tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

New York metrosunda Merkür tapınağı

Dünyanın en çok yoğun metro sistemlerinden birine sahip olan New York şehrindeki bir metro durağına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce karton kutudan ve sembollerle boyanmış küçük bir tapınak konuldu.

New York metrosunda Merkür tapınağı
17.10.2020 20:22
0
A+
A-

Dünyanın en çok yoğun metro sistemlerinden birine sahip olan New York şehrindeki bir metro durağına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce karton kutudan ve sembollerle boyanmış küçük bir tapınak konuldu.

Utica Caddesi A/C treni durağına yerleştirilen tapınak, Romalılarca yolcuları koruduğuna inanılan Merkür için hazırlanmış. El yapımı tapınak ise New York metrosunun yolcularından biri tarafından fark edildi. Russel Jacobs isimli metro yolcusu, sosyal medya hesabından tapınak ile ilgili olarak ‘Trenin çabuk gelmesini düşünürken, birisinin durağıma ulaşım tanrısı Merkür için karton kutudan bir tapınak yerleştirmiş olduğunu fark ettim’ bilgisini paylaştı. Jacobs’ın ilgili paylaşımı 3 binin üzerinde retweet aldı.

Metroya yerleştirilen Merkür tapınağına, Merkür’ün çizimi, semboller, kadüse çizimi, oyuncak köprü, üç adet zar, mumlar, yapma çiçekler ve bir de metro kartının yerleştirildiği görüldü. Ayrıca, küçük tapınağa konulan ‘Tüm trenleriniz zamanında gelsin’ yazısı da dikkat çekti.

Tapınak ile ilgili olarak Russel’ın ilk olarak 14 Ekim’de yaptığı paylaşımın ertesini günü yine sosyal medya hesabından tapınağın kaldırıldığı bilgisini verdi. Tapınağa ne olduğu konusunda NYC Metro İdaresi’ne sosyal medya üzerinden soru ileten Russel’a New York metrosu yetkililerince henüz bir cevap verilmedi.

MERKÜR KİMDİR?

Antik Yunan’da Hermes olarak bilinen tanrının Roma mitolojisinde bilinen adıdır. Merkür tüccarların, yolcuların ve hırsızların tanrısı olarak bilinirdi.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu