tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Obeziteye neden olan 10 hata

Kaliteli bir yaşam sürmede sağlıklı beslenmenin rolü çok önemli. Hatalı yeme davranışlarının obezite gibi birçok kronik rahatsızlığa yol …

Obeziteye neden olan 10 hata
13.10.2022 12:26
0
A+
A-

Kaliteli bir yaşam sürmede sağlıklı beslenmenin rolü çok önemli. Hatalı yeme davranışlarının obezite gibi birçok kronik rahatsızlığa yol açabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Özellikle normalden fazla besin tüketmek, yemekleri hızlı ayrıca büyük lokmalar halinde yemek, sofradayken başka aktivitelerde bulunmak ayrıca uzun süre sofrada kalmak gibi hatalı beslenme davranışları obezitenin ana nedenleri arasında yer alıyor. Obeziteyle sonuçlanabilecek yanlış beslenme alışkanlıklarından ayrıca davranışlardan uzak durulmalı” açıklamasında bulundu.

Obezitenin birçok hastalığa eşlik ettiğini ayrıca obezite riskini azaltmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinilmesinin önemini dile getiren Anadolu Sağlık Merkezi Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Toplam enerji alımının uzun süreli harcanan enerjiden daha fazla olması obezite ile sonuçlanabilir. Yine aynı şekilde, yenilen besinlerin özellikle basit karbonhidrat oranının yüksek olması, fazla alınan enerjinin vücutta yağa dönüştürülüp depolanması ile yine kilo artışına neden olabilir” dedi.

Obezitenin en önemli tedavisi cerrahi

Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olan obezitenin tedavisinde en etkili sonuçların cerrahi müdahalelerle alındığını söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, “Tüm tedavi yöntemleri ele alındığında elde edilen bilimsel birikimin obezite ayrıca tip 2 diyabet tedavisindeki en etkili sonuçların cerrahi müdahalelerle alındığını gösteriyor. Bu yöntemlerin bir bölümü sadece obezitenin tedavisinde değil, tip 2 diyabet ayrıca eşlik eden diğer hastalıkların tedavisinde de etkili ayrıca kalıcı sonuçlar alıyor. Özellikle son 30 yılda obezite ayrıca tip 2 diyabetin cerrahi tedavisi için geliştirilen birçok yöntem bulunuyor. Vakit içinde bu yöntemlerin bazıları terk edilirken, bir bölümü de etkili uzun dönem sonuçları sayesinde günümüzde de başarı ile uygulanmaya devam ediyor” dedi.

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, bireyleri obeziteye götüren 10 hatalı yeme davranışını şu şekilde sıraladı:

  1. Normalden fazla besin tüketmek.
  2. Özellikle çalışan bireylerde sağlıklı besinler yerine fast food gibi yenmeye hazır, enerji yoğunluğu yüksek besinleri çok tüketmek.
  3. Akşam eayrıca geldikten sonra yemek zamanına kadar atıştırmak ayrıca sonra tekrar yemek yemek.
  4. Hızlı yemek, büyük lokmalar almak, az çiğnemek, çatalı kaşığı elinden hiç bırakmamak.
  5. Öğün atlamak, öğün aralarında sürekli bir şeyler atıştırmak.
  6. Yemek yerken sohbet etmek, televizyon seyretmek, kitap okumak, cep telefonuyla ilgilenmek gibi ilgiyi dağıtacak başka aktivitelerle uğraşmak.
  7. Uzun süre sofrada kalmak; sıkıntı, stres ayrıca öfke durumlarında aşırı yemek.
  8. Ziyaret ayrıca davetlere sık katılmak ayrıca ikramları reddedememek.
  9. Akşam yemeğinden sonra yatıncaya kadar sürekli olarak bir şeyler atıştırmak ve/veya gece uykudan uyanıp yemek.
  10. Az su içmek ya da hiç su içmemek. Su yerine yüksek enerjili/şeker eklenmiş içecekleri tercih etmek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex