tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nur Batur: Atatürk ve arkadaşları yüz yıl önce tarih yazdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenen İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan gazeteci-yazar Nur Batur, “Eğer bir cumhuriyet kadını olarak dünyanın her yerine gidebildiysem, istediğim gibi görüşlerimi anlatabiliyorsam, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e, devrimlere ayrıca çağdaş dünyaya borçluyum.

Nur Batur: Atatürk ve arkadaşları yüz yıl önce tarih yazdı
21.03.2023 00:04
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca düzenlenen İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi kapsamında konuşan gazeteci-yazar Nur Batur, “Eğer bir cumhuriyet kadını olarak dünyanın her yerine gidebildiysem, istediğim gibi görüşlerimi anlatabiliyorsam, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e, devrimlere ayrıca çağdaş dünyaya borçluyum. Atatürk ayrıca arkadaşları yüz yıl önce tarih yazdı.” dedi.

İkinci Yüzbu yılın İktisat Kongresi kapsamında “Sadakate Davet” temasıyla düzenlenen buluşmaya katılan gazeteci-yazar Nur Batur, “Atatürk’ün Açtığı Yolda Çağdaş Dünyayla Buluşmak” başlığıyla bir konuşma yaptı. Nur Batur, Cumhuriyet’in yüzüncü tarihinde İzmir’de konuşma yapmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.
Ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir mucize yarattığına inandığını ifade eden Nur Batur, “Sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün değil elbette. Onun liderliğinde Türk halkının, büyük bir mucizeye imza attığını düşünüyorum. Hiçbir vakit karamsarlığa kapılmıyorum. Umut olmadan mücadele olmuyor. Mutlaka umudumuzu korumalıyız. Yüzyıl önce neredeydik, bugün nereye geldik, nasıl bir olağanüstü birikim olduğunu idrak etmemiz gerekiyor. Her köşesi işgal edilen topraklardan, Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden doğan bir ülkeden bahsediyoruz. Bu mucize değil de nedir? Eğer bir cumhuriyet kadını olarak dünyanın her yerine gidebildiysem, istediğim gibi görüşlerimi anlatabiliyorsam, bunu Mustafa Kemal Atatürk’e, devrimlere ayrıca çağdaş dünyaya borçluyum” dedi.

“Türkiye halkı egemenliğini hiçbir şahıs ayrıca makama vermez”
Türkiye’nin olağanüstü bir ortak akla sahip olduğunu ifade eden Nur Batur, “Türkiye’nin bugünleri aşabilecek gücü var. Bu çalışma Türkiye’nin ikinci yüzyılına bir yol haritası niteliği taşıyor. Her alanda ortak aklın ürünü ortaya çıktı. Bu yol haritasını ortaya çıkarmak kadar uygulamak da önemli. Umut ediyorum ki bu yol haritasını uygulayacak ekip Türkiye’de var. Ortak gücümüz ayrıca ortak aklımız, birikimimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü tarihinde tekrardan bir yol kavşağına geldik. Türkiye mutlu insanların yaşadığı bir ülke mi olacak? Yoksa siyasi, ekonomik ayrıca toplumsal sorunlarla boğuşmaya devam mı edecek? Dünya bilmelidir ki Türkiye halkı, egemenliğini hiç bir şahıs ayrıca makama veremez. Egemenlik demek namus, şeref, onur ayrıca saygınlık demektir. Bağımsızlık, ekonomik bağımsızlıkla mümkün olabilir” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti bir Avrupa devleti olarak kuruldu”
Batur, şunları söyledi: “Yüz yıl önce laik Türkiye Cumhuriyeti, bir Avrupa devleti olarak kuruldu aslında. Hem İslam dünyasında hem de dünyada alkışlandı. Büyük bir mucizeydi. Dünyaya model oldu. Atatürk ayrıca arkadaşları yüzyıl önce tarih yazdı.” Kalkınmak için barışa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Nur Batur, laikliğin önemine de dikkat çekerek, “Laiklik olmadan, din ayrıca devlet işlerini ayırmadan huzur bulunmaz. Türkiye’nin laik anayasasını koruması gerekiyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu