tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Nanoteknoloji Ulusal Araştırma Altyapısı olan SUNUM’un ikinci 5 yıllık yeterlilik dönemi başlıyor

6550 sayılı kanun kapsamında yeterlilik alan ilk dört “Ulusal Araştırma Altyapısı”ndan biri olarak nanoteknoloji alanında faaliyetlerini sürdüren Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi (SUNUM), ikinci 5 yıl için yeterlilik almaya hak kazandı.

Nanoteknoloji Ulusal Araştırma Altyapısı olan SUNUM’un ikinci 5 yıllık yeterlilik dönemi başlıyor
02.01.2023 00:49
0
A+
A-

6550 sayılı kanun kapsamında yeterlilik alan ilk dört “Ulusal Araştırma Altyapısı”ndan biri olarak nanoteknoloji alanında faaliyetlerini sürdüren Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi (SUNUM), ikinci 5 yıl için yeterlilik almaya hak kazandı. 

SUNUM’un ikinci yeterlilik dönemi için TÜBİTAK MAM’da yapılan toplantı Sanayi ayrıca Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ayrıca Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile SUNUM Yönetim Kurulu Üyeleri, Direktör ayrıca Direktör Yardımcılarının katılımıyla gerçekleşti. 

Toplantının ardından SUNUM, yeni üyeleriyle ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim Kurulu Başkanlığına oy birliği ile Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet Alemdar seçildi.

2017’de 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlilik alarak “Ulusal Araştırma Altyapısı” olarak faaliyetlerini sürdürmeye başlamış bir Mükemmeliyet Merkezi olan SUNUM – Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi, ikinci yeterliliği almaya hak kazandı.

16 Aralık 2022 yılında Gebze TÜBİTAK MAM’da düzenlenen toplantıya Sanayi ayrıca Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile 6550 İzleme ayrıca Yeterlilik Değerlendirme Komitesi Başkanı ayrıca Sanayi ayrıca Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ayrıca Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ile SUNUM Yönetim Kurulu Üyeleri, Direktör ayrıca Direktör Yardımcıları katıldı.

Toplantıda konuşan Sanayi ayrıca Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SUNUM’un öncülerden olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’yi ileriye taşıyacak bir model olan 6550’leri önemsiyoruz. İleri araştırmalara odaklı 6550’lerin Türkiye’deki ekosisteme katkılarını ayrıca çıktılarını görmek istiyoruz. Biz kendimizi bilimin ayrıca teknolojinin hamisi olarak görüyoruz. 6550’lerin fark yaratacak, ülkemizi bir adım öne çıkaracak işler yapmasını destekliyoruz.”

6550 İzleme ayrıca Yeterlilik Değerlendirme Komitesi Başkanı ve Sanayi ayrıca Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun hakkında bilgilendirmeler verdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “SUNUM’un yönetişim modelinin oturduğunu görüyoruz. Yeni dönemde daha fazla ticarileşme, daha fazla uluslararası proje ayrıca ekosistem paydaşlarıyla daha fazla etkileşim görmeyi arzu ediyoruz.”

SUNUM’un kuruluşunda emeği geçtiğini söyleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yeni yönetim kurulunun değişik disiplinlerden gelen deneyimli isimlerden oluştuğunu belirtti.

Önceki Yönetim Kuruluna katkı ayrıca emekleri için teşekkür ederek sözlerine başlayan SUNUM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar ise SUNUM’da kıymetli çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, “SUNUM, araştırmacılar ile endüstri arasında bir tür köprü görevini üstleniyor. Yeni dönemde tüm paydaşlara açık, sürekli gelişen, sürdürülebilir, küresel anlamda da örnek ayrıca lider bir Mükemmeliyet Merkezi olarak çalışmaları ileriye taşıyacağız,” diye konuştu.

Toplantıda SUNUM’un Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan da Komite ayrıca Yönetim Kurulu’na geçmiş dönemde yapılanlar ayrıca gelecek dönemde planlananlar hakkında bilgilendirmeler verdi.

Nanoteknoloji alanında, evrensel geçerliliği ayrıca sosyo-ekonomik katma değeri olan ürünler ayrıca hizmetler oluşturmak için çok disiplinli/disiplinlerarası verimli ayrıca etkin araştırma ayrıca geliştirme çalışmaları yapan SUNUM,  161 aktif proje yürütüyor. 2021 yılı itibariyle ulusal ayrıca uluslararası 394 kurumla işbirliği yapan SUNUM, tıp alanından kimyaya, ilaçtan enerjiye, kozmetikten otomotive, enerjiden tarıma, gıdadan çevreye uzanan uygulama alanlarında araştırma geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cevdet ALEMDAR’ın başkanlığını yapacağı SUNUM’un yeni Yönetim Kurulunda Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alpagut KARA, WAT Motor Sanayi ayrıca Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Cemal Şeref Oğuzhan ÖZTÜRK, Nobel İlaç San. ayrıca Tic. A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Dr. Hasan Ersin ZEYTİN, Alanya HEP Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Mesut GÜNER, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Mustafa GÜDEN, Devlet Malzeme Ofisi’nden Genel Müdür Mücahit ÖZDEMİR ile Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Nuri BABÜROĞLU ayrıca Prof. Dr. Yusuf Ziya MENCELOĞLU yer alıyor.

 

 

6550 sayılı “Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun” Hakkında

2014’te yürürlüğe girmiş olan 6550 sayılı “Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun”, kamu destekleri ile oluşturulmuş akademik tabanlı Ar-Ge Merkezlerinin yönetim, finansman, personel istihdamı, performans sistemi ayrıca işbirlikleri ana başlıklarında gözlemlenen ortak işletimsel sorunlarına çözüm getirmek ayrıca bu altyapıların idari ayrıca mali sürdürülebilirliğini sağlamak ayrıca başta özel sektör olmak üzere paydaşlarıyla olan işbirliği ayrıca etkileşimini artırmak, yürüttükleri  çalışmaların ekonomik ayrıca toplumsal faydalarını arttırmak amacı ile oluşturulmuştur. Kanunun amacı, “Araştırma altyapılarının daha etkin kullanımını ayrıca sürdürülebilirliğini sağlamak üzere desteklenmesine” imkan vermektir.

SUNUM, 16 Ağustos 2017’de 6550 sayılı kanun kapsamında yeterlilik alarak “Ulusal Araştırma Altyapısı” olarak faaliyetlerini sürdürmeye başlamış bir Mükemmeliyet Merkezidir.

SUNUM – Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi Hakkında: 

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ayrıca Uygulama Merkezi (SUNUM), Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ayrıca Sabancı Vakfı tarafınca 2010 tarihinde kurulmuş ayrıca 2017 tarihinden bu yana 6550 sayılı kanun kapsamındaki faaliyetlerini sürdürmekte olan bir Ulusal Araştırma Altyapısıdır. SUNUM, nanomalzemeler ayrıca nanoyapıların tasarımı, sentez ayrıca karakterizasyonu ile nanoyapılardan geliştirilen mikro-nano sistemlerin tasarım ayrıca üretimi gibi konulardaki yetkinliği ile farklı sektörlere değişik disiplinlerde hizmet verebilen bir alt yapıya sahiptir. SUNUM, Aralık 2022’de ikinci 5 yıllık yeterlilik almaya hak kazanmıştır.

Türkiye’de ayrıca dünyada ender teknolojiye sahip pek çok gelişmiş ekipmanı bünyesinde bulunduran SUNUM laboratuvarları, atomik çözünürlükte görüntüleme, farklı hücreler için hızlı gen dizilimi, yalnızca birkaç atom kalınlığındaki metallerin çok katmanlı olarak biriktirilmesi ayrıca dielektrik uygulamalar gibi farklı konularda araştırma olanağı sunuyor ayrıca hizmet veriyor. 2021 yılı itibariyle 250 kadarı ulusal, 80 kadarı uluslararası olmak üzere 350’ye yakın kurumla işbirliği yapan SUNUM, tıp alanından kimyaya, ilaçtan enerjiye, kozmetikten otomotive, enerjiden tarıma, gıdadan çevreye uzanan uygulama alanlarında araştırma geliştirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

SUNUM nanoteknoloji alanında, evrensel geçerliliği ayrıca sosyo-ekonomik katma değeri olan ürünler ayrıca hizmetler oluşturmak için çok disiplinli/disiplinlerarası verimli ayrıca etkin araştırma ayrıca geliştirme çalışmaları yaparak, yetkin insan kaynağı, bilgi, teknoloji, fikri mülkiyet, ayrı ya da ortak yeni altyapılar ayrıca gerektiğinde bunların yaygınlaştırılması için girişimci firmalar oluşturuyor. Uzun vadeli işbirlikleri ile paydaş sanayi ayrıca akademik araştırma kuruluşlarının öz yetkinliklerini öne çıkartan ayrıca gelişmelerine katkıda bulunan SUNUM, tüm paydaşlara açık, sürekli gelişen, sürdürülebilir, küresel anlamda da örnek ayrıca lider bir Mükemmeliyet Merkezi olmak için çalışmalar yürütüyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet elektronik sigara grup sex