tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

OBASE Borsa’da Satış Yolu ile Halka Arz Oluyor

Yazılım ayrıca Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE’in paylarının halka arzına ilişkin izahname 21 Temmuz 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu …

OBASE Borsa’da Satış Yolu ile Halka Arz Oluyor
26.07.2022 14:36
0
A+
A-

Yazılım ayrıca Teknoloji Geliştirme Şirketi OBASE’in paylarının halka arzına ilişkin izahname 21 Temmuz 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafınca onaylanarak, 22 Temmuz 2022 yılında KAP’ta yayımlandı. Borsa’da Satış yolu ile gerçekleştirilecek halka arzda tüm yatırımcılar için “Eşit Dağıtım” yöntemi uygulanacak. OBASE için, 28-29 Temmuz tarihlerinde iki gün süreyle talep toplanacak. Halka arz fiyatı 10,50 TL, borsa kodu ise “OBASE” olarak belirlenen Şirketin halka arzına; Türkiye Kalkınma ayrıca Yatırım Bankası A.Ş. ile Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık ediyor. Sürece ilişkin detaylar, düzenlenen medya toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme ayrıca yazılım şirketlerinden OBASE’in halka arz süreci başladı. Şirketin paylarının halka arzına ilişkin izahname, 21 Temmuz 2022 yılında Sermaye Piyasası Kurulu tarafınca onaylanarak, 22 Temmuz 2022’de Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı. OBASE’in paylarının halka arzına; Türkiye Kalkınma ayrıca Yatırım Bankası A.Ş. ile Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık edecek. Borsa’da Satış yolu ile gerçekleştirilecek halka arzda, tüm yatırımcılar için “Eşit Dağıtım” yöntemi uygulanacak.

Talep toplama tarihleri 28-29 Temmuz 2022 olarak belirlenen halka arzda, 1,00 TL nominal değerli paylar 10,50 TL’den Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da “OBASE” kodu ile satışa sunulacak.

OBASE paylarının halka arzında, şirketin sermayesinin 35.000.000 TL’den 45.500.000 TL’ye çıkarılması sebebiyle ihraç edilecek 10.500.000 TL nominal değerli 10.500.000 adet ayrıca mevcut ortaklara ait 3.500.000 TL nominal değerli 3.500.000 adet paylardan oluşan toplam 14.000.000 TL nominal değerli 14.000.000 adet B Grubu payların satışa sunulması planlanıyor. Halka arz sonrasında, OBASE’in halka açıklık oranının 30,77 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.

Şirket paylarının halka arzı, “Borsa’da Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ayrıca Satış Yöntemi” ile gerçekleştirileceği için tahsisat grubu bulunmuyor.

Halka Arz Öncesi Medya Toplantısı Düzenlendi…

Kurumun halka arz sürecine ilişkin detaylar düzenlenen bir medya toplantısı ile katılımcılara aktarıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ayrıca halka arz sürecini değerlendiren Türkiye Kalkınma ayrıca Yatırım Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Seçil Yıldız, “Sermaye piyasalarının derinleşmesini ayrıca gelişmesini temel misyonlarından biri olarak belirlemiş bir banka olarak, OBASE’in halka arzına aracılık etmekten ayrıca bu çerçevede sermaye piyasalarımızın gelişmesine katkıda bulunmaktan sevinç duyuyoruz. OBASE paylarının halka arzının başarıyla tamamlanmasını temenni ediyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan OBASE’in halka arzına aracılık eden Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Akın Demirbağ, halka arzın yapısı hakkında bilgilendirme vererek konuşmasına şöyle devam etti: “OBASE, deneyimli ayrıca iyi yetişmiş kadrosu ile sadece ülkemizde değil yurt haricinde da katma değeri yüksek projelere imza atan ayrıca atmaya devam edecek olan nitelikli bir teknoloji şirketi. Özellikle veri analitiği ayrıca yapay zeka konularında gelecekte adından sıkça söz ettireceklerine inanıyoruz. Bu kapsamda halka arzımızın herkes için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

Ana motivasyon: Uluslararası Pazarda Çevik Büyüme

Halka arz sürecini ayrıca şirketin hedeflerini aktaran OBASE’in kurucu ortağı ayrıca CEO’su Dr. Bülent Dal; “Türkiye’nin öncü teknoloji geliştirme ayrıca yazılım şirketlerinden biri olarak başta perakende olmak üzere telekomünikasyon, ulaşım, lojistik, finans, sigorta, ilaç gibi pek çok farklı sektördeki ulusal ayrıca uluslararası şirkete, 223 kişilik deneyimli kadromuz ile şirketlerin veriye dayalı yönetim yetkinliğini artıran çözümler sunuyoruz. Dijital dönüşüm ayrıca verimlilik, tahminleme, optimizasyon, veri madenciliği ayrıca ileri analitik, veri ambarı ayrıca veri yönetimi, nesnelerin interneti, sensör verisine dayalı uygulamalar ile büyük veri analitiği, doğal dil işleme, görüntü, video işleme teknolojileri ile yapay zekâ, iş zekâsı ayrıca analitiği, mobil teknolojiler ayrıca karar destek sistemleri gibi birçok teknoloji alanında proje geliştirmek üzere T.C. Sanayi ayrıca Teknoloji Bakanlığı onaylı bir Ar-Ge merkeziyiz. Akademik iş birliklerimiz ayrıca sektör deneyimlerimizle projeden ürüne, üründen değere dönüşen çözümlerimizle global bir şirket olma yolunda, yatırımcılarımızla büyümek en büyük hedefimiz.”

Ana motivasyonlarının uluslararası pazarda büyümek olduğunu dile getiren Dal, “Bunu yaparken, emin adımlarla, daha kurumsal bir şirket yapısı ile ilerlemek istiyoruz. OBASE’in 27 yılda edindiği bilgilendirme birikimi ayrıca deneyimini, müşterileri ayrıca iş ortaklarıyla olan etkileşimini değere dönüştürmek için doğru zamanın geldiğine inanıyoruz. Ana faaliyet alanımız olan, veriye dayalı yönetim yetkinliğini artıran çözümlerimiz ile her geçen gün büyüyen bu pazarda, halka arzımızla ailemize katılacak yatırımcılarımız ile birlikte daha hızlı koşacağımıza inanıyoruz.”

Halka arz sonrası için farklı motivasyon kaynakları olduğuna da değinen Dal, “Globalleşme önem verdiğimiz bir konu. Çözümlerimizi yurt haricinde daha fazla duyurmayı arzu ediyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojileri pazara daha hızlı sunmak için satış gücümüzü artırmak ayrıca ürünlerimizin pilot çalışmalarını gerçekleştirmek bizim için önemli. Yurt dışı pazarındaki iş hacmimizi artırmanın, büyümemizin ana destekçisi olacağına inanıyoruz.”

Entelektüel sermayeye yatırım ayrıca dolayısıyla çalışanlar ile uzun süreli birliktelik kuracak bağlara da büyük önem verdiklerini anlatan Dal, “Entelektüel sermayeyi ayrıca mevcut bilgilendirme birikimini korumanın adımlarımızı sağlamlaştırdığına inanıyoruz. Kurumsallaşma yolunda yönetimsel olarak atılan doğru adımların tüm iş süreçlerimize ayrıca özellikle de yurt dışındaki gücümüze güç katacağını düşünüyoruz” dedi.

Halka Arz Geliri Nasıl Kullanılacak?

Halka arz sonrasındaki fon kullanımı ayrıca şirket hedefleri hakkında da bilgilendirme veren Dal; “Halka arz devamında elde edilecek gelirlerin yaklaşık 25-30’luk kısmını yeni ürün, çözümlerin finansmanı ayrıca mevcut ürünlerin geliştirilmesinde, yaklaşık 30-35’lik kısmını Şirket’in yurt dışındaki satış ayrıca pazarlama faaliyetlerini destekleyecek yurt dışı yatırımlarının finansmanında, yaklaşık 10-13,75’lik kısmını yurt içi pazarlama ayrıca satış faaliyetlerinin geliştirilmesinde, yaklaşık 10-13,75’lik kısmını insan kaynakları yatırımlarında ayrıca 15-17,5’lik kısmını ise şirket satın alımlarında kullanmayı planlıyoruz. Hem OBASE hem de ABD’de kurulu bağlı ortaklığımız OBASE Inc. üzerinden yapacağımız insan kaynakları ayrıca pazarlama yatırımlarımızla, halen satışlarımız içinde 23 olan ihracat payımızı artırmayı hedefliyoruz. Yurt haricinde satışa sunulacak ürünlerimiz ile ilgili yeni yatırımların yapılması, pazar araştırmaları geliştirilmesi, pilot uygulamaların hayata geçirilmesi ayrıca yurt dışı marka bilinirliğinin artırılması önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca, bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların satın alınması ya da ortaklıklar geliştirilmesi konusu da bir diğer önemli gündem maddemiz. Bu sayede yeni pazarlara girme, ürün portföyümüzü genişletme ayrıca pazar payımızı artırma planları yapıyoruz. Halka arzdan sermaye artırımı yolu ile gelen tüm gelirler şirket ayrıca sektörün büyümesi amacıyla kullanılmış olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu