldi.

“Göreayrıca geldiğimiz günden beri maaşları günü gününe ödeyerek çalışanlarımızı üzmedik. Şimdi de çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz”  diyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Belediyemizde örgütlü işçi sendikası DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesine göre yılbaşında çalışanlara yüzde 20 zam yapmamız gerekiyordu. Ancak bu belirlenen rakamlar artan enflasyonun ardından çok düşük kalmıştı.  Bu koşullarda çalışanlarımızın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığını gördüm. Bunu aşabilmek için ekibimle yaptığım değerlendirmenin ardından işçilerimize yüzde 70 oranında zam yapma kararı aldık. Bu karar ile en düşük işçi maaşı sosyal hakları da dahil ettiğimizde 12 bin 500 liraya yükseldi. En yüksek maaşımız da 16 bin lira oldu. Her vakit çalışanlarımızın yanında olmaya özen gösterdik, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğim. Zam kararımızın tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu