tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3613
EURO
34,9612
ALTIN
2.325,57
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

OBSS’nin yapay zeka bazlı görüntü işleme yazılımına, dron tespit yarışmasından üst üste 2 global birincilik

Yazılım teknolojileri şirketi OBSS, yapay zekâ bazlı yazılım ile karmaşık arka planlarda küçük dronları kuşlardan ayrıştırarak tespit edebilen en …

OBSS’nin yapay zeka bazlı görüntü işleme yazılımına, dron tespit yarışmasından üst üste 2 global birincilik
05.11.2022 00:28
0
A+
A-

Yazılım teknolojileri şirketi OBSS, yapay zekâ bazlı yazılım ile karmaşık arka planlarda küçük dronları kuşlardan ayrıştırarak tespit edebilen en gelişmiş görüntü işleme yazılımını geliştirdi. Bu alanda dünyanın en prestijli yarışması olan ‘WOSDETC Drone vs Bird Challenge’da 2021 ayrıca 2022’de iki sene üst üste birinci oldu.

17 yıllık tecrübesi ile Türkiye’nin en büyük markalarının yazılım çözüm ortağı olan teknoloji şirketi OBSS, dünya gündemindeki konulara odaklanan yazılım Ar-Ge’siyle uluslararası arenada da takdir toplamaya devam ediyor. Son olarak, görüntü işleme yazılım teknolojilerinde küçük dron tespit ayrıca tanıma alanında geliştirdiği yapay zeka bazlı yazılımla, 70’den fazla ülkenin katıldığı dünya çapında en itibarlı yarışması ‘WOSDETC Drone vs Bird Challenge’ (Dron ayrıca Kuş Ayrıştırma Yarışması)’nda 2021 ayrıca 2022’de iki sene üst üste lider oldu. OBSS’nin küçük dron tespit ayrıca tanıma özelinde geliştirdiği yapay zekâ temelli görüntü işleme yazılımı, dünya çapında savunma endüstrisinin dron saldırılarını önleme gündeminde önemli bir teknolojik ilerleme sunuyor.

‘Drone vs Bird Challenge’ (Dron ayrıca Kuş Ayrıştırma) Yarışması Nedir?

Dron ayrıca Kuş Ayrıştırma Yarışması, kalabalık ortamlar ayrıca şehirler gibi görsel olarak karmaşık arka fonlarda küçük dronları tespit edebilecek ayrıca kuşlar gibi benzer diğer görsel nesnelerin varlığında dronları ayrıştırabilecek görüntü işleme teknikleri geliştirmeyi amaçlayan global bir yarışma. Dronlar uzak mesafelerde kuşlarla kolayca karıştırılabiliyor ayrıca ayrıştırılmaları zorlaşıyor. Halihazırda görüntü işleme ayrıca video analitiği teknikleri kullanılsa da, zayıf kontrast, uzun menzil, düşük görünürlük gibi olumsuz koşullarda küçük dronların tespiti ayrıca tanımlanması için etkili algoritmalara ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Dron ayrıca Kuş Ayrıştırma Yarışması, dünya çapında 19 yıldır gerçekleşen ‘Gelişmiş Video ayrıca Sinyal Bazlı Gözetleme Konferansı’nın Uluslararası Mini Dron Gözetleme, Tespit ayrıca Karşı Hareket Teknikleri Çalıştayı altında 2017 tarihinde başlatıldı.

Dünya savunma endüstrisinin odaklandığı anti-drone teknolojilerinde liderlik OBSS’de

Günümüzde sıklıkla rastlanan ayrıca global savunma endüstrisi gündeminde önemli bir yer kaplayan dron saldırılarına karşı anti-drone teknolojileri giderek daha fazla önem kazanıyor. 2021 ayrıca 2022 yıllarında Dron ayrıca Kuş Ayrıştırma Yarışması (Drone vs Bird Challenge)’da global liderlik kazanan OBSS’nin geliştirdiği yapay zeka bazlı görüntü işleme yazılımı, gerçek ayrıca sentetik verilerle eğitilen bir obje tespit modeli kullanıyor. Derin öğrenme (deep learning) kullanılarak görüntü ayrıca zamansal özelliklere bağlı sınıflandırma yapılıyor. Verilerin seyrek olduğu zorlu durumlar başta olmak üzere veri setleri sentetik veriler ile destekleniyor. Tespit sırasında vakit içerisinde biriken bilgilendirmeler kullanılarak, nesnelerin davranışı daha iyi anlaşılıyor ayrıca daha iyi ayrıca hassas tahminler yapmak mümkün oluyor. OBSS’nin mini dronları kuşlardan ayırt edebilen yazılımı, dron saldırıları gibi dünya çapında gündemde olan savunma sanayi konularında, potansiyel saldırıların tespit edilerek önlenmesi için çok önemli bir ilerleme imkanı sunuyor.

“OBSS Ar-Ge ekibimiz, dünyanın gündemindeki gerçek sorunlar üzerinde çalışıyor.”

OBSS Kurucu ortağı ayrıca CEO’su Zafer Şen dron tespit özelinde geliştirdikleri yapay zekâ temelli çözümü ayrıca bu alandaki global liderliklerini şöyle değerlendirdi: ”Dron teknolojileri, çok amaçlı kullanımıyla dünyanın gündeminde bir konu. Sivil alanda dron denince akla eğlence veya sosyal amaçla kullanılan dronlar gelse de, global savunma endüstrisi için dron saldırıları dünyanın gündeminde yer alan çok ciddi bir tehdit konumunda. OBSS olarak Ar-Ge ekibimizin üzerinde çalıştığı anti-drone teknolojilerinin, dünya çapında geniş katılım olan prestijli bir platformda 2 kere üst üste birinci olması bizim için büyük bir gurur. Yapay zeka ayrıca makine öğrenimi alanında dünyanın odaklandığı gerçek sorunlar üzerinde çalışarak, Türkiye’nin teknoloji sektöründe global rekabetçiliğini artırmaya katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu