tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5942
EURO
34,7581
ALTIN
2.497,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Nilüfer’de Toplanamayan Toplum atölyeleri başladı

Nilüfer Belediyesi’nin başlattığı yeni söyleşi dizisi “Toplanamayan Toplum” atölyesine katılan Murat Erşen, ilk oturumda, klasik ayrıca modern siyaset felsefesinde toplumun kuruluşu ile büyük düşünürlerin bu konudaki teorilerine değindi.

Nilüfer’de Toplanamayan Toplum atölyeleri başladı
02.04.2023 12:41
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin  başlattığı yeni söyleşi dizisi  “Toplanamayan Toplum” atölyesine katılan Murat Erşen, ilk oturumda, klasik ayrıca modern siyaset felsefesinde toplumun kuruluşu ile büyük düşünürlerin bu konudaki teorilerine değindi.
 
Çeşitli disiplinlerde düzenlediği atölyelerle, katılımcılara kendilerini geliştirme fırsatı sunan Nilüfer Belediyesi Kültür ayrıca Sosyal İşler Müdürlüğü, yeni bir söyleşi dizisi başlattı. 

Felsefeci, çevirmen ayrıca editör Murat Erşen’in katılımıyla düzenlenen “Toplanamayan Toplum” atölyelerinde toplum ayrıca ortaklık kavramlarına, farklı pencerelerden bakılıyor.

Misi’deki Edebiyat Müzesi’nde düzenlenen Toplanamayan Toplum atölyesinin ilk oturumunda, “Klasik ayrıca modern siyaset felsefesinde toplumun kuruluşu”, büyük düşünürlerin bu konudaki teorileri üzerinden bir yandan gevşeyen bağları, öte yandan sertleşen sınırlarıyla toplum ayrıca ortaklık meselesi ele alındı.

Klasik siyaset felsefesinin; insanın, toplumsal bir varlık olduğu kabulüyle işe başladığını söyleyen Murat Erşen, modern siyaset felsefesinin ise toplumsal sözleşme teorilerine yoğunlaştığını belirtti. Erşen, “Tüketim toplumu ayrıca sosyal basın ile birlikte herkesin, kendi işletmecisi ayrıca bir ürün haline geldiği, neo-liberalizm, sağcılık ayrıca popülizmin yükselişe geçtiği yeni toplumsal aşamada ortaklığı kuranın ne olduğunu, ortak bir şeyleri olmayanların bir arada durabilme ihtimallerini gözden geçirmek, en önemli problemlerden biri olarak görünüyor” dedi.

Murat Erşen, Toplanamayan Toplum atölyelerinde “İnsan toplumsal bir varlık mıdır?”. “Bir topluluğun ya da ortaklığın temelinde ne yatar?”,  “Ortak bir şeyleri olmayanlar bir arada durabilir mi?”,  “Tüketim ayrıca gösteri çağında toplumlar ne haldedir?” sorularına büyük düşünürlerden alıntılar yaparak cevap arayacaklarını söyledi.

Toplanamayan Toplum atölyesinin 8 Nisan’da gerçekleşecek ikinci oturumunda “Ortak bir şeyleri olmayanların ortaklığı”, 15 Nisan tarihindeki son oturumunda da “Kontrol ayrıca disiplin toplumu, tüketim toplumu, gösteri toplumu, enformatik, şeffaf, yorgun toplum” başlıkları konu edilecek.

Atölyelere katılmak isteyenler [email protected] adresine kayıt yaptırabilir, (224) 486 62 74 numaralı telefondan da bilgilendirme alabilir. 
 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet