tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
ALTIN
2.308,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” kapılarını Aktopraklık’ta açtı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6. kez düzenlediği “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” kapılarını açtı. Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava …

“Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” kapılarını Aktopraklık’ta açtı
20.07.2022 21:29
0
A+
A-

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 6. kez düzenlediği “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” kapılarını açtı. Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava Müzesi’ndeki etkinliğe katılan çocuklar çeşitli atölyelerle hem eğleniyor, hem de farklı deneyimler ediniyor.

Nilüfer Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmelerini sağlamak için çeşitli atölye ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yaz aylarında en çok ilgi gören etkinliklerden biri olan “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” başladı. Bu yaz Aktopraklık Höyük Arkeopark ve Açık Hava Müzesi’nde yapılan Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu’nda çocuklar adeta zamanda yolculuğa çıkıyorlar.

Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek etkinlikler kapsamında Neolotik, Kalkolitik ve Roma döneminin yaşam izlerini taşıyan Arkeopark’ta gezinti yaparak, geçmişin yaşam izlerine tanıklık eden çocuklar ayrıca; drama, arkeoloji, kazı, oryantiring, ritim, üç boyutlu yazıcı ve modelleme, botanik baskı atölyelerine de katılma olanağı buluyor.

26 mahalleden 7-10 yaş arası çocukların katıldığı yaz okulunu ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bilimle, sanatla, müzikle, çeşitli hobi faaliyetleriyle zaman geçiren çocukların keyfine ortak oldu. Çocuklarla birlikte buğdayı ilkel şartlarla öğütme çalışmasına katılan Başkan Erdem, çocukların taşla buğdayı ezerek una dönüştürmelerine şahitlik ederek onların heyecanını paylaştı. Etkinliğe gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğuna göze çarpan Başkan Erdem, eğitici ve renkli atölyelerle çocukların yaz tatillerini verimli geçirmelerini istediklerini söyledi. Başkan Erdem daha sonra, Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’un Arkeoloji Okulu’ndaki eğitimine de katılarak çalışmaları yerinde inceledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu