tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

NFT Projelerinin Başarılı Olmasının Arkasında Yaratılan Topluluklar Yer Alıyor

KİTLELERİN PEŞİNDEN GİTTİĞİ NFT TOPLULUĞU OLUŞTURMANIN 5 ADIMI! Geçen yıl etki dalgası büyüyen ayrıca şu an dünya genelinde bir efsaneye …

NFT Projelerinin Başarılı Olmasının Arkasında Yaratılan Topluluklar Yer Alıyor
07.09.2022 10:36
0
A+
A-

KİTLELERİN PEŞİNDEN GİTTİĞİ NFT TOPLULUĞU OLUŞTURMANIN 5 ADIMI!

Geçen yıl etki dalgası büyüyen ayrıca şu an dünya genelinde bir efsaneye dönüşen NFT’ler, ardında ciddi topluluklar oluşturuyor. Aktif olarak NFT projeleri yaratan, alışverişini gerçekleştiren ayrıca yeni sosyal ağlar oluşturan toplulukların NFT’lerin başarısında kilit role sahip olduğunu aktaran sosyal NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran, 5 adımda NFT topluluğunu oluşturmanın ipuçlarını paylaşıyor.

İnternet dünyasını kasıp kavuran NFT’ler, bireysel kullanıcılardan şirketlere kadar herkesi içerisine dahil ediyor. Özellikle bir NFT projesinin arkasında toplanan NFT meraklılarının aslında yeni merkeziyetsiz topluluklar yaratma ayrıca farklı sadakat programlarının içerisinde yer alma arzusunda olduğunu belirten metaverse için sosyal NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran’a göre, Web3 ile merkeziyetsiz oluşumlara geçen toplulukların oluşmasında önemli noktalar bulunuyor. Birer mit haline gelen blok zincir teknolojisindeki dijital varlıkların yaratıcılarının, yatırımcılarının, hayranlarının ayrıca meraklılarının bir araya gelmesinin yeni toplumsal normlar da oluşturduğuna göze çarpan Taşkıran, Discord, Twitter, Telegram ayrıca Reddit gibi platformlarda iletişim ağlarını oluşturan içerik oluşturucuların topluluklarını oluşturmalarına ayrıca çalışmalarının keşfedilebilirliğini artırmalarına yardımcı olmak için akıllı ağ efektlerine dayanan Orderinbox SNFX™ olarak bilinen benzersiz bir etkileşim özelliğine de sahip olduklarını ayrıca Orderinbox SNFX™ ile içerik oluşturucuların koleksiyonlarını tanıtım için üçüncü taraf sosyal platformları kullanmak yerine tek bir yerde hem piyasaya sürmelerine hem de pazarlamalarına olanak tanıdığının altını çiziyor.

Başarılı Bir NFT Topluluğu Oluşturmanın Adımları

Sıfırdan bir topluluk oluşturmak günlük bir iş olarak görülmemeli. Kapsamlı ayrıca dikkate değer bir bağlılık gerektiren bu süreç için Doğu Taşkıran içerik oluşturuculara bir NFT topluluğu oluşturmadan önce dikkate almaları gereken temel adımların olduğunu hatırlatıyor.

1. Öncelikle hedefinizi tanımlayın. Hedef kitle, içerik oluşturucusunun asli hedefini oluşturuyor. Vejeteryenlere sığır eti satılamayacağı gibi bu konuda bilgisi olmayan kişilere de NFT’leri vadetmek pozitif sonuç getirmiyor. Bu yüzden de yola çıkmadan önce hedef kitlenin dikkatlice belirlenmesi gerekiyor. Planlama aşamalarında NFT’lerin hangi niş kitleyi de hedeflediğini kavramak gerekiyor. Bu durum özellikle topluluğun nasıl başlayacağı ayrıca hedef kitlenin nerede bulunması gerektiği özelinde yaratıcıya rehberlik ediyor. Hedef kitleyi tanımak, topluluğun da projeden ne istediğini ayrıca beklediğini bilmeye yardımcı oluyor.

2. Topluluk için bir vizyon ayrıca strateji geliştirin. Artık hedef kitlenin kim olduğuna dair bir fikir olduğuna göre, bir sonraki adım vizyonu ayrıca bunu başarmak için gerekli stratejiyi oluşturmaktan geçiyor. Gelecek yıllarda toplulukla birlikte başarmayı düşünülen vizyonun ayrıca onu mümkün kılacak kılavuz veya planın belirlenmiş olması gerekiyor.

3. İletişim kanalının belirlenmesi gerekiyor. NFT topluluğunu oluşturmaya başlamak için ideal yer sosyal basın olarak görülüyor. Twitter, Discord ayrıca Telegram, topluluk gelişimi için en yaygın sosyal basın kanalları. Ancak burada kitleleri bir araya getirmek için ciddi efor ayrıca vakit harcanacağı unutulmamalı. İçerik oluşturucuların özellikle sosyal bir network oluşturabildiği ayrıca NFT’lerinin birçok kitleye ulaşabileceği Orderinbox’ın sosyal pazar yeri olma özelliğinden de faydalanılması, topluluklarını hızlıca oluşturmalarında önemli bir destek olabiliyor.

4. Erişilebilir olun ayrıca etkileşim gerçekleştirin. Topluluğu oluştururken ayrıca geliştirirken, topluluk üyeleriyle kişisel olarak etkileşimde bulunmaya çalışılmalı. Bu, basın gönderilerinden veya duyurulardan farklılık içeriyor. Özellikle canlı yayınlar ayrıca sesli toplantılar burada ciddi önem arz ediyor. Ve topluluğun geri bildirimlerini değerlendirme ayrıca onlarla etkileşime girmek için de önemli bir adım olan erişilebilir olmak, moderatör seçiminden topluluk yöneticisine kadar da birçok topluluk unsurunu da içerisinde barındırıyor.

5. Topluluğu canlı tutmak için aksiyon alın. Kendilerini değerli hissetme isteyen kitlenin sadakatini de çeşitli aksiyonlarla canlı tutmak gerekiyor. Özellikle merkeziyetsiz bir topluluğa giden yolda NFT’lerin gücüne inanan topluluğa eşantiyonlar ayrıca hediyeler verilmesi yaratılan atmosferi harekete geçirirken takipçileri de yaratıcı etrafında bulunmak için heyecanlandırıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu