tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
ALTIN
2.503,43
BIST
9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

No More Ransom, 1,5 milyondan fazla kişinin cihazlarının şifresini çözmesine yardımcı oldu

Fidye yazılımı kurbanlarının dosyalarının şifresini çözmelerine yardımcı olmak için başlatılan bir girişim olan No More Ransom, altıncı yıl …

No More Ransom, 1,5 milyondan fazla kişinin cihazlarının şifresini çözmesine yardımcı oldu
12.08.2022 11:21
0
A+
A-

Fidye yazılımı kurbanlarının dosyalarının şifresini çözmelerine yardımcı olmak için başlatılan bir girişim olan No More Ransom, altıncı yıl dönümünü kutluyor. Lansmanından bu yana katılımcılar 4’ten 188’e yükseldi ayrıca bunlar 165 fidye yazılımı ailesini ihtiva eden 136 şifre çözme aracının hazırlanmasına katkıda bulundu. 37 dilde sunulan proje ile tüm dünyada 1,5 milyondan fazla insanın cihazlarının şifresini çözmesine yardımcı oldu.

Fidye yazılımları, güvenli olmayan ayrıca sahte web siteleri, indirilen yazılımlar, kötü amaçlı dosya ekleri ayrıca RDP (uzak masa protokolü) saldırıları aracılığıyla savunmasız internete açık sunuculardan yararlanarak, mağdurların bilgisayarlarında depolanan değerli bilgileri şifreliyor. Suçlular daha sonra kurbandan fidye istiyor ayrıca karşılığında şifrelenmiş verilerini geri vermeyi vaat ediyor. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, her türden paydaşı hedef alan ayrıca ayrı ayrı çete yapısından sıyrılıp kendi ekosistemlerine sahip tam teşekküllü işletmelere dönüşen saldırganlarca uzun yıllardır kullanılıyor.

Kişilerin ayrıca kuruluşların değerli bilgilere erişmelerine yardımcı olmak için Hollanda Ulusal Polisi Ulusal Yüksek Teknoloji Suç Birimi, Europol’ün Avrupa Siber Suç Merkezi, Kaspersky ayrıca diğer platform ortakları 2016 tarihinde No More Ransom girişimini ortaya koydular. Katılımcılar nerede olursa olsun bir siber suçun nasıl bildirileceğine ilişkin şifre çözme araçlarını, yönergeleri ayrıca talimatları girişimin resmi web sitesinde yayınlayabiliyorlar. Bu araçlar ayrıca materyaller, 165 fidye yazılımı ailesi tarafınca saldırıya uğrayan kurbanların verilerini herhangi bir ödeme yapmadan geri almalarına yardımcı oldu. Proje, şifre çözme araçlarına ek olarak fidye yazılımlarının nasıl çalıştığı ayrıca bulaşmayı önlemek için ne gibi önlemler alınabileceği hakkında bilgilendirme yaymayı hedefliyor.

Kaspersky, 38 fidye yazılımı ailesi tarafınca şifrelenen verilerin alınmasına yardımcı olan 9 şifre çözme aracına katkıda bulunan kurucu ortaklardan biri olarak projede yer alıyor. 2018’den beri bu araçlar 300 binin üzerinde indirildi.

Kaspersky Global Araştırma ayrıca Analiz Ekibi Güvenlik Araştırmacısı Jornt van der Weil, şunları söylüyor: “Fidye yazılımı, kurbanlardan para almanın etkili bir yolu ayrıca en büyük siber güvenlik endişelerinden biri olmaya devam ediyor. 2022’nin sadece ilk üç ayında 74 binden fazla benzersiz kullanıcının bu tür bir tehdide maruz kaldığı tespit edildi. Bu durum, bu gibi girişimlere yardım etme eğiliminde bir artışa yol açtı. Saldırganlara ödeme yapmadan, bireylere ayrıca şirketlere dijital varlıklarını geri kazanma özelinde yardımcı olabildiğimiz için son derece mutluyum. Bu şekilde, kullanıcılar artık verilerinin şifresini çözmek için ödeme yapmak zorunda kalmadıkları için suçluları ayrıca onların iş modellerini canının yanacağı yerden vuruyoruz. Mevcut ayrıca gelecekteki ortaklarımızla fidye yazılımlarıyla savaşmaya devam edeceğiz.”

Fidye yazılımlarına karşı mücadelede yardım hakkında daha fazla bilgilendirme edinmek veya No More Ransom girişimi hakkında daha fazla bilgilendirme edinmek için nomoreransom.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet