tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nilüfer’in Tıbbi-Aromatik Bitki İşleme Tesisi Projesi’ne BEBKA’dan hibe

Nilüfer Belediyesi’nin “Nilüfer Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi” Projesi, BEBKA 2022 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında …

Nilüfer’in Tıbbi-Aromatik Bitki İşleme Tesisi Projesi’ne BEBKA’dan hibe
28.07.2022 15:21
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin “Nilüfer Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi” Projesi, BEBKA 2022 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. Projeyle bölgede tıbbi ayrıca aromatik bitki yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi, üreticinin ürünlerine katma değer sağlanması ayrıca pazarlama imkanlarını artıracak yenilikçi bir iş modeli oluşturulması amaçlanıyor.

Uzun zamandır Nilüfer Belediyesi Kent Bostanları’nda deneme amaçlı tıbbi aromatik bitki üretimi yapan Nilüfer Belediyesi, elde ettiği sonuçları ilçedeki üreticilerle paylaşıp onlara yeni olanaklar sunuyor. Nilüfer’deki çiftçileri, tıbbi ayrıca aromatik bitki üretimine teşvik edecek çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi bu hedefle, “Nilüfer Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi” Projesi hazırladı. Bu proje ile Nilüfer’in yanı sıra çevre il ayrıca ilçelerde yetiştirilen lavanta, nane, biberiye, adaçayı, ölmez otu, melisa, tıbbi papatya, kekik, defne gibi tıbbi aromatik bitki türlerinin distilasyon yöntemiyle işlenerek üreticilerin ürünlerine katma değer sağlanması hedefleniyor. Yetiştirilen ürünler için pazarlama imkanın artırılması ayrıca istihdam alanını genişletmeye katkı sağlayacak yenilikçi bir iş modeli oluşturması planlanan “Nilüfer Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi Projesi” BEBKA 2022 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Nilüfer Belediyesi’nin projesi, 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programına, Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinden başvuruda bulunan toplam 45 proje arasından destek verilecek 16 proje arasında yer aldı.

Nilüfer Belediyesi İklim Değişikliği ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğü ile Strateji Geliştirme Müdürlüğü Nilüfer İnovasyon Merkezi tarafınca geliştirilen proje yakın zamanda hayata geçirilecek. Hasanağa Mahallesi’nde kurulacak olan Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi ile lavanta, nane, biberiye, adaçayı, ölmez otu, melisa, tıbbi papatya, civanperçemi, ıtır, kekik ayrıca defne gibi tıbbi ayrıca aromatik bitki türleri distilasyon yöntemiyle işlenecek. Distilasyon işlemi sonucunda uçucu yağ, hidrosol elde edilecek. Ve elde edilen yağ ayrıca hidrosol; sabun ayrıca krem gibi katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin yanı sıra ilaç, kozmetik ayrıca kimya sanayinde de hammadde olarak değerlendirilecek.

Kurulacak olan Tıbbi ayrıca Aromatik Bitki İşleme Tesisi, tarımsal üretim oranı ayrıca ürün çeşitliliği yüksek olan Nilüfer ilçesinde kaynakların daha iyi kullanılmasını sağlayacak. Tesis bölgedeki biyolojik çeşitliliğin artırılmasına ayrıca korunmasına katkıda bulunacak. Ve tesiste işlenen tıbbi ayrıca aromatik bitki atıkları da kompost organik gübre haline getirilecek. Böylece proje ile çevreyi koruyan ayrıca sürdürülebilir bir ekosisteme de katkı sağlanmış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu