tarımenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5888
EURO
34,8254
ALTIN
2.495,83
BIST
9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müzik Meslek Birliklerinden Gülşen’in Tutuklanmasına İlişkin Ortak Açıklama

Sanatçı Gülşen’in nisan ayındaki bir konserinde sarf ettiği ifadeleri neticesinde tutuklanmasıyla ilgili tepkiler artarken, tüm müzik meslek …

Müzik Meslek Birliklerinden Gülşen’in Tutuklanmasına İlişkin Ortak Açıklama
26.08.2022 20:06
0
A+
A-

Sanatçı Gülşen’in nisan ayındaki bir konserinde sarf ettiği ifadeleri neticesinde tutuklanmasıyla ilgili tepkiler artarken, tüm müzik meslek birlikleri de hukukun herkese adaletli ayrıca eşit olarak uygulanması özelinde bir açıklamada bulundu.

MSG, MESAM, MÜYAP, MÜYORBİR, konserindeki söylemine karşılık incitmiş olabileceği kişilerden de özür dileyen Gülşen’e uygulanan bu haksız tutuklama kararı neticesinde, herkese eşit şekilde uygulanan bir adalet anlayışı olması özelinde ortak bir bildiri yayınladı.

Sanatçı Gülşen’in tutuklanması hususunda Müzik Meslek Birlikleri MSG, MESAM, MÜYAP, MÜYOBİR olarak bir açıklama yapma gereği duymaktayız.

Sanatçı Gülşen’in aylar önce bir konseri esnasında yapmış olduğu bir yorum sebebiyle dün akşam itibariyle tutuklanması, ülkemizde hukukun herkese adaletli ayrıca eşit olarak uygulanması gereğinin ne kadar önemli ayrıca hassas bir konu olduğunu bize bir kez daha hatırlattı.

Ceza hukukunun en temel ilkesi olan suç ayrıca ceza arasındaki orantılılık ilkesi, işlenen suçun ağırlığı ayrıca orantılı ceza ayrıca güvenlik tedbiri uygulanmasını gerektirir. Ne yazık ki bu uygulamada bu ilkenin göz ardı edildiğini gördük.

Müzik Meslek Birlikleri olarak ülkemizde hukukun üstünlüğünün egemen olması, herkese eşit şekilde uygulanan bir adalet anlayışının hakim olması, laik ayrıca demokratik bir ülkenin olmazsa olmazlarının unutulmaması gönülden temennimiz ayrıca devletimizden talebimizdir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar: - sosyal içerik platformu - ETSY Blog - uygulama fikirleri - vize başvurusu islami sohbet müzik indir dini sohbet sohbet